Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

właśnie przyszły mi pieluchy. Odpakowalam i pierwsze wrażenie ( mam pierwszy raz w rękach w ogóle takie cos)- to tak ładne w porównaniu z jedno że aż żal dać to od razu do zasikania dalam jednak i 2 latek tdpujd

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

na noc mlody mial 1 wkładske z mikrowłokna, a pod spodem konopną, po 4 godz snu polar w kieszonce był mokry, mikroiwłókno tez, konopna prawie sucha. nic nie ciekło bokiem, dołem, góra itd, ubranko suche.
    moje pytanie - mokry polar po 4 godz snu u 2 ,5 latka w tych pieluchach to norma? a moze dorzucic wkladke z koca polarowego? (chcialabym mu zmieniac na spiocha, zeby sie nei budzil z powodu uczucia mokrosci)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaja Zobacz posta
    na noc mlody mial 1 wkładske z mikrowłokna, a pod spodem konopną, po 4 godz snu polar w kieszonce był mokry, mikroiwłókno tez, konopna prawie sucha. nic nie ciekło bokiem, dołem, góra itd, ubranko suche.
    moje pytanie - mokry polar po 4 godz snu u 2 ,5 latka w tych pieluchach to norma? a moze dorzucic wkladke z koca polarowego? (chcialabym mu zmieniac na spiocha, zeby sie nei budzil z powodu uczucia mokrosci)
    A uprałaś je przed pierwszym użyciem? Jeśli nie to normalne, że polar mokry a i wkładki robią się chłonniejsze po praniu

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

A jeśli miałaś wypraną pieluszkę, a polar był mokry, to mogło być tak, że dzieć właśnie przed chwilą siknął. Zwłaszcza, że wkładka nie była całkowicie mokra.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    A uprałaś je przed pierwszym użyciem?
    nie, bo już się nie mogłam doczekać uzycia
    erithacus, wkładfka była całkowicie mokra, tylko te konopie pod spodem nie

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

pieluchy trzeba uprac przed pierwszym uzyciem

edit: oczywiscie wkładki też

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Ja własnie zamówiłam 5 szt onesize i czekam. bede testowac na 13 kg 2-latku, jak sie sprawdza to kupie wiecej dla tego, co w brzuchu (i dokupie papierki oczywiscie). maz wymyslil, zeby tak przetestowac
    mam tylko pytanie, czz poza praniem konserwujecie to jakos? czy wraz z pieluchami jest jakas instrukcja prania? po ilu praniach macie chlonnosc najlepsza? jak bede to prac w "dzidziusiu" (proszku) albo w orzechach, to bedzie ok?
    dajecie do tych pieluch polar na wierzch?
    Agaja, nie pierz w orzechach - zatłuszczają pieluszki. Nie używaj też płynu do płukania. Pewnie kupiłaś na ekobaby te pieluchy - na stronie jest dział z opisem, jak prać.

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

Mam 4 NB od tygodnia i moim zdaniem na dzien sa OK z 1 wkładką wytrzymują ok 2 godzin. Na noc nawet nie ryzykuję. Gumki rzeczywiście dość mocno się odciskają i na pleckach i na nóżkach dlatego zawsze po NB zakładam na zmianę inną pieluszkę.

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

dziś w nocy był test nr 2. Wyprana raz nb, jedna wkładka konopna, jedna z mikrowłókna pod spodem. 5.5 godz sucho przy pupie (dziec 13 kg) po 5.5 godz mokre wszystko (polar i oba wkłady), aż niewiele by brakowało by bokiem zaczęło przeciekać
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 24-02-2010 o 08:40

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Wszelkie wkłądki i pieluszki pełna chłonność uzyskują po około 4-5 praniu.
    Co do wkładek konopnych: zawsze wkładamy je pod wkładę z mikrówłókna lub bawełny. BAwełna i mikrowłókno chłona wilgoć bardzo szybko o odprowadzają ją do najdalszej warstwy. Dlatego jak się spocimy i mamy na sobie bawełniany podkoszulek to mokrą mamy także zewnętrzną bluzkę czy swetr.
    Konopie za to chłoną baaardzo dużo, ale wolniej. Dlatego jesli od strony pupy włożymy mikrowłókno to ono natychmiast wchłonie siku i odda je konopiom. Jesli od strony skóry damy konopie, to szczególnie w przypadku starszego dziecka, które siusia rzadziej, ale duże ilości część moczu może spłynąć po powierzchni wkładki i przemoczyć PUL.

Z reguły starsze dziecko trzeba raz w nocy przewinąć. Siusianie starszaków wytrzymują np. wkładki Wonderoosa. Bo chłonność pieluszki wyznacza właśnie wkładka.

Polarek robi sie mokry, jesli wkładki nie są juz w stanie wchłonąć więcej wilgoci.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

dzięki za informacje. ja nawet pampy u małego dziecka w nocy zmieniałan przynajmniej raz.0przed chwilą drzemka 2 wkładki z mikrowłókna, pielucha raz prana (mydłem w rękach niestety). 40 min, jeden sik i polar i środek mokry tak myślę czy u mniejszych dziec dzieci też starcza na 1 sił?

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

mydłem nie pierz - wkładki na chłonności tracą

a na noc jak szły kieszonki - też musiałam przebierać, a to niestety kończyło się wybudzaniem trzeszczącymi rzepami.
    od jakiegoś czasu korzystamy z formowanek bambusowych z dodatkową wkładką bambusową.
    wystarcza od 21 do 8 rano
    Ostatnio edytowane przez gouraanga ; 24-02-2010 o 13:28

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

hm nie chciałabym używać otulaczy. A jakby na wierzch nie do kieszeni dać jakiś wkład i na to sucha pieluche tzn z kieszonki na noc zrobić otulacz to byłoby lepiej? Rzepy u mnie nie grają roli.dziec przyzwyczajony do tego dźwięku

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

dziś w nocy był test nr 2. Wyprana raz nb, jedna wkładka konopna, jedna z mikrowłókna pod spodem. 5.5 godz sucho przy pupie (dziec 13 kg) po 5.5 godz mokre wszystko (polar i oba wkłady), aż niewiele by brakowało by bokiem zaczęło przeciekać
    naughty baby na noc dla dwulatka to pomysł nienajlepszy. myślę, że żadna kieszonka z dwoma wkładkami (może jedynie wonderoo) nie wytrzyma nocy przy dwulatku. 5 godzin to i tak bardzo dużo.
    ja zakładam formowankę bambusową lub konopną i zawsze daję 2 mocno chłonne wkładki.

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

5 godz przy 2 latku mi nie przeszkadza (nie chce kupować znów innych pieluch dla starszego),ja się tylko martwię, czy u dziecka 0-1.5 roku powiedzmy nb nie będzie mokre po jednym siku. A w czym formowa jest lepsza od kieszeni że polecaćage ją dla starszych dzieci?

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

ano tym, że całą pieluszkę masz uszytą z super-chłonnego materiału. do tego 100% naturalnego = zero podrażnień przy tak długim leżeniu w siku.
    możesz z kieszonki zrobić otulacz ale jeżeli nadal pozostaniesz na samych wkładkach, to nic nie zmienisz w ten sposób.
    moim zdaniem formowanka bambusowa to gra bardzo warta świeczki

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

już szukam na bazarze

Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

doniesienia z frontu dzis, mam nowe bambusy (wkładki) , ale dzis w nocy nei uzylam, bo pozno wypralam i wieczorem nie byly suche jeszcze. skutkiem tego mlody poszedl spac w 2 wkladach z mikrofibry, tych co sa w komplecie naughty baby. i uwaga, uwaga, moj 2 latek wytrzymal w nich 11 godz w nocy, spal jak kamien, wiec musial miec sucho, nie macalam pieluchy by sprawdzic, bo go nie chcialam budzic, ale jakby mial mokro to na bank by sie obudzil
    pielucha i wklady byly tym razem prane w pralce, stad pewnie wieksza chlonnosc
    a, i pelnych pieluch wielo nie czuc tak obrzydliwie moczem (a właściwie mieszaniną moczu i chemii)jak zuzytych pampow

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witam.Ja włąsnie testuję te pieluszki.Dodam,że to pierwsze wielorazówki, które używamy.Cena bardzo przystepna.Nie wiem czy za luźno je zapiełam,bo dziś w trakcie drzemki 3 godzinnej nam przeciekła górą....A być może wielorazówki szybciej przeciekają.Może mi powiecie co ile zmieniacie wielorazówki?Jestem nowa w tej dziedzinie i niewiele wiem....

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

Naughty baby zmieniam co 1,5 - 2 godziny (zaklad tylko 1 wkladkę) dlugość uzywania bez przecieku zależy od rodzaju pieluszki, najdłuzej wytrzymuja u nas formowanki bambusowe z otulaczem (Flip)

Uprawnienia umieszczania postów