Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: to i ja siĂŞ przedstawiĂŞ :)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie to i ja się przedstawię :)

korzystajac z tego, ze dziec po spacerze dalej spi (zachustowany oczywiscie) i mam obie rece wolne
    jestem Natalia, mama Franka, ktory to wlasnei dzis konczy 11 tygodni (no ok, korygowane to 7...). mieszkamy (chwilowo mam nadzieje) w Londynie, a w Polsce to Krakow i Jastrzebia (taka malutka wioseczka kolo Lanckorony i Kalwarii Zebrzydowskiej).

ostatnio jedna zachustowana mama mnie spytala jak sie u mnie zaczela, a ja sobie nie moglam przypomniec ale jakos 'odpamietalam' - zaczelo sie od primaxxa, czy jak to cos sie nazywa. jak bylam w ciazy to wypatrzylam to cos w jednym sklepie i pomyslalam, ze fajnie by bylo nosic malego/mala w czyms takim. na szczescie zanim kupilam zaczelam grzebac po sieci. i trafilam na....bebelulu. na szczescie grzebalam dalej... chyba na allegro wypatrzylam pierwsze wiazanki, zakochalam sie od pierwszego spojrzenia i zadecydowalam, ze to jest to. zwlaszcza jak juz poczytalam o zaletach noszenia w chuscie. trafilam na chustomanie i dopiero sie zaczelo... po niekonczacych sie debatach wewnetrznych - delhi czy nairobi czy moze.... stanelo na nairobi. chusta zostala oplacona i wtedy nasze dziecie postanowilo nie czekac przepisowych 40 tygodni tylko pojawic sie na swiecie natychmiast. po opanowaniu zamieszania z dziecieciem (ktory to okazal sie byc Frankiem) doszlo do mnie, ze chusty jak nie bylo tak nie ma zaginela w trasie okazalo sie po nawiazaniu korespondecji meilowej z chustomania. no i po paru dniach przyszla nowa cudowna, dluga (no, ok, to mnie troche przerazilo na poczatek), kolorowa CHUSTA. z pomoca mamy i misia zaczelismy sie oswajac. jak juz bylo w miare ok, to przyszla pora na synka... pierwszy raz super udany, dziec zasnal w chuscie i spal nastepne dwie godziny - prawdziwy cud. za to kazdy nastepny raz - porazka - dziec okazal sie byc awanturujacy sie... 'cyc, cyc, cyc'... do momentu, az go zawiazalam i wyszlam z nim na spacer podstepem troche, bo zaspany byl, ale sie udalo no i od tej pory sie nosimy no a ja zachorowalam kompletnie... na razie, zeby sobie ulatwic zycie z karmieniem (syn cycowy jest bardzo ) kupilam kolkowa. ale ona jakas trudniejsza jest niz przepisy pozwalaja i na razie sie nie mozemy do niej przekonac moze z czasem... no i dwie nastepne mam na oku, a moze i trzy... w kazdym razie juz wiem co chce na urodziny (tylko jeszcze do koloru sie nie moge zdecydowac...). no i tak zachorowalismy na bardzo grozna chorobe zwana 'chustonoszeniem' jeszcze tylko pozostalo nauczyc tatusia wiazac (choc moze nie, wtedy on sam bedzie chcial i jeszcze mi nie da - nad tym sie w kazdym razie trzeba powaznie zastanowic...).
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

Domyślnie

witaj i spowiadaj się jakie dokładnie macie chusty...szczegóły proszę i o jakich marzcie...

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martu
    witaj i spowiadaj się jakie dokładnie macie chusty...szczegóły proszę i o jakich marzcie...
    hopp nairobi i kolkowa maya wrap - ona sie chyba rainbow nazywa, takie kolorowe paski...
    marzenia - ellaroo la rae i didymos - tylko sie na kolor nie moge zdecydowac - albo fale zielone (limo znaczy), albo fale sekwoja. a najlepiej obie choc i niebieskie stokrotki tez sa niezle...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

witaj kolejna chustomaniaczko. To wciąga coraz bardziej z kazdym dniem. Dzis bylam u fryzjera i od razu oczywiscie przeliczylam jaki kawalek chusty moglabym za to miec
    Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

witaj, mamo Frania
    a ja to zgłupiałam doszczętnie, sama nosić nie mogę to marzy mi się wielki stosik miętków: dla małża, babci, oczywiście i jednej i drugiej i oczywiście, leżałyby u mnie
    żadne nie bardzo chce do chusty więc MT zostają...
    a najlepsze że żadne z moich dzieci nie nadaje się do mei taja póki co
    moja piękna katja zrobiła pa pa, niech służy innym

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

Witamy!! Ja też wiem co chcę na imieniny, urodziny i święta - nową chustę Ostatnio w pracy podwyżkę dostałam, to juz się zastanawiam jaką by tu chustę na lato sobie kupić....To już chyba objaw choroby
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez "kamaal
    Ostatnio w pracy podwyżkę dostałam, to juz się zastanawiam jaką by tu chustę na lato sobie kupić....To już chyba objaw choroby
    jak ja to rozumiem... u mnie kolkowa byla, bo dostalam 'sciepowe' pieniadze z pracy. jeszcze z nich troche zostalo, to 'sie zbiera' na nowa rodzicow na moje urodziny tez chyba naciagne... akurat chwile po moich urodzinach ojciec do nas przyjezdza zobaczyc wnuka na zywo...

Uprawnienia umieszczania postów