Nie ma fotek to ja dam. U nas tak póki co. Młodych dolne półki.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Nie ma fotek to ja dam. U nas tak póki co. Młodych dolne półki.
u mnie też grzbietami i nisko ale niestety wyciągają i niszczą również, starszak już nie tak ale jak roczniaczka dopada to nie raz coś nie przeżyje![]()
Mój roczniak tez wyciąga ale -jeszcze nie niszczy. Głównie szuka ciągle tych samych bambo i o gasienicy.
Z innej beczki..
Szukam inspiracji na regały na książki... Wysokości minimum 220 cm, mocne, nieuginające się półki na wiele, wiele książek.
Macie jakieś sklepy, linki coś godnego polecenia?
Czy tylko na wymiar robicie? Ikea ma niektóre fajne regały, ale krótkie, 170- 180 cm to maaało..
Soul - sprawdz, czy nie da sie w ikei nadstawek dokupic do regalow, ktore cie intetesuja. My mamy jeden regal i kupowalismy nadstawke, choc ostatecznie jej nie uzylismy
Wysłane z mojego LG-H220 przy użyciu Tapatalka
Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023
My mamy regaly do sciany przymocowane- inaczej tez bym miala stresa.
Wysłane z mojego LG-H220 przy użyciu Tapatalka
Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023
Regały Billy Ikea są przykręcane - zarówno regał, jak i nadstawka.
['] 07.2008
Dotka 06.2010
Agutka 07.2013
Katka 08.2017
Może by wydzielić wątek regałowy-też szukam inspiracji bo mi się miejsce w Kuby biblioteczce skończyło
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
Myślałam, że znalazłam odpowiedni wątek, ale to nie do końca o regałach... Chociaż może by się nadał
http://www.chusty.info/forum/showthr...%C4%85%C5%BCek
2009
2012
Już jakiś czas temu zdjęcia zrobiłam do tego wątku i postanowiłam je w końcu dodać![]()
Dużo tego u nas nie ma, więc łatwo się szuka i nie potrzebujemy specjalnego systemu. Staram się układać seriami lub autorami, chyba, że się wielkością gryzą za bardzo. I raczej obrazkowe na jednej półce a z większą ilością tekstu na innej.
(na tym aucie już książki nie stoją, bo je młodszy ciągle zabierał. Auto zabierał, nie książki)
Zdjęcie robione w grudniu, więc świąteczne i zimowe książki(jeszcze jedna półeczka by się przydała)
![]()
2009
2012
Tonę w książkach. Nie widać tego na zdjęciach poniżej, oszczędzę sobie tego, ale jest ich DUUŻO. Tu najbardziej schludny, skromny książkowo kącik z pokoju dzieci:
![]()
wcześniej książki były od góry do dołu, ale Jaś rozwalał je, i żeby się nie niszczyły, od dołu są zabawki, książki wyżej..
Reszta książek na półkach, na całym dwumetrowym parapecie, na szafie, na podłodze..
Dlatego szukam inspiracji, i ku pamięci, powklejam co mi się spodobałoZ gotowców znalazłam taki ładny i mocny regał, ale cena.. 600 zł od ręki no nie mam:
a może ze skrzynek by coś sklecić..? I wzmocnić od tyłu jedną dużą płytą?No fajnie to wygląda.. Zobaczcie:
a tu już spore zagospodarowanie..
hm, hmm....![]()
fajnie to wygląda
Ze skrzynek fajne, tylko faktycznie trzeba by było wzmocnic by się nie rozpadło. Kiedyś jeszcze widziałam pojedyncze skrzynki na ścianach, ale one chyba były na lżejsze rzeczy.
Podobają mi się takie płaskie półki na książki. Chciałabym miec takie w kuchni na ksiązki kucharskie.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Fajne te skrzynki. A zakochałam się w tej przerobionej szafce od VolpeBędzie mi się śnić po nocach...
2009
2012
Volpe, świetny pomysł, uwielbiam takie ławy
A mi się najbardziej podobają takie dłuuugie drewniane dechy po prostu:
![]()
Ostatnio edytowane przez Sowa ; 21-02-2016 o 18:54
A. VI 2014