Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 39 z 39

Wątek: Witam po latach 12 chustomamy

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    TaDorotka, jejku, będę myśleć o was.. Niech będzie dobrze... Jak się zaczęło, jak wyłapaliscie, że coś jest nie tak?
    W wynikach jakiś?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
    Ból stawów w rękach, najpierw w jednej bardzo silny, nie działały żadne żele ani leki- myśleliśmy, że po wspinaczce, bo trenowała, ale jak zaczęło się i w drugiej to poszliśmy do lekarza, na dyzur nocny (naszego pediatry akurat nie bylo), podejrzenie reumatoidalnego zapalenia stawów, morfologia - wyszla bardzo nieładna, ale skierowanie było do reumatologa na cito, reumatolog odesłała nas na SOR I z soru na Hematologie-Onkologie. Tak nagle i niespodziewanie. Po 6 dniach była diagnoza.

Chustoguru Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Po prostu aż mi zimno w brzuchu, jak czytam wasze przejścia. Tak nagle... Bach i nagle wszystko się zmienia..

Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Po prostu aż mi zimno w brzuchu, jak czytam wasze przejścia. Tak nagle... Bach i nagle wszystko się zmienia..

Właśnie to najtrudniejsze... całe życie jej się zmieniło, wycięta domu, ze szkoły, z harcerstwa, z treningów wspinaczki i rolek (wyczynowych), ból, spadek sprawności, leki leki leki, zabiegi, wypadające włosy, grube policzki i chude nóżki i rączki.. rozłąka z rodziną... dla niej to wielkie zmiany i na długo, potem leczenie w domu, nauczanie indywidualne, w domu musimy zrobić remont, bo porządek, czystość higiena to jej bezpieczeństwo, a u nas stary dom, dość mocno wyeksploatowany a podłoga do wymiany bo jest dawno temu zaimpregnowana toksyczna subtancją ksylamitem. Cała do wywalenia mieszkaliśmy na niej 10 lat, rakotwórczy syf...
    A jej aktywność tez bedzie inna - żadnych szaleństw, brykania po lesie, dystans z ludźmi. eh jak się rozkręcę to mi się słabo robi, więc kończę..

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Dorotko, szok. Przytulam i pamiętam w modlitwie, nie wiem co więcej napisać...
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chustomanka

Domyślnie

dorotko, nie znam Cie, tak dlugo tu nie jestem, ale bardzo mnie poruszylo, co piszesz. Bede o Was pamietac w modlitwie. Ehh co mam napisac, bylam kiedys na oko i hematologii dzieciecej i przeplakalam dwa dni. Zycze Twojej corce zdrowia i sily i zeby jak najszybciej wrocila do takiego normalnego dzieciecego zycia. Masz jakies wsparcie dla siebie i Meza? Tak zeby pogadac nawet?

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dorotko, nie wiem czy to słuszne podejście, ale jeśli patrzeć na tę walkę, zmaganie tylko jako ułamek życia, te 1-2 lata trudne, żeby potem było dobrze. Nie wiadomo co będzie później, ale patrzeć tylko odrobinę w przód?
    Nie wiem czy masz fb tam są grupy wsparcia rodziców, mamy tam wiedzą wszystko, są lekarze na grupach. Nasz Kacper dostał diagnozę po ponad 3 miesiącach w szpitalu, to dość skomplikowane było. Przez tę grupę udało się mojej siostrze umówić konsultację online z guru od białaczek i bardzo im pomógł.
    Pamiętam o Was.
    54 rodzeństwa cudownie, u nas w całej rodzinie 8 dzieci, w tym 5 naszych. Macie ogromne wsparcie

Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

TaDorotko przytulam, niech leki działają i wszystko idzie ku dobremu, moc forum, kciuki i modlitwy będą z Wami!

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

taDorotko, tulę. Przeczytałam wczoraj i tak bardzo mnie Twój wpis poruszył, ze nie miałam śmiałości odpisać. Będę o Was pamiętać ❤️
    mama_pięciu synów i córeczki od ponad trzynastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

taDorotka przyczytałam wczoraj i nie umiałam nic sensownego napisać. Nadal nie umiem ale myśle o Was serdecznie.

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Przytulam Was mocno i będę pamiętała w modlitwie
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

taDorotka mój Michał miał ostra białaczkę limfoblastyczna, w 2020 skończył brać chemię podtrzymującą. Jak coś potrzebujesz to pisz, wszystko to przerobiliśmy. Na szczęście ten typ białaczki jest bardzo dobrze uleczalny!

Domyślnie

taDorotka, przeczytałam, takie to trudne...

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

taDorotko nie zadręczaj się tą podłogą. U Olapio nie było podłogi a jej syn też zachorował. Czasem na pewne rzeczy człowiek nie ma wpływu i nie przewidzi co się stanie. Jestem pewna, że gdybyście mogli spojrzeć w przyszłość to dawno byście tę podłogę wymienili i zrobili milion innych rzeczy, byle tylko uchronić córkę przed chorobą. Ale nawet zamknięcie dzieci w złotej klatce nie zawsze pomoże, a często wręcz zaszkodzi. Przed chorobą Hania miała piękne, aktywne życie i zobaczysz - to wróci. Nawet jeśli nie wróci do wspinaczki czy rolek - znajdzie sobie inną aktywność, w której będzie się realizować.
    Moja córka zachorowała jak miała 11 lat (bardzo ostry przypadek celiakii), też musiała zrezygnować ze wszystkiego co ją kręciło bo przez ponad rok była ekstremalnie osłabiona i miała problemy ze stawami. Czasem nie mogła chodzić. Nie wróciła już do niektórych aktywności (jej marzenie - akrobatyka - musiała zrezygnować mimo iż bardzo starała się ćwiczyć mimo bólu), ale do rolek powoli wraca. Z wiekiem pojawiły się nowe aktywności (manualne - szyje na maszynie, wyszywa, wyplata), mnóstwo nowych znajomych - i ten sport oraz aktywność fizyczna zeszły na drugi plan (niestety).
    Wspieram Was z całego serca, jeśli potrzebujesz wyrzucić swoje emocje, swój strach - pisz - w miarę możliwości pomożemy.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustoholiczka Awatar luliluli
    Miejscowość
    Eire

Domyślnie

TaDorotka, ja również przeczytałam co napisalas i nie byłam w stanie nic napisac. Dobrze, ze tu wrocilas, w tym miejscu znajdziesz ukojenie.
    M 2010
    F 2012
    HM 2019

Chustoguru
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dorotko pamiętam jeszcze jak Edoro pomagała Ci karmiąc Basię. Będę pamiętać w modlitwie, widziałam też, że zbieracie na ten remont, ale mi uciekło, może udostępnisz tu, pomożemy troszkę.

Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka
    Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

Dorotko, az mi serducho z radości podskoczylo widzac cie tutaj, a tu takie wiesci...będę pamiętać

2005,2008,2011,2018

net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda_32_0 Zobacz posta
    Dorotko pamiętam jeszcze jak Edoro pomagała Ci karmiąc Basię. Będę pamiętać w modlitwie, widziałam też, że zbieracie na ten remont, ale mi uciekło, może udostępnisz tu, pomożemy troszkę.

Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka
    Też mi to krąży po głowie. Poza modlitwą bardzo chciałabym pomóc "po ziemsku"

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Ja też będę pamiętać w modlitwie, ściskam i dużo sił dla Was wszystkich

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustoholiczka Awatar jofracy
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Raport