Soul pokaz srodek, prosze - choc ze dwie strony - tej o jedzeniu bardziej pozadam![]()
Soul pokaz srodek, prosze - choc ze dwie strony - tej o jedzeniu bardziej pozadam![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Śmieci i zęby to są u nas hity
Dorwałam zęby w bibliotece!![]()
['] 07.2008
Dotka 06.2010
Agutka 07.2013
Katka 08.2017
Śmieci są fantastyczne!
Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
U nas szal na nia choc denerwuje mnie kolor niebieski bo nic nie widac
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
wlasnie kupilam w ramach podrecznika do biologii do 4 kltylko jeszcze nie przyszla. W skladnicyksiegarskiej za 37zl.
ech no właśnie robiłam tam zamówienie i czekałam na Waszą odpowiedź ale forum mi nie wyświetliło, że coś napisałyściea w szale przed-północnych zakupów nie weszłam bezpośrednio na wątek
ale kasa do nich jeszcze nie doszła to może uda się domówićzadzwonię dzisiaj
Nasze ostatnie po angieksku.
No to mam kilka wieczorów świętego spokoju![]()
Polskie wrzucę za chwilkę.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
I polskie. Kupione, dostane, lepsze i słabsze.
Te angielskie Pytania i odpowiedzi mamy jakies wydane w olesiejuk, nie wiem czy wszystkie.
Atlas Bolka i Lolka to uzywka? Gdzies ostatnio widzialam na blogu, ale to dawny wpis byl i jak zerknelam na oferty to juz niedostepne bylo.
G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019
Interesuje mnie ta o Koperkiku polecasz?
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Dianek a ta seria Jak żyli fajna? Pokażesz środek? Najlepiej o rycerzach albo wikingach.
To ja się też pochwalę zdobyczami - przeważają długo poszukiwane![]()
Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
tak, te z okienkami macie wydawnictwa Olesiejuk. Tylko polecam zerkać we wnętrze przed zakupem bo niektore są beznadziejnie przetłumaczone i zawierają... nieprawidłowe informacje :/ (książka o statkach na pewno tak ma) a szkoda straszna bo seria jest ekstra!
Bolka i Lolka dostał na świeta od jednej z cioć - nie wiem nawet którejnowa, kupowana na pewno stacjonarnie
w środku wygląda ekstra, cyknę ci kilka fotek (tylko obiad dojem) natomiast nie wczytywałam się jeszcze bo B. za mały
po angielsku w TKMAXX na wyprzedaży dopadłam mu serię o zwierzętach - on ma fazę ostatnio niezłą na wszelkie żyjątka. cyknąć ci foto? bardzo fajna seria!
no i z okienkami - bardzo dużo fajnych informacji jest wewnątrz
tu jest wnętrze jednej z nich: https://usborne.com/browse-books/cat...rs-about-time/
najbardziej mu się podobała o jedzeniu
B. czyta sam, ok 12-15 książek tygodniowo (takich po 30-70 stron, wiadomo większe literki ale tekstu już tak na całą stronę z jakimś obrazkiem pomiędzy mniejszym)
zazwyczaj wieczorem pochłania 2-3 książki przed snem prócz poniedziałków (bo ma karate) i często weekendów jak wypadamy w teren
jak na 5-latka całkiem nieźle
po polsku też czyta, ale na razie takie książeczki w stylu tych co w angielskich szkołach dzieci mają w reception - wiesz, 1-2 zdania na stronę, czasem troszkę dłuższe, ale na razie się skupiamy przede wszystkim na zasobie słownictwa i wymowie, bo to generuje największy problem (ciężko się czyta jak się nigdy w życiu danego słowa nie słyszało i nie wie się co to jest)
ogólnie - wybija godzina 19:30, każdy idzie w swoje miejsce czytać - ja na kanapę, mąż na nasze łóżko i młody na swoje łóżkoi każdy ma 45 min dla siebie
taka ok, bez szału. kupiwalam po 2zł za sztukę, więc za taką cenę jest bardzo ok
zaraz cyknę foto
dianek zrób fotkęchyba macie lepiej wyposażone Tkmaxxy bo ja byłam wczoraj z młodym w nowo otwartym, wielkim a w środku straszna kicha (patelnia ballerini była jedna O_o) o książkach to mogłabym pomarzyć ... no dobra kupiłam świetną puchową poduchę i w końcu śpię jak człowiek ale poza tym nic... choć może uda mi się wyskoczyć w przyszłym tygodniu do jeszcze jednego, może coś tam znajdę w książkach
fajny patent z czytaniemwidzę, ze u nas coś takiego by się przydało bo młody nie chce nic czytać nawet ze szkoły a co dopiero ponad program
![]()
Dobra, Tapatalk mnie nie słucha wiec zrobię kilka postów pod rząd.
Wikingowie
Po angielsku o zwierzętach.