Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: szeroko nóżki

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie szeroko nóżki

Jestem mamą świeżo upieczoną i wiele rzeczy martwi, niepokoi... ech

Odpowiednio wcześnie zaopatrzyłam się w zestaw wielorazówek. I od kilku dni testuję. Moja malutka, malutka jest naprawdę - około trzykilogramowy dzidziuś z maleńką pupinką.

Wielorazówki są o wiele szersze niż jednorazówki - nawet te najmniejsze i mam wrażenie, że małej rozpychają nóżki za bardzo. Uspokaja mnie fakt, że ona nie protestuje zbytnio, a ja sama w dawnych czasach byłam wychowana na podwójnej tetrze i jakoś nic mi nie było.

Mam się martwić?

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

nasz ortopeda poleca jak najbardziej pozycję na żabkę. u nas wielorazówki jak i chusta w przypadku Franka mają działać jak rehabilitacja na jedno lekko niedojrzałe bioderko
    (dzięki temu maż bez mrugnięcia okiem daje się zamotać oraz wykłada kasę na pieluchy )
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Miejscowość

Domyślnie

dzięki, zaczynam kolejny dzień walki i potrzebuję motywacji, żeby się nie łamać i nie sięgać do paczki z jednorazówkami

a podobno dziewczynki są bardziej narażone na kłopoty bioderkowe

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Moja córa nie miała problemów z panewkami biodrowymi ale profilkatycznie pieluchowałam ją podwojnie... Używałam jednorazówek a na to pielucha z flaneli. Na kontroli ortopedycznej usłyszałam tylko pochwały od sędziwego doktorka.
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Szeroka pielucha jej nie zaszkodzi. Nasz ortopeda, mimo że Młody z bioderkami problemów nie miał, kazał na wielorazówkę nakładać dwie tetrowe. Nie robiłam tego, ponieważ uważam, że skoro coś jest w porządku, to nie ma co przesadzać. Wynika z tego, że szeroka pielucha jest o.k.

Miejscowość

Domyślnie

no to fajnie

wraca mi entuzjazm do wielorazówek, a dzisiaj cały dzień udało mi się z nimi przetrwać

a skoro doktorowie tak zalecają, to pozostaje chyba tylko zaufać

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My też mamy Maluszka na stanie
    Niestety jak na moje oko jedynie BambinoMio oraz IB oraz handemedy XS nadają sie na 3kg dzieciątko.
    Niestety nie przemyślałam sprawy i posiadam muślinyy 100 i tetrę lux i Niunia wygląda w tym jak osa(mega odwłok) ,że nie wspomnę że pupa na wysokości żyrandola.

Więc w dzień jedziemy na Bambino plus IB, w nocy jednorazówki. Co do tych ostatnich to powiem, ze pampki są dużo gorsze dla nas niż BambooNature. Pampki śmierdolą jakimś chemikalium oraz spadają z pupiny. Bamboo są naprawdę baardzo ok- nawet w szpitalu się położnym podobały

Mam nadzieję ,że Niunia szybko dorośnie do kieszonek i muślinów..

Chustofanka

Domyślnie

Super,że pieluszkujesz dzidziusia od początku naturalnie. Ja odkryłam pieluchy wielorazowe jak Jaś miał 5 miesięcy. O bioderka się nie martw. My pieluszkowaliśmy tak: jednorazówka + flanela (tak lekarz kazał). A Ty nie powinnaś mieć żadnych problemów z córeczką w przyszłości. Fajnie i powodzenia.

Miejscowość

Domyślnie

no, jednorazówki też nadal w użyciu... (noc i dłuższy spacer)

dziś z kieszonki mojej ulubionej (swaddlebees) kupa wypłynęła (lub raczej wystrzeliła) nam nogawką - na razie takie wydarzenia bardziej mnie śmieszą niż wkurzają

ta kieszonka swaddlebees jest bardzo fajna na 3kg dziewczynkę - nóżki szeroko, ale w sam raz i pupcia komfortowa - sucho i wygodnie

najbardziej się nóżki rozpychają małej, kiedy ma formowankę + otulacz, jak kładę małą na boczku, to nóżki odstają dość od siebie

i mnie za niedługo czeka wizyta u pediatry/ortopedy, więc zaprezentuję tam nasze pieluchowe osiągnięcia

dzięki za wszystkie słowa wsparcia i uspokajania

Uprawnienia umieszczania postów