oj tak , to prawdadobrze że mnie oświeciłyście bo ja na poczatku dodawałam bambinex do zwykłego proszku
![]()
oj tak , to prawdadobrze że mnie oświeciłyście bo ja na poczatku dodawałam bambinex do zwykłego proszku
![]()
cholera a ja sypałam 1 płaską łyżeczkę bio nappy fresh, czyi twierdzicie że to za mało. od dzisiaj sypie łyżkę stołową, ale taką większą czy mniejszą?
Ja sypię płaską łyżkę z tych średnich (ale raczej tych mniejszych łyżek, bo mam jedną taką dużą łyżkę/szuflę, którą raczej nie zdecydowałabym się odmierzać).![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Pewnie trafię do księgi rekordów guinessa w głupocie, ale prałam w nappy fresh sądząc, że to proszek do praniachyba, że ta firma ma inny, nie wiem, wywaliłam opakowanie...
Szkoda, że nie można proszku bambinex kupić w większym opakowaniu bo bardzo polubiłam ten proszek.![]()
Zuzanna i Franciszek
Yetta zupełnie tak ja![]()
mamru normalnie ja po ciąży mam na zapachy jakąś "alergię". I moim najbardziej ulubionym zapachem jest póki co zapach mydła marsyslkiego, a teraz dochodzi do tego zapach prania w proszku bambinex.![]()
Zuzanna i Franciszek
ja uwielbiam ten zapach bambinexu no i jestem fanką mydełka marsylskiego zupełnie tak jak Ty, już dwa lata się nim myjemy, tylko, że ja mam bardzo suchą skórę, więc smarować i tak muszę kremem karite![]()
aaa jeszcze odnośnie mydła marsylskiego, to pamiętam jak próbowałam je przekroić, no i oczywiście się pokruszyło, a że żal mi było tych okruszków wyrzucać, to włożyłam je do małego garnuszka, zalałam małą ilością wody i zagotowałam. Zrobił się taki mydlany kisiel i dodałam go to prania wstępnego-też fajnie się wyprało
Em nie łam sięPranie pewno miałaś super wyprane
![]()
Dlatego włąśnie mydło marsylskie dobzre jest podgrzac chwilkę w piecyku lub mikrofalówce. Wtedy super fajnie się kroi i nic nie kruszy. A tak w ogóle to kawałek mydła można zetzreć na grubym tarle, starte wiórki zalać wrzątkiem i zamieszać do rozpuszczenia. Zrobi się fajny żel, który można dodawać do prania ubrań (pieluszek nie), można tez tym żelem się myć i myć wszystko wkoło. Zlew umyty żelem z mydła marsylskiego lub samym mydłem błyszczy jak nowy.![]()
Zuzanna i Franciszek
dziewczyny, kupiłam dodatek mio fresh i mam w związku z tym pytanie - jeśli do tej pory sypałam 50ml proszku bez żadnych dodatków, to jeśli teraz sypię 15ml dodatku to proszku nadal powinnam sypac 50 czy może 35ml?
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
Ja aktualnie piorę pieluszki w następujących proszkach i ilosciach:
1. Uniwersalny proszek do prania BIO-D - 2 łyżki (ok 60 ml)
2. Antybakteryjny proszek BIO-D nappy fresh - 1 łyżka (ok 30 ml)
3. Soda oczyszczona - 1 łyżka
4. Olejek lawendowy lub z drzewa herbacianego - 5 kropli
Mam nadzieję, że przyleci do mnie lada dzień proszek bambinex i wtedy będę sypała tak:
1. Uniwersalny proszek do prania BIO-D - 1 łyżka (ok 30 ml)
2. Proszek do prania bambinex - 1 łyżka (ok 30 ml)
3. Antybakteryjny proszek BIO-D nappy fresh - 1 łyżka (ok 30 ml)
4. Soda oczyszczona - 1 łyżka
5. Olejek lawendowy lub z drzewa herbacianego - 5 kropli
Magnolia ...wydaje mi się, że sypiąc antybakteryjny mio-fresh nie zmniejszasz ilosci normalnego proszku do prania, ale wiesz, że pewna nie jestem.
Tyle, że skoro to dodatek, to mam wrażenie, że należy go dokładać, ale proszku zwykłego do prania sypać tyle samo.
Ostatnio edytowane przez yetta ; 15-12-2009 o 21:47
Zuzanna i Franciszek
dzięki yetta
ja sypię mio fresh 15ml, bo na opakowaniu jest łyżka stołowa, natomiast w instrukcji angielskiej też na opakowaniu jest także łyżka stołowa i obok 15ml, no i w proszku jest miarka właśnie 15ml - moje pytanie: czy zatem mio fresh jest wydajniejszy od bio -d? czy używałaś może obydwu? jakaś różnica w jakości?
tak samo myślałam, ale po moich ostatnich doświadczeniach dałam jednak mniej proszku ok 40ml, no i szczerze jak pranie się prało to i tak było mocno dużo piany (piorę w 60%), a pieluszki po praniu były ładnie wybielone i ładnie pachniały, widac różnicę po dodaniu tego dodatku. na razie chyba zostanę przy takiej ilości proszku, szczególnie że u nas tylko siuski są do prania![]()
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
Jeśli chodzi o dodatek bio-d lub uniwersalny bio-d to na stronie pieluszkarni chyba widziałam opis 1 łyżka = 15 ml
Poszukam jak znajde chwile czasu, bo pewna nie jestem.
I tez musze jeszcze przemyslec czy nie zmniejszyc ilosci proszku po dodaniu dodatku.![]()
Zuzanna i Franciszek
Od paru dni zaczęłam prać pieluszki nie na 60, a na 70 stopni. Dlaczego nie wiem.Ktoś pierze na tyle stopni?
Zuzanna i Franciszek
Jakiś czas temu miałam awarię pralki. Przyszedł pan naprawił i kilka rzeczy mi podpowiedział, jeśli chodzi o pranie i nastawianie na różne opcje. I od paru dni jakoś mnie tak naszło, ale zupełnie nie wiem dlaczego.![]()
Zuzanna i Franciszek