Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
i ja dołączam do grona wielbicielek girasolowych
są cudne! właśnie od wczoraj tulimy się w Amitoli i jest boska!
![]()
Zawsze na widok girasoli mi się oczy swiecąno cudne! a jak z gruboscią skosnokrzyżowego kujawiaczka? rzeczywiście jest taki sztywny? bo mam tylko w diamencie i ten w miare dosc miekki od nowowsci choć tez bez szału
![]()
Czy w twoich chustach powstało dużo baboli i przerwanych nitek?
Bo szczerze załamałam się po wyciagnięciu mojej z pralki. Na całej chuście znalazłam 8 czy 9 przerwanych nitek :/
Wiem że zdarzają sie defekty w tkanych chustach ale aż tyle.
Czy to standard czy ja tak pechowa chustę dostałam.
Dziewczyny, od 3 lat mam girasola zachod skonca. Z 5 razy prana, kilka razy prasowana, nosila z kilkanascie razy. Nadal twarda, zle dociagajaca sie.
Czy te chusty tak maja, czy zlamac jej nie moge.
Przez to serca do niej nie mam.
miśki dwa i mały ktoś
Zależy, nieraz trafiają się kiepskie egzemplarze, zaciągnięte nitki, węzełki (przerwanych nitek nigdy nie miałam) i jest to standard niestety, ale często chusty są idealne lub z niewielkimi babolkami.
Do niektórych chust trzeba się bardzo przyłożyć (pomęczyć) pleść warkocze, wysiadywać, spać na nich i przede wszystkim dużo nosić. Twój Gira widocznie do takich chust należy.
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
Dzieki, bede go zatem meczyla, moze cos z niego bedzie, bo na plecak idealny.
miśki dwa i mały ktoś
zakochałam sie w kolorach tych chust! i teraz pytanie-czy nadają sie dla noworodka? mam 2 tygodniową córeczkę i szukam czegoś do motania na teraz bo po pół roku wracamy do mojego ulubionego mei-taia.
Diamentowy kujawiaczek jest świetny, polecam też obie edycje bonity, amitole, sambe, sierre, koktajl ogrodowy czy alpejskie dzwonki![]()
Tak, sk Kujawiaczek ma ten nowy, podwójny split. Chciałabym pomacać..
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
Witam, mam pytanie, ciągle chodzi za mną jakaś tęcza, czy ktoś miał/ma rainbow light diamentowy? Czy splot ten różni się bardzo od skośno-krzyżowego (lepszy?gorszy?porównywalny?) a kolory w rzeczywistości żywe czy blade? na google wygląda ładnie, ale nie wiem jak w rzeczywistości... No i jak girasolomanki uważacie: czy po zamotaniu ładniej wygląda tęcza która ma 7 kolorów, czy ta z cieńszymi paskami, jak snow rainbow? A po praniu? kolory blakną czy są trwałe? Bardzo Was proszę o opinie.