Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Pieluszki Tiny Tush Elite One Size Pocket

mamru
    Guest

Thumbs up Pieluszki Tiny Tush Elite One Size Pocket

Nie znalazłam żadnych opinii dotyczących tej pieluszki, a ponieważ dzisiaj do mnie dotarła to podzielę się pierwszymi wrażeniami. Bardzo zgrabna, podobna do Baby Kangas. Zapięłam na najmniejszy rozmiar i przymierzyłam swojej Dwumiesięcznej super leży, i wkładki fajne. Zupełnie inne niż w BG, czy PD. Jedna jest długa.. aż z ciekawości zmierzę... już 40cm, a ta krótsza 30cm. Zobaczymy jak się sprawdzi. Na razie się pierze. Zajrzę tu jeszcze i napiszę jak się sprawdza

Jeśli ktoś używa, to napiszcie coś!
    aaa chodzi mi o tą pieluszkę http://nosidla.com.pl/pl,product,485...ose,rzepy.html

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Nigdy nie zwróciłam na nią uwagi .. wygląda trochę jak BG

Podziel się koniecznie spostrzeżeniami

mamru
    Guest

Domyślnie

owszem, wygląda jak BG, ale jest od niego większa. Właśnie porównałam. No i najważniejsza różnica między BG a TT, to taka, że BG ma 3 rzędy napek, czyli 3 możliwości regulacji, a TT ma 4, więc o jedną możliwość więcej-i bardzo mi się to podoba dlatego jest ciut większa i szersza od BG.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

wieksza i szersza od BG? mnie sie wydaje, ze na odwrot, ale nie moge w tej chwili sprawdzic, bo pieluchy wiruja w pralce tyle tylko, ze ja mam taka na napy, nie na rzep. i moje byly bez wkladek - ja wkladam do nich wkladki z BG wlasnie - i jak zapinam pieluche na ostatni nap na dlugosc (nastepny rozmiar to juz bez napow) to wkladke z BG musze spiac na najmniejszy rozmiar, inaczej jest za wielka. dlatego mi sie wydaje, ze moja TT jest mniejsza - sprawdze za chwile.

to sa jedne z moich ulubionych kieszonek - bardzo zgrabne, ten najmniejszy rozmiar jest naprawde malutki. wkladke sie troche trudniej wklada niz np. w PD, ale to przez rozmiar, wiec wybaczam podoba mi sie wykonczenie, nie ma sily, zeby wkladka wylazla gora.

EDIT: odwirowane. przod maja troszke wiekszy - szerszy i dluzszy niz BG; sa tez odrobinke dluzsze, za to wezsze w kroku niz BG. inaczej leza na pupie, to na pewno - BG maly musi miec najwiekszy rozmiar zalozony, w TT - ciagle moge troszke zmiejszyc dlugosc (o jeden nap dokladnie). mysle, ze to przez ta waskosc wydaja sie duzo zgrabniejsze niz BG...
    Ostatnio edytowane przez natala ; 26-06-2009 o 23:53
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

no nie, czyżby następna pieluszka którą musze sprawdzić, mąż mi naprawde dostęp do netu zablokuje.

Napiszcie jaki ma pul, ja chce pieluchy co są jak bluberry delux ( nasze ukochane ), super zakryta kieszonka, super pul. Fajny też pul z wonderoos, czekam, aż któraś mama napisze i porówna do jakiegoś
    Mama Kasi i Kuby

mamru
    Guest

Domyślnie

żeby nie było, że jestem gołosłowna to foty wklejam przepraszam za jakość ale robiłam teraz

4 rzędy napek

prównanie z BG

wykończenie BG

wykończenie TT

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

no faktycznie, Twoje duzo wieksze niz moje, zwlaszcza w kroku. moze dlatego, ze ja mam na napy, a Ty na rzep?

a co do PUL-a - moje takie dosc sztywne sa, na pewno sztywniejsze niz Wonderoos (blueberry nie znam). choc - kolejna ciekawostka - nie wiem czy zalezy to od koloru, czy od czego - jedne sa bardziej sztywne niz inne.
    Ostatnio edytowane przez natala ; 27-06-2009 o 00:20
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

ooo , ze fajne wykończenie kieszonki, w BG mnie troche wkurza, nie umie ułóżyc fajnie tej falbanki, zwłaszcza w nocy

A "sztywność" pula w baby kangas tez zalezy od koloru
    ale to brzmi
    Mama Kasi i Kuby

mamru
    Guest

Domyślnie

wykończenie w TT bardzo mi się podoba, dużo lepsze niż w BG czy PD. I też czasami mam problem z ułożeniem tej falbanki w BG, ale tylko wtedy kiedy jestem zdenerwowana i chcę to zrobić szybko, bo jak się delikatnie z BG odchodzę to ładnie mnie słucha

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    wykończenie w TT bardzo mi się podoba, dużo lepsze niż w BG czy PD.
    jak dostalam pierwsza PD to sie zastanawialam, czy to nie jakis odrzut z tasmy... mowienie o wykonczeniu w tym przypadku to chyba troche na wyrost jest co nie zmiania faktu, ze to jedne z moich faworytow pieluchowych. zeby mialy jeszcze takie napy jak TT - chyba najlepsze, najlepiej trzymajace jakie znam. i wykonczenie TT - tez jedno z najlepszych. ciekawe czemu w UK bez wkladek je sprzedaja?

mamru
    Guest

Domyślnie

jak to bez wkładek? ja kupiłam z dwoma. A jeśli chodzi o PD to absolutnie się z Tobą zgadzam. Byłam "delikatnie" rozczarowana jak zobaczyłam to "wykończenie" zważywszy na fakt, że jest to jednak droższa (na pewno droższa od BG, TT i Wonderoo) pieluszka typu pocket...

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

w Anglii do kupienia bez. w Stanach zdaje sie tez - bo pamietam, ze ktos (kobra chyba) pisala, ze jest lekko rozczarowana - fajna pielucha, ale wkladek niet...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Po wątku mamru się skusiłam, bardzo lubie tą pieluszke.
    Ma super wejście do kieszonki, wg mnie rewelacja, mamru robiła gdzieś zdjęcia, nic się nie falankuje jak w BG, fajnie się ją dopasowuje na mniejszy rozmiar i nie odstaje już od pupci, wkładki też mnie się podobają, malutki minusik za polarek ( dla mnie najlepszy w BK ).

I już wymyśliłam swoją tzn. mlodego idealną pieluszke, ale szyć nie umię
    Mama Kasi i Kuby

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja co prawda uzywam niedlugo i na bardzo malutkim (niecale 4 tyg) dzieciaczku. Ale z kieszonek onesize mam porownanie z BG, HH, FB, Wonderoo ta pieluszka wypada najlepiej. To moja ulubiona slicznie lezy i ani razu mnie nie zawiodla

Chustonoszka
    Miejscowość
    Czarnylas

Domyślnie

ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona jedyny minus to jakoś ciężko upchać wkład do środka kieszonki

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

jak tam wasze rzepy w TT po takim czasie?

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

moje rzepy nadal piekne nic sie nie zniszczyły

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To i ja dopiszę recenzję, bo to moja ulubiona pieluszka z tych powodów:
    - wąska w kroku i zgrabna (nawet z 2 wkładkami z mikrofibry)
    - jednocześnie jest duża, bo mój 2,5 roczniak jeszcze ma sporo miejsca, a inne pieluszki one size już się nie dopinają
    - bardzo chłonna, spokojnie daje radę 12 godzin w nocy
    - polar jeszcze milutki po półrocznym użyciu, nie szarzeje jak np. w BG
    - rzepy dobrze się trzymają, tylko trochę widać ślady użycia

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Dziewczyny, a czy one nadają się dla grubych udek? Bo BG pod tym względem zupełnie się nie nadają

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie Happy Heiny's i kieszonka Tiny Tush

Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Uprawnienia umieszczania postów