Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Mokro od pupy = straszne odparzenia

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Mokro od pupy = straszne odparzenia

Młody skończył roczek, ładnie robi na nocniczek (jak ma chęć ), ale nie ma uprzedzeń i bardzo mu się to podoba. Używamy kieszonek, i postanowiliśmy przerzucić się na formowanki bez wkładki sucha pupa (zwykłe, bawełniane). I...
    1) Po wszelkich formowankach - odparzenia,
    2) Po kieszonkach z mikrofibrą na zewnątrz - odparzenia
    3) Po kieszonkach z wkładem bambusowym na zewnątrz - lepiej nie mówić, masakra

Macie może jakieś pomysły?
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Może za długo ma mokro na tyłku? Albo żeby jakieś mu idą i mocz jakiś drażniący?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jemu ciągle idą zęby od kilku miesięcy, jeden, potem drugi i tak ząbek do ząbka O długości nie pomyślałam, zmieniałam co ok 2 h jak w kieszonkach.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Może za rzadko zmieniasz?
    Ja młodemu zmieniam pieluche max co pół godziny jak ma formowankę czy kieszonkę dajaca mokro od pupki

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Młody skończył roczek, ładnie robi na nocniczek (jak ma chęć ), ale nie ma uprzedzeń i bardzo mu się to podoba. Używamy kieszonek, i postanowiliśmy przerzucić się na formowanki bez wkładki sucha pupa (zwykłe, bawełniane). I...
    A byl jakis powod tej zmniany? To znaczy, co bylo nie tak z kieszonkami? Chodzi o trening nocnikowy?

Ja bym odpuscila. Tez mam wrazliwca na mokro i musi byc polarek od pupy i juz.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

też mam wrażliwca, na początku bardzo wrażliwy był na wersje mokro, tera troszeczkę mniej ale dalej jednak
    a w ogóle co do treningu nocnikowego mój syn potrafi godzine siedzieć w mokrych majtkach, piżamce czy rajstopkach i go to nie rusza. Niektóre dzieci nie odpoieluchujesz metodą "jak będzie mial mokro to poczuje się niekomfortowo"
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

dokładnie, nie każdemu dziecku przeszkadza mokro... ale można to rozwiązać też w taki sposób, że sprawdzasz pieluchę często/obserwujesz dziecko i jak tylko zauważysz, że ma mokro to zmieniasz - raczej powinno pomóc na odparzenia, bo dzieć nie będzie przebywał w mokrym, no i być może po jakimś czasie synkowi spodoba się komfort suchej pieluchy (a nie tylko takiej dającej poczucie suchości) - ja tak pieluchowałam moje dzieciaki, tylko wtedy tetra najlepsza, bo czasem przebieranie co 15 min

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mokro do pupy = zmiana pieluchy po każdym siknięciu, jak najszybciej.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Coś w stylu treningu, żeby młody czuł jednak jakąś różnicę jak się zsika. Dzięki za rady
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

a może mały przy okazji się obciera od pieluszek bez polarku, stąd odparzenia, no i mikrofibry nie daje się bezpośrednio przy skórze bo przez te mikrowłoski zbyt wysusza skórę

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja zrozumiałam, że ta mikrofibra na zewnątrz, nie wewnątrz, przy pupie...
    ale jeśli mikrofibra jest przy pupie, to kamilam ma 100% racji (z obcieraniem też).

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No cóż, najwyraźniej mam egzemplarz wrażliwej pupy. Dajemy sobie spokój z mokrym od pupy i tyle.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

Chustomanka
    Miejscowość
    już nie Gdańsk

Domyślnie

mój syn jest bardzo wrazliwy na wilgoć, jedno niedopatrzenie i od razu siusiaka ma zaczerwienionego.

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

U nas też, tylko troche dłużej mokro i od razu czerwona pupa :/

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

to ja mam chyba jakieś dziwne dzieci, bo i u jednego i u drugiego zero reakcji na cokolwiek - siku czy kupa, nic. Pupka jak się nawet zaróżowi to tylko po długim niezmienianiu pieluchy z kupą (jak przeoczę, ale to się raczej nie zdarza, bo mały jak ma kupę to krzyczy głośno i nie przestaje póki go nie przewinę ) i szybko do formy wraca po zmianie pieluchy. Przynajmniej na razie. My jeszcze przed ząbkowaniem
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Właśnie jesteśmy na etapie mega odparzeń, które ciągną się już miesiąc. Myślałam, że bieganie w samych konopnych formowankach pomoże, ale z Waszych rad wygląda na to, że może być na odwrót - jak ma mokro przy pupie to mocz Go dodatkowo drażni. Spróbujemy z "suchą pupą", a jak nie to będę pisać po ratunek. Chustoforum musi pomóc

Domyślnie

fajne są wkładki sucha pupa z "pupus", kosztują 1,2zł, a sprawdzają się bardzo dobrze.

Uprawnienia umieszczania postów