Jak sie to zaczeło? Opowiadanie (moze nawet artykulke) poświęcam swojemu meżowi i dzieciom i swojej mamusie, a także swoim błedom i niepowodzeniom, dziekuje, za to, czym byliście i jest w moim życiu...
Napisalam tego nie w reklamowych celach, a dla tego, żeby każda (no albo każdy), kto czyta go, uwierzyła (albo uwierzył), że w życiu istnieją miłość i radość, harmonia i szczęście i to jest naokoło nas, jedyny nasz krok - to umiec skorzystać sie tym. Mogę wpierać się tylko swoim doświadczeniem i dlatego opowiadanie napisałam tylko wychodząc ze swojego zycia, ale jestem przekonana, ze uczucia sa naokoło każdego człowieka, wszyscy ludzie moga znalesc uklad wypełniony przez szczęście, po-prosty potrzebnie go uzyć.
Wlasnie, cale życie z samego dzieciństwa było zajęte przez poszukiwanie wygody i radości. Zrobilam za duzo na tej drodze błędów i niepowodzeń, moja praca w psychiatrycznemu szpitaliu chocz dawala mi satisfakcje ale nie dawala za duzo zarabiac, i nie moglam zajmować się jeszcze jakamś sprawa, nie wychodziło mi, wiecznie zdarzali się jakieś klopoty. Widocznie, to było wcale nie moje. Nie stawalo sie nic z rodzina, widocznie powinnam byla troche zaczekac swojego kziecia z bajki. Wszystko to przynosiło mi braku wygód i zależności od innych. Я długo miotała się i szukała... krzywe dróżki prowadziły mnie w ślepe zaułki, biłam się głową o ściankę i wracała z powrotem, myśl moje: "jak lepiej wybrać swoją drogę", było bardzo wieloma błędem, zszedł. Odbyl to czas, kiedy starałam się zarobić pieniądze dowolną ceną, wszyscy, co zarobiłam całkowicie nie przyniosło mi radośći, a tylko problemy. Całkowicie nie wiedziałam dokad iść dalej.
Jak mi to wydaje, teraz jestem, gdzie powinnam byc. Odbyło się bardziej trzech lat temu, urodzilam corke: -). Jeszcze w okresie ciąży do mnie przyszła myśl, co bardzo liczny produkty, zabawki i materiały, które mnie otaczają dość szkodliwe dla mnie i dla mojego dziecka. Na różnych forumach w internecie i w artykulach szukalam kosmetyki, myjących środków, produktów wyzywienia, higieny i innych materiałów, jako naturalnych, które nie szkodzi dla dziecka albo mamy z tatą.
Za porodem córki nieco byłam szokowana przez potrzebę zmiany swojego ukladu życia. Do urodzin byłam taka aktywna kobieta, nie lubiła siedzieć ze zkrenconymy rekami bez spraw, miałam nie duzo przyjaciół i dlatego zwłaszcza ani z kim nie kontaktowała.
Kiedy urodzila się moja coreczka Liza, to od czasu poświęcalam jej wiecej czasu i gospodarcze tez, każdy mój dzień stanął przekształcać się w "dzień świstaka", gospodarcze sprawy zabrali moj wolny czas. Tylko internet w swoją kolejność dopomagał mi znaleźć odpowiedzi na praktycznie wszystkie moje pytania. Mam ideę karmienia dziecka pierscia. Po prostu niezbędne one naszym dzieciom i bardzo mało informacje do niego, musimy rozszerzać informację o potrzebie wyjątkowego karmienia piersia dla dzieci w wieku do 6 miesięcy. Kobiety jaki teraz w ciazy (widzę siebie w pierwszą kolejność) mało przedstawiają jak powstanie ich karmienie pierscia po porodzie i którym będzie uklad życia. Wszystki przedstawiają że ugrzęzną w sprawach i starają się uniknąć tego, zawiesiwszy troskę dzieckie na rodzicow, opiekunke. Fajny sposób dla matus - to spojrzec na udane doświadczenie starszego pokolenia no albo swoich rówieśniczek, spotkania karmiących mam, wg, to po prostu niezbędne,żeby chociaż troszkę osłodzić swoje życie i życie moich kolezanek no i oczywiście rozważyć niezrozumiałe pytania.
Nie mogłam ciągnąć ciezki wózek (ohhh, taki pieniądze ja na niego wytracilam: - () i otworzyłam do siebie zalety chusty, córeczkę nosiłam w nia z 2 - ch tygodni. Teraz sprzedaję chusty z Polski, ale robię to nie tylko z celem zarobić pieniądze, chociaż oni tez sa ważne, ile do pomocy dla matus, żeby z zadowoleniem i wygodą nosili swoje dziecko na rączkach.
Nie chciałam przeprowadzic samochod, chciałam jak można większe czasu ruchac sie jeszcze w dzieciństwie biegałam w parku po ranku, teraz z mężem próbujemy siebie jako turysci na rowerach, wyjeżdżamy w dni wolne na przyrodę.
Kiedy bylam w ciążę syneczkiem, mi przyszła myśl do głowy myśl, a dlaczego nie zrobic sklepu internetowego dla takich zaś dziewczynek, które sa tez myślą o wygodę noszenia dziecka, o karmieniu pierscia, o naturalnych produktach, które sa nie szkodliwe i mamom i dzieciom. Moze być moje doświadczenie pomoże komuś byc siebie troche szczęśliwej, pomoże uwazac za dzieckiem, ktoś przestanie wykorzystać pampersy dla go i będzie w chuscie nosić swojego malucha, latwo i wygodnie do siebie i pięknie od strony, może przestanie wykorzystać "chemię" i zamyśli się nad bezpieczeństwem środków naszej planety.
Nikomu nie chcę zawiązywać swój wzrok i nie będzie tego robić: -), po prostu, jeżeli wyłożywszy moje opowiadanie wam przyjdziecie do głowy że coś chcecie zmienić naokoło siebie albo wewnątrz siebie albo po prostu odczujecie моj stan, to nie niepotrzebnie wydałam czas i pisałam to opowiadanie. Każdy ma swoja droge, ale chcę powiedzieć oddzielnie, co macierzyństwo zawsze przymiluje kobietę - to szczęście, miłość, to słowa, które nie można wyłożyć na papierze, to stan duszy i ciała, spojrzyjcie na szczęśliwych matus, jak oni sa piękne!!!!
Zrobilam ten artykul na jezykie polskiem i wylozylam tutaj dla tego, ze uwazam ten forum, jako forum dla matus, ktore chcie byc szczescliwa matusia, kazdego dnia jestem na forumie i czytam za wielu postow i chcialam rozdzielic swoje spodziewania z wami. Nie wiem, jak to wyszlo, ale myszle ze moze i przeciw tematu forumu, wtedy odrazu przepraszam, niech moderatorzy anuluja mojego posta
Modelka byla chusta LennyLamb Maki polski