Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Chusta na start za 200zl

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie Chusta na start za 200zl

Czesc,
    jestem mama 6tyg Leona, ktory wazy juz ponad 6kg.
    Czy mam mu kupic chuste elastyczna? taka podobno jest najlepsza dla dzidzuli...ale do ilu kg bede mogla jej uzywac?
    Czy macie jakis inny pomysl na chuste dla maluszka?
    Chciałabym wydac do 200zl.
    pozdrawiam Gusia

Chustomanka Awatar dioneja

Domyślnie

hmm, zalezy ile Twoje 6tyg. dziecie wazy. mozesz kupic na poczatek uzywana chuste elastyczna, ale ona raczej dla noworodkow/leciutkich maluszkow jest... rozejrzyj sie raczej za jakas tkana, skosnokrzyzowa, najlepiej juz zlamana (patrz: miekka). na allegro chodza chusty uzywane Nati w bardzo dobrych cenach. wpadnj na forumowy chuststragan albo dorzuc troche grosza i kup nowa babylonie. juz po pierwszym praniu jest cudnie miekka. i starczy na dluuuugo.
    ANIA
    chuściane dzieci:
    Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Kup tkana, dłużej Wam posłuży

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Wlasnie dzisiaj nasz Skarb wazy juz 5,600kg i boje sie ze elasik bedzie na chwilke czy poradze sobie z wiazaniem niemowlaka w tkana chuste? i jaka ma miec dlugosc? ja nosze ubrania 38/40, dlaczego akurat tkana skosnie?
    Ostatnio edytowane przez Gusia ; 22-10-2009 o 18:40

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja sobie poradziłam, to i Ty sobie poradzisz . Kup tkaną - na początek fajne są na przykład chusty Girasol albo Babylonia, bo od razu miękkie .

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

znalazlam kolor prunella z babyloni rozm. 4,9m za 265zl moze byc w wersji skosnokrzyzowej...myslicie ze bedzie ok?

http://www.allegro.pl/item736650673_...s.html#gallery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gusia Zobacz posta
    znalazlam kolor prunella z babyloni rozm. 4,9m za 265zl moze byc w wersji skosnokrzyzowej...myslicie ze bedzie ok?

http://www.allegro.pl/item736650673_...s.html#gallery
    mysle, ze tak długosc bedzie tez ok (moglaby byc nawet krotsza).
    ANIA
    chuściane dzieci:

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tylko że cena z tej aukcji już chyba nieaktualna jest...

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Domyślnie

to jest aktualne: http://www.allegro.pl/item769815861_...er_gratis.html
    i kurier gratis
    ANIA
    chuściane dzieci:

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Skośnokrzyżowa, bo lepiej nosi i otula dziecko. I na dłużej starsza, właściwie starcza na cały okres chustonoszenia.
    Każda skośnokrzyzowa będzie dobra, nie wiem moim zdaniem większośc chust szybko mięknie, choć ja nieszczególnie lubię takie flanele
    Po prostu wybierz kolor, który ci się podoba i do dzieła.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Dioneja,
    w tym liku ktory mi podalas najpiekniesza jest ta prezentowana na zdjeciu przez pana tate co w chuscie nosi przepyszny kolor ale chyba zaden z tych w sprzedazy
    dziewczyny to niesamowite, przez wasze odpowiedzi nabieram coraz wiecej odwagi, nie wspominajac o tym, ze nie moge doczekac sie podjecia decyzji

Chustonówka

Domyślnie

Ja nosiłam w elastycznej (chusta.pl) i jestem z niej bardzo zadowolona. Cena przystępna i ładne kolory do wyboru. Nie mam doświadczeń z tkaną, ale elastyczna spisała się doskonale
    Pozdrawiam

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Polecam tkaną.Nosimy się w niej od 7doby

Gusiu,chusta która Ci się podoba to Babylonia Papaya
    Jest dostepna tutaj
    http://www.chusty.com.pl/produkty.ph...aj2=123&menu=1
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Domyślnie

Gusiu, do dzieła
    wybierz chustę i do dzieła, motania znaczy. jestem pewna, że dasz sobie świetnie radę!
    ANIA
    chuściane dzieci:

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

No dzialam jak szalona, zamowilam w przedsprzedazy chuste Didymosa Sahara Geckon, zakardowa...z nadzieja, ze starczy na dluuuuugo, ale im dluzej sledze to forum, wydaje mi sie, ze na jednej chuscie sie nie konczy zeby tylko Leon potem dal sie omotac Powiedzcie jak uberac dzidzke do chusty? idzie zimia i co w zwiazku z tym mam brac pod uwage? zrobic mu getry? beda przydatne? jak z wychodzeniem zima na dwor?

Chustonówka
    Miejscowość
    Sochaczew

Domyślnie

Gusiu, jestem na tym samym etapie "szalństwa" chustowego co Ty no i moje dziecie w tym samym wieku. Ja zakupilam na allegro chuste didymosa fale brown-natur. Mam nadzieję, że mloda da się omotać, a ja nie okaże się tempota - bo oszaleję.

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Hahha no az sie boje na filmiki instruktażowe zagladac chusta ma byc na poczatku przyszlego tygodnia w sklepie, a potem u mnie kosztuje niemalo ale mam nadzieje ze cieszyc nas bedzie dluzej niz krocej hihihi caly czas czekam na sugestie jak Synula ubrac do chusty, zwlaszcza ze idzie zima...a kortka dla dwojga proponowana w wielu sklepach to zupelnie nie moj styl - w przeciwienstwie do pieknych chust na ktorych punkcie mozna oszalec. Ja dla naszego Leona domawia jeszcze geterki

Domyślnie

No dzialam jak szalona, zamowilam w przedsprzedazy chuste Didymosa Sahara Geckon, zakardowa...z nadzieja, ze starczy na dluuuuugo, ale im dluzej sledze to forum, wydaje mi sie, ze na jednej chuscie sie nie konczy zeby tylko Leon potem dal sie omotac Powiedzcie jak uberac dzidzke do chusty? idzie zimia i co w zwiazku z tym mam brac pod uwage? zrobic mu getry? beda przydatne? jak z wychodzeniem zima na dwor?
    nooo, gratuluje!
    jesli motanie wciagnie was oboje, bardziej niz pewne jest, ze na jednej chuscie sie nie skonczy
    a zima dziecia najlepiej pod kurtka nosic. mozna pod wieksza, taka ze dwa rozmiary wieksza, albo zakupic taka specjalna, do noszenia dziecia (wielosezonowa suse's kinder, np.).
    jesli zas przyjdze sie motac na odziez wierzchnia, to dziecia w kombinezon jakis, dobrze docieplic wszystkie konczyny wystajace z chusty (stopy, raczki) i...
    ...hulaj dusza, piekla nie ma
    ANIA
    chuściane dzieci:

Domyślnie

Ja dla naszego Leona domawia jeszcze geterki
    ANIA
    chuściane dzieci:

Uprawnienia umieszczania postów