Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Wczoraj poczułam się jak Rumunka...

Domyślnie Wczoraj poczułam się jak Rumunka...

...albo Cyganka (nic tym nacjom nie ujmując).
    Biegałam z zamotanym dzieciem po centrum i w pewnym momencie ujrzałam swe odbicie w szybie wystawowej. Hmmm... nie zachwyciło mnie to, oj nie: mały (bagatela 14 miesięczny chłop) zamotany z przodu, na ramieniu wielka torebka/worek, w ręce eco-reklamówka. Osioł juczny tudzież koń Przewalskiego

Jutro do mietka zakładam szpilki. Będzie elegancko, a co I paznokcie nawet pomaluję
    moje miejsce wirtualne Petit bon ton

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

ja jak zawsze wracam z zakupów to czuje sie jak juczne zwierze a ze chusty wzbudzają wieksze zainteresowanie niz wozki to staram sie chociaz czasem malowac. Bo jak patrze ba siebie w lustrze to mam takie same skojarzenia jak Ty. a na szpilki mam ochote tylko sie boje połaczenia szpilki + chusta

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

heh,
    u mnie to standard. zachustowane dziecię, wielka siatka eko na ramię i mniejsza siatka eko w ręce... do tego długa spódnica do ziemi, chustka na głowie a ostatnio dodatkowo jeszcze bukiety kwiatów (po obronach studentów)

jeszcze mi tylko balonika brakuje

ale co tam! fajnie jest!
    Ostatnio edytowane przez makka pakka ; 22-06-2009 o 14:39
    makka pakka

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja siebie zawsze określam jako Jadźka tarabanka . Zazwyczaj dochodzi mi jeszcze pies koło nogi . Sąsiadka ostatnio chciała mi dać medal za wytrwałość bo codziennie łącze spacer z dzieckiem w chuście z zakupami i wyprowadzeniem psa no i trochę jestem przeciążona

Wiesz uważam , że chusta dodaje takiej "egzotyczności" , że nie potrzebne Ci szpilki , zwłaszcza, że mogą być niebiezpeczne ( ja nawet bez dziecia nie potrafię chodzić choćby na minimalnym obcasie ).

A jeśli chodzi o cyganów to mieszkam w takiej dzielnicy Wrocławia gdzie jest ich sporo i nigdy nie widziałam żadnej w chuście. Ci biedniejsi nawet jeśli mają tak rozklekotany wózek, że rozpada im się na kocich łbach to i tak nie noszą w chustach

edit: dodam jeszcze wspomnienie niemiłego doświadczenia. Otóż kiedyś w Żyrardowie niosłam małą w chuście i miałam na sobie długą, falbaniastą spódnicę do tego ciemne włosy i okulary. No i zostałam przez jakiegoś mohera nazwana pier.....ną rumunką i kazała mi wypie...lać z tym cygańskim bachorem z kraju :-/ ( nie tachałam zakupów i nie miałam przy sobie psa )
    edit2: aa i moje dziecie to blondi z niebieskimi oczętami( bardzo gypsy )ech...
    Ostatnio edytowane przez darijah ; 22-06-2009 o 20:24
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Domyślnie

wole chyba siebie nie widziec... niska, nie-szczupla i z tlusciutkim chuscioszkiem z przodu
    a mialam wyjsc z coreczka w chuscie i na to ubrac kurtke przeciwdeszczowa... chyba sie najpierw w lustrze poogladam...

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darijah Zobacz posta

edit: dodam jeszcze wspomnienie niemiłego doświadczenia. Otóż kiedyś w Żyrardowie niosłam małą w chuście i miałam na sobie długą, falbaniastą spódnicę do tego ciemne włosy i okulary. No i zostałam przez jakiegoś mohera nazwana pier.....ną rumunką i kazała mi wypie...lać z tym cygańskim bachorem z kraju :-/ ( nie tachałam zakupów i nie miałam przy sobie psa )
    To nawet nie jest zabawne

Chustonoszka
    Miejscowość
    portugalia

Domyślnie

u mnie nie wchodzi w gre, bom bardzo blada, do tego jak jeszcze starszaka wezme (ciemny blondyn, jasna karnacja) to sie bardzo wyrozniamy i widac zesmy nie-portugalczycy, czyli przyjezdni a mam wrazenie ze takim ludziom sie wiecej wybacza

ps. ja sie nosze normalnie, tzn jeansy, sandaly i jakas bluzka zwykla, podczas gdy portugalki raczej wszystko z nowosci nosza
    ...

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Grunt, to nie patrzeć w okna wystawowe (z różnych względów)

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

W piątek to mi się zdarzyło że śpiące dziecko niosłam z przodu w chuście, w jednej łapie siaty z zakupami a na plecach karton z poszewkami. I tak się wgramoliłam na 3 pięterko.

Chustofanka Awatar carolans
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

u mnie podobnie, tylko jeszcze dochodzi drugi dziec trzymajacy sie kurczowo mojej reki
    pal licho jak nie pada, ale przy dzisiejszej naszej krakowskiej pogodzie.... buka z Muminkow
    DOBYTEK Danielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja staram się ubierać się na "sportowo" gdy zamierzam nosić dziecia w chuście.
    a wszystkim tachającym po kilka toreb polecam bardzo wygodną i ładnie wyglądającą a do tego niesamowicie pojemna torbę na kółkach z ikei

Andzia
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Biegałam z zamotanym dzieciem po centrum i w pewnym momencie ujrzałam swe odbicie w szybie wystawowej. Hmmm... nie zachwyciło mnie to, oj nie: mały (bagatela 14 miesięczny chłop) zamotany z przodu, na ramieniu wielka torebka/worek, w ręce eco-reklamówka.
    Taka sytucja,czyli bieganie z torbami pełnymi zakupów to,jak dla mnie,już wystarczająco niekomfortowa sytuacja... A jeszcze z maluchem to faktycznie można poczuć się jak wielbłąd
    Ale chyba to i tak lepsze niż pchanie obwieszonego torbami wózka z wrzeszczącym malcem w środku

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Hm... Ja generalnie staram się nie patrzeć na ludzi . Dzięki temu wychodzę na antypatyczną i raczej nie są oni wtedy zbyt chętni do negatywnych komentarzy :lol. Niestety, zdradza mnie uśmiech przy każdej miłej reakcji ze strony innych. Jak nie jestem na zakupach, to najczęściej towarzyszy nam plecak z bieżącym, niezbędnym majątkiem Cypriankowym, torebka przez ramię (chyba, że jakimś cudem uda mi się upchnąć moje gadżety w owym plecaku). Na zakupy wybieram się bez plecaka, za to z torbą ekologiczną. Lub z moim mężczyzną . I bez względu na wszystko - tetra w ręku. Dla otarcia hektolitrów śliny wydobywających się z ust mojego dziecka.

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

O rany, ilez to razy słyszałam wykwintne określenie "Matka-Polka"
    Ostatnio dziś, gdy przyprowadziłam starszaka do przedszkola, a młoda na plecach była. Pani powiedziała, ze brakuje mi tylko z przodu dziecka, ale podziękowałam jej za takie życzenia. Przynajmniej na razie
    A mój sąsiad, widząc mnie kiedyś z synem w spacerówce, córką w MT z przodu i obładowaną zakupami, wykrzyknął spontanicznie "Malowniczo Pani wygląda!".
    I myslę, że to naprawdę to samo, co Cyganka, tylko ładniej
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Norma.
    ZAWSZE, choćbym nie wiem, co sobie obiecywała, robię jakieś zakupy "po drodze". I notorycznie chodzę na zakupy na plac z S. na plecach. A skoro mam dwie ręce wolne, to w obu siaty.... Beznadzieja. Dobrze, że to niedaleko. Ale ostatnio zdarzyło mi się iść przez most z ogrodniczego, w obu rekach siaty pełne kwiatów na balkon, S na plecach, torebka na skos coś przydługa obija się prawie po kolanach... Do tego żwawym kroczkiem, bo na deszcz się zbierało.
    Ale znudzonym ludziom w korku na moście tez się coś należy od życia.
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Chociaż żem nie piękna i nie specjalnie wylaszczona jak zakładam chustę i wrzucam dziecia uśmiechniętego,to się czuję miss word
    I patrzcie na mnie wszyscy!

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andziulindzia Zobacz posta
    Ja staram się ubierać się na "sportowo" gdy zamierzam nosić dziecia w chuście.
    a wszystkim tachającym po kilka toreb polecam bardzo wygodną i ładnie wyglądającą a do tego niesamowicie pojemna torbę na kółkach z ikei

Andzia
    Hehehe... byłam w sobotę w Ikea i przymierzałam się do takiej torby na kółkach.... może to ta sama... mąż trochę dziwnie na mnie popatrzył (a dziecię miałam rzecz jasna w chuście), ale kto wie, jak to się skończy przy następnej wizycie w tym sklepie

Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulka37 Zobacz posta
    Chociaż żem nie piękna i nie specjalnie wylaszczona jak zakładam chustę i wrzucam dziecia uśmiechniętego,to się czuję miss word

Hmmm... coś w tym jest.... jak idę sama przez miasto to się niemal chyłkiem przemykam a z dziecięciem w chuście wręcz kroczę

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulka37 Zobacz posta
    Też tak mam. Choć rzeczywiście jak biorę młodą do chusty to staram się zawsze umalować i o ile nie idę do lasu na spacer albo na zakupy, nakładam moje czerwone lakierki na obcasie Jakoś lepiej sie tak czuję

Uprawnienia umieszczania postów