Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: wełniane legginsy

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie wełniane legginsy

Zamierzam sprawic małemu prezent choinkowy w postaci legginsów no i się zastanawiam jakie kupic... Miał ktoś może takie http://www.naszedziecko.org/sklep/pr...roducts_id=848
    wyglądają całkiem fajnie, ale czy będą spełniały swoją funkcję również jako otulacza do pieluszki? zastanawiam się nad baby idea również, ale jak na razie nie znalazłam rozmiaru, wszędzie są małe tylko może macie jakieś namiary na fajne legginsy wełniane?

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Ja mam legginsy wełniane Babyidea, te co w linku wyglądają bardzo podobnie, są rewelacyjne jako otulacz. Bardzo dobrze trzymają (nie lanolinowałam), bardzo ładnie leżą (wąska pupka), dobrze trzymają pieluchę (wkładam do nich pieluchę składaną w kieszeni polarowej i nic się nie przesuwa). Może troszkę ciężko je wciągnąć. I do formowanej są za ciasne, ale mój dzieć duży i pulchny (4m, 8 kg, mamy legginsy w rozm.S 0-6m). Ja bym brała... I widzę że chyba też mają podwójną warstwę w kroczku, to już ochrona znakomita. Na dzień zakładam do nich skarpetki, na noc nie bo legginsy częściowo nachodzą na nóżki i to wystarcza (śpi w śpiworku). Jak już zawilgotnieją to wietrzę i praktycznie ich nie piorę. Jak mi ktoś mówi że wełna wymaga specjalnej pielęgnacji to nie wiem gdzie ta pielęgnacja bo moje to wietrzeniu nie mają absolutnie żadnego zapachu. W użyciu już chyba ponad trzy tygodnie od ostatniego prania i nic nie czuć tak się to cudo regeneruje.

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

dzięki phoebe, to pewnie się zdecyduję na nie

Cytat Zamieszczone przez phoebe Zobacz posta
    Jak mi ktoś mówi że wełna wymaga specjalnej pielęgnacji to nie wiem gdzie ta pielęgnacja bo moje to wietrzeniu nie mają absolutnie żadnego zapachu. W użyciu już chyba ponad trzy tygodnie od ostatniego prania i nic nie czuć tak się to cudo regeneruje.
    dokładnie podpisuję się - tak samo mam z moimi szortami, czasem zapominam kiedy je ostatnio prałam

Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Magnolia jedyny problem z nimi to troszkę ciężkie wciąganie na pupkę. Za to leżą pięknie jak już wciągniesz. Jak dzieć na EC to troszkę denerwujące bo często trzeba ściągać, jak nie to spoko...
    Ja wymiękłam jak zobaczyłam te otulacze u Arabelli http://www.naszedziecko.org/sklep/pr...roducts_id=865
    i teraz mnie głowa boli brać czy nie brać?... Bo oprócz ceny się zastanawiam czy jednak pupki pogrubiać nie będą?... Jak myślicie?
    Tak wyglądają na pupie
    http://www.myllymuksut.com/product_t...pg&w=330&h=330

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phoebe Zobacz posta
    Magnolia jedyny problem z nimi to troszkę ciężkie wciąganie na pupkę. Za to leżą pięknie jak już wciągniesz. Jak dzieć na EC to troszkę denerwujące bo często trzeba ściągać, jak nie to spoko...
    oj, a ja właśnie poszukuję czegoś w celu szybkiego ściągania i zakładania, bo właśnie irytuje mnie zdejmowanie spodni i otulacza (nosimy się w szortach wełnianych głównie) i chciałabym zredukowac to do zdejmowania legginsów jedynie, getrów obecnie nie używamy bo mały raczkuje i spadają mu z kolanek... ale może jak kupię trochę większe te legginsy to będzie ok

a ten otulaczyk śliczny, ale cena ale fakt może trochę powiększac pupę przez te falbanki wszędzie, tak myślę

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

tak doczytałam wiek Twojego maluszka, no i w sumie Franek już sam sobie stoi więc myślę, że łatwiej będzie zakładac gatki i ściągac niż przy leżacym dzieciaczku, no i mój Franek jutro rok kończy a waży pewnie koło 9 kilo, więc mam nadzieję, że sprawdzą się te legginsy

Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Oj tak na stojąco na pewno łatwiej wciągnąć, tak jak rajtuzki łatwiej ubrać na stojąco bo wystarczy dziecia hopnąć do góry i sama pupa wpada. Ja właśnie dlatego legginsy kupiłam żeby mieć mniej warstw i ubierania przy przewijaniu.

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

no i kupiłam te muksut - są śliczne! Myślę, że są bardzo podobne do baby idea, choc legginsów babyidea nie widziałam, ale widziałam body i materiał i wzór jest identyczny, jeszcze nie testowane, dopiero się suszą...

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

mamy dokładnie te z linku stevensy wełniane - sa bardzo ciepłe, nie uciskają i jestem bardzo zadowolona
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

i jak się sprawdzają te muksut? bo własnie się zastanawiam nad nimi. Czy one mają podwójną warstwę w kroku czy nie?
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

o widzę ze to coś dla mnie - wielbicielki wełny!!!

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość

Domyślnie

najbardziej interesują mnie te gatki z krótkimi nogawkami. na zdjęciu wydaje mi się, że one są cienkie, czy one spełniają dobrze funkcję otulacza?

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Mania, legginsy są superaśne, mięciutkie i milutkie - w kroku mają podwójną warstę. Kupiłam rozmiar xl, więc do tetry dla nas niestety się nie nadają bo za duże. Szczerze powiedziawszy nie wiem jednak jak się sprawują jako otulacz, bo jeszcze nie próbowaliśmy używać ich w tym celu z prostej przyczyny - mały jeszcze nie chodzi i a) gacie przy raczkowaniu spadają mu z tyłka, b) szkoda mi ich szczerze powiedziawszy na targanie po podłodze, zaraz by dziury na kolanach były. Używam ich na spacery i na noc ale pod spód daję otulacz pul albo kieszonkę. W porównaniu do storchenów to ta wełna jest zupełnie inna, dużo cieńsza, sądzę, że bez lanolinowania to na pewno nie będzie trzymać a po zalanolinowaniu to chyba będzie ok pod warunkiem, że dziecko będzie przebrane zaraz po siku - jakoś nie widzę tego żeby taka cienka wełenka wytrzymała mokrą pieluchę zbyt długo, ale może się mylę Dziewczyny które miały baby idea chwaliły je jako otulacze a te muksut są prawie identyczne więc może jednak mimo wszystko się nadają

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość

Domyślnie

Dzięki
    Ja właśnie chciałam ich używać jako otulacza. Może ktoś tak używał?
    Ale zastanawiam się teraz nad rozmiarem, Twoje dziecko ma ponad rok widzę w sygnaturce, a moja mała 10 miesięcy i myślałam o tym większym rozmiarze, no ale jesli ma jej z tyłka spadać to nie dobrze będzie Nie ma tam żadnej gumeczki w pasie albo ściągacza?

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Mają gumkę całkiem fajną bo taką grubszą ale delikatną, ale ogólnie one są takie większe i tetry to nie utrzymają na pewno, z formowanką myślę że nie byłoby tak źle. Chodzi o to, że generalnie dzieć raczkujący to ściąga z siebie trochę spodnie czy też rajstopy i ta pieluszka pod spodem nie byłaby tak porządnie utrzymana jak w standardowym otulaczu. Z krótkimi gatkami to inna zupełnie sprawa Poza tym ja specjalnie kupiłam większy rozmiar z myślą o dłuższym chodzeniu (jak już mały będzie chodzący), jako otulacz to pewnie lepszy byłby mniejszy taki bardziej dopasowany...

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość

Domyślnie

Dzięki za radypopatrzę za mniejszym otulaczem

Uprawnienia umieszczania postów