Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 43

Wątek: chusty AZIMI

Chustofanka Awatar skrzywka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b.szczelna Zobacz posta
    BARWNIKI

dziecko lubi se possac chuste,
    z takiej g***wnianej bawełny trudno poweidziec co wyssie
    teoretycznie tkanina ma jakieś certyfikaty. i jeszcze jedno pytanie - co za różnica, czy barwiony jest materiał gotowy, czy nitka? bo przecież wszystkie chusty są kolorowe, więc czymś barwione (no, prawie wszystkie ) Pytam, bo naprawdę nie wiem na czym polega różnica.
    Dla mnie osobiście to oczywiste, że dobry materiał musi kosztować. I np. natki mają, moim zdaniem, b.dobry stosunek ceny do jakości. Tylko, że kosztują 3 razy tyle co te samoróbki więc argumenty muszą być mocne, żeby przekonać kogoś, kto się na tym nie zna (tym bardziej, że dziewczyna pisze, że jej znajoma używa takiej chusty i sobie chwali )
    06.06.2010

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    a to samo juz nie wystarczy??
    dodać jeszcze można komfort noszenia - materiał skośnokrzyżowy pracuje, inaczej się nosi w chuście, która się dopasuje niejako do rodzica i dziecka a inaczej w samoróbce.
    a widzisz, niektórym nie wystarcza :/ więc szukam więcej argumentów
    06.06.2010

Chusteryczka

Domyślnie

roznica jest w certfikacie na bawelne poscielową
    a na bawelne do kontaktu z dzieckiem

barwniki do chust są nietoksyczne nie wiem jak do takiej bawełny bo jej producent raczej nie przewiduje konsumpcji

dla mnei roznica zasadnicza jest taka, ze to nie jest material przeznaczony do tego celu
    ale IMHO jak chca nosic to niech nosza chocby w zasłonie
    wątpie zeby w afryce sie przejmowali takimi pierdołami
    a w dawnej polsce nosili w czym sie dało, koc był ok
    mozna sie umowic, ze nie kazdy bedzie FANATYKIEM i jak im sie nosi ok to po co ich na sile uszczesliwiac

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

roznica jest w certfikacie na bawelne poscielową
    a na bawelne do kontaktu z dzieckiem

barwniki do chust są nietoksyczne nie wiem jak do takiej bawełny bo jej producent raczej nie przewiduje konsumpcji

dla mnei roznica zasadnicza jest taka, ze to nie jest material przeznaczony do tego celu
    ale IMHO jak chca nosic to niech nosza chocby w zasłonie
    wątpie zeby w afryce sie przejmowali takimi pierdołami
    a w dawnej polsce nosili w czym sie dało, koc był ok
    mozna sie umowic, ze nie kazdy bedzie FANATYKIEM i jak im sie nosi ok to po co ich na sile uszczesliwiac
    ooooo mamo, mądrze gadasz w sumie kobieto tylko jak przeczytałam w aukcji, że zaletą tych chust jest materiał cienki i luźno tkany, to sobie wyobraziłam, jak dociągam w tym Witka i mu dupka przez materiał wyłazi bo się akuratnie rozeszło
    06.06.2010

Chustomanka Awatar malabru

Domyślnie

To ja jeszcze też potwierdzę, że samoróbka. Konsultowałam rodzinę z taką chustą. Zwykła bawełna, farbowana jednostronnie. Sztywna jak szlag.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malabru Zobacz posta
    To ja jeszcze też potwierdzę, że samoróbka. Konsultowałam rodzinę z taką chustą. Zwykła bawełna, farbowana jednostronnie. Sztywna jak szlag.
    rozumiem, że to nie do złamania jest? bo przecież nowe chusty, powiedzmy "normalne", też są sztywne

ps. dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!!
    06.06.2010

Chustomanka Awatar malabru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzywka Zobacz posta
    rozumiem, że to nie do złamania jest? bo przecież nowe chusty, powiedzmy "normalne", też są sztywne
    Ale nie w tym sensie sztywne. Trudno to opisać. Grunt, że przy dociąganiu trzeba było się napracować, co nie znaczy, że się nie udało

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

kaniny, z których szyję najczęściej są tkane skośnie lub w jodełkę to cytat z aukcji,
    A początkującym mamom bez internetu można wmówić wszystko i zniechęcić je do chustowania raz na zawsze.
    Temat chust to na prawdę ocean wiedzy, a ja dopiero palce zamoczyłam... Jednego nauczyłam się już dawno: mnie nie stać na tanie rzeczy.
    Jasiek 11.08.2000 Marysia 21.10.2010
    http://patchworknadstawem.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

też konsultowałam rodzinę z tą chustą. Jest to zwykła bawełna, tkana 1 wątek - 1 osnowa, koło splotu skośnokrzyżowego toto nie leżało :/
    Materiał ciężko się dociągało baardzo, do tego cienki przez co przy cięższym dziecku chusta nie dawała komfortu noszenia.

szczerze mówiąc jestem wkurzona, że w aukcji pisze co pisze a jest to nic innego jak naciąganie ludzi. To nie jest moim zdaniem chusta do noszenia dzieci.

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A wiec tak mam nieszczęście posiadania tej chusty, dostałam ja na prezent gwiazdkowy.na początku jak niunia była mała mało ja nosilam bo się nie dała zawiązać, nic dziwnego jak jej się pewnie materiał wzynal w nóżki. Ostatnio wróciłam do chusty i probowalam ja w nie nosić ale się nie da bo wzyna się w ramiona. To istna masakra, do tego zmechacila się okropnie po praniu i zostawia klaczki na ubraniu. Jak macie na coś takiego wydawać pieniądze to lepiej je od razu do kosza wyrzucić efekt będzie taki sam. Lepiej kupić używana nati,która jest niewiele droższa niż to badziewie.

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Moja znajoma napaliła się na chustę. Znalazła na allegro chustę za 60zł (czyli Azimi lub jej krewniaczkę) we wzorze takim samym jak pościel jej Franka i była cała szczęśliwa że będzie miała do kompletu. Postanowiła jednak nie kupować nic dopóki nie wypróbuje noszenia w pożyczonej ode mnie chuście. Przyjechałam do niej z moimi chustami nauczyć wiązania.
    Po pierwsze była zdziwiona tym, że moje używane chusty są w tak idealnym stanie. Po drugie wyjaśniłam jej że materiał tej chusty za 60 zł to dokładnie ten sam producent tkaniny co jej pościeli. Mina jej zrzedła, bo pościel używana dość krótko już się zaszmaciła. Dla niej jakość materiału była podstawowym argumentem przetargowym.
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

ja mialam nimar a to to samo co azimi nie polecam po otwarciu smierrdziala tak,ze nos chcialo urwac i fakt zwykla poscielowka

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

moja koleżanka dostała "to coś". TRAGEDIA. Nie wiem jak jej wytłumaczę że to do niczego, na razie pożyczyłam swoją chustę, może zobaczy różnicę?
    eh.. cienkie to to, zwykły kawałek szmatki.... eh
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

sama się kiedyś na to skusiłam, no niestety nie nosi to wcale i teraz sama nie wiem co z tym zrobić. Ech szkoda tylko pieniędzy

Miejscowość
    kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kilerek_81 Zobacz posta
    sama się kiedyś na to skusiłam, no niestety nie nosi to wcale i teraz sama nie wiem co z tym zrobić. Ech szkoda tylko pieniędzy
    ja sprzedalam kolezance z innego forum bo chciala zobaczyc jak sie nosi i czy jej corce chustowanie spasuje i nie bedzie plakala . tydz pozniej kupila nati wiec na cos ta poscielowka sie przydala. jednak zastanawiam sie jak mozna sprzedawac cos takiego wiedzac, ze to ma sie nijak to prawdziwych chust

Chustofanka

Domyślnie

a lniane chusty np firmy vombati

Chustofanka Awatar funkia
    Miejscowość
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

no powaliła mnie ta aukcja...
    taka pościelówa, że patrzeć na to nie mogę

http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi...700436196.html
    "Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro" (J.P.II)

Kangurek (marzec 2009) i Tygrysiątko ( maj 2006)

mój blog o zdrowej diecie www.dieta-surowa.blogspot.com

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

mam z dinusiow poszewki na poduszki, ta bawelna jest fajna ale na pewno nie na chustę! wolałabym już chyba z flaneli.....
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustofanka Awatar mama lucki
    Miejscowość
    gdańsk

Domyślnie

już się kiedyś nad tym zastanawiałam. powiedzcie mi czy wszystkie zdjęcia mini na tej aukcji to wiązania z samoróbek? bo niektóre wyglądają o dziwo dobrze i zastanawiam się czy to nie firmówki

Miejscowość
    kraków

Domyślnie

typowa poscielowa, jaj nie chcialabym juz wiazac takiej. wystarczylo mi na poczatku ale jak ona to moze sprzedawac

Uprawnienia umieszczania postów