My używamy pourty, ale dziecko sadzane od ok roczku. Sprawdza się u córek (mamy dwa) i higieniczny.
U dziadków jest zwykły nocnik i dzieci potrzebowały czasu, żeby się do niego przyzwyczaić - jak były mniejsze. Teraz nie ma problemu
My używamy pourty, ale dziecko sadzane od ok roczku. Sprawdza się u córek (mamy dwa) i higieniczny.
U dziadków jest zwykły nocnik i dzieci potrzebowały czasu, żeby się do niego przyzwyczaić - jak były mniejsze. Teraz nie ma problemu
córki: M 04.2012, R 11.2013 i B 08.2016 27tc [*]
U nas zwykłe najzwyklejsze, a i tak niemal od początku króluje nakładka na toaletę![]()
Gabi 12.02.2015
U nas stanęło na Rotho http://www.pinkorblue.pl/rotho-top-n...gn=okazje.info
w do rodziców kupiłam najzwyklejszy z ikea Lilla http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30193163/
Oba się sprawdzają, nie mają za wielkiego otworu. Młody siada od ok 6msż jak juz stabilnie siedział i nie ma oporów, bo znajoma zaczęła około roczniaka dopiero sadzać i uciekał., była zdziwiona jak nasz siedzi.
U teściów jest jeszcze jakiś nocnik, nie wiem jaki, ale skarg nie było, więć też chyba siada.
O rany ale mnie zaskoczyłyście, nigdy o tym nie myślałam (a w sumie teraz jak czytam to przyznaję rację). My kupiliśmy taki najczęściej spotykany w sklepach i się sprawdził. Co prawda się połamał i musieliśmy kupić drugi (taki sam). Chyba mieliśmy farta, bo młoda od początku chętnie na nim siadała![]()
kupiłam zwykły za 8 zł, chyba najbardziej popularny. Teraz żeby posadzić bobasa trzeba dobrze celować, bo tyłeczek jest dość gruby i jakoś słabo idzie. czasem nie udaje się trafić tak, żeby siusiak był w środku. dzidzia duża i trochę wiotka więc się trochę leje przez ręce i jeszcze trudniej. Może jakaś doświadczona mama grubaska podpowie jaki kupić?
Wiesz co, przy nocnikowaniu mojego syna też był taki problem a dokładnie chodziło o to, że siurak jak sikał to sam jakby wyskakiwał trochę z nocnika no i wylatywało. Czasem pilnowałam "palcem" żeby sikał gdzie trzeba. To chyba wynikało z za małej przestrzeni bo już na sedesie to się nie zdarzało
Edit: doczytałam, że chodziło Ci właściwie o konkretny model nocnika, no to nie pomogłam. My mieliśmy taki za 8 zł (a nawet za 6)
Ostatnio edytowane przez guesy ; 23-02-2017 o 11:55
24.08.2015 M.16.06.2013 F.
Te nocniki to chyba już takie są -dziewczynki sikają bez problemu, chłopaki zaś wszędzie indziej. Ja też mam jakiś zwykły jeszcze po corce i zakrywam ręką siusiaka gdy sika, a i to często wszystko wokół jest mokre
Zuzia 27.11.2013Gabryś 19.11.2015
my pochylamy dziecko do przodu inaczej leci antenką do majtekmielismy 3 modele dla starszaka i teraz jeszcze dwa dokupilismy dla młodego. Nocniki sa u naszych rodziców i u nas... Starszak miał mały tyłek i zapadał sie w nocniku. Młody ma sporo wiekszy a kupilismy ten najmniejszy z ikei...
Nie polecam stawiania nocników na dywanach i panelach...![]()
no dokładnie![]()
my w domu zostawilismy sobie najlepszy z kupionyc nocników. Nie wiem kto je tworzy ale porazka w funkcjonalności... Polecam szybko uczyć na wc... u nas problem, bo dziecko "wrosło" w nocnik a na kibelek nie chce... Najlepsze sikanie w plenerze i to latem...
Był czas u nas ze przy sikaniu na nocnik wszystko było mokre podłoga i ubranie...
Wieczorem przed pizamą i rano po pizamie wysadzanie im mniej ciuchów tym lepiej...![]()
Ech. Kupiłabym nakładkę ale u nas w łazience jest zimno, nie jest ogrzewana. No i trzeba przejść przez sień, otworzyć dwoje drzwi więc raczej bym nie zdążała. trochę sie nauczyłam wstawiać pupkę tak żeby nie rozlewać ale ciągle nie jets to wygoda
Posadz go przodem do tej wystajacej czesci (oparcia na plecy)
U nas dopiero w ten sposob lazienka byla sucha
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
No niee... w temacie o nocnikach reklama Viagry![]()
Igor 27.09.2009
Eryk 17.03.2012
Adam 24.04.2015
Nika 02.02.2018
Kuba 31.12.2019
Kaja 21.09.2021