W nowym numerze fajna kieszonka(chusta też śliczna),a kilka stron dalej dzieć w hamaku.Niby nic,ale jakoś cieszy mnie każda chusta w prasie,bo zawsze to krok do przodu![]()
W nowym numerze fajna kieszonka(chusta też śliczna),a kilka stron dalej dzieć w hamaku.Niby nic,ale jakoś cieszy mnie każda chusta w prasie,bo zawsze to krok do przodu![]()
za to w ostatnim numerze "Dziecka" jest napisane:
"(...) kombinakcję noszenia i tulenia zapewniają chusty do noszenia niemowląt (...). Układając dziecko w chuście, pamiętajcie, że dziecka do piątego miesiąca nie należy nosic pionowo".
o, my matki wyrodne!![]()
Trza mu parę naszych wygibasiów podrzucić.Niech ich w kołyski upycha![]()
Hehe, mogę zaproponować mojeW poziomie - nie ma szans. Za to w pionie i owszem. Skubane tak się nauczyły, że nawet jak są na rączkach bez chusty noszone to tylko w pionie... Poziom jest bleee
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
nie, nie Zawitkowski tym razem
p. Katarzyna Wilczek.
ja swojego NIGDY nie nosiłam w poziomie. w pionie od piewszych chwil![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Moja Luśka tez od początku w pionie, na rękach, czy w chuście. Ileż ja się od babci swojej nasłuchałam, o rany... Zresztą starszak był też pionolubny, choć nie chustowany.
Młoda miała 12 dni, jak ją pierwszy raz zamotałam.
A w temacie - chusta w gazetce fajna, fajnaKolorystycznie mi się podoba. I chłopu pokazywałam na niej, czym się różni wiązanie tkanej od wiązania elastyka
![]()
Kasia, mama Juliusza (15.04.2003) i Laury (10.05.2009)
fajnie by było gdyby te artykuły pisał ktoś kto przynajmniej ma jakies blade pojęcie o chustach a już super by było gdyby sam nosił
może któraś z Was by też na etacik do gazety poszła?przynajmniej byłaby pewność, że głupot nie będzie
Małgosia 23.07.2004
Piotruś 22.01.2009
Michasia 26.10.2010
Matylda 27.03.2012
Taa... a co z kangurkowanie wczesniakow??
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
Nie, no tak, właściwie z tego co ostatnio czytałam to dla wcześniaków najważniejszy jest kontakt "skóra do skóry" w czym chusta bardzo pomaga. ChybaI można je tulić w poziomie
Sorry za OT![]()
no, oczywiście, że można jak się wie jak.
Ale niektórzy forum naszego nie znają, instrukcję tylko czytają a te różnie głoszą. Np. niektóre nosidełka od 3 miesiąca podobno są
Więc może lepiej dmuchać na zimne...
Karolina - 16.05.2008
Weronika - 21.01.2011