Malutkie te zdjęcie i mało widać, ale z tego co widzę też myślę,że jest okUroczo wyglądacie
![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
Dzięki dziewczyny
Po kliknięciu na miniaturę wyskakuje zdjęcie normalnej wielkości (tzn mega wielkości - zapomniałam zmniejszyć)
Jak na pierwszy to nawet dobrze po dociągany.
Brak podstaw BHP przy noszeniu ( eh ta Mi.!)
- czyli poły które idą przez ramiona do tyłu powinny przechodzić przez materiał na pupie dziecka, zabezpiecza to przed całkowitym wysunięciem się materiału spod pupy.
O choćby tu na focie od Martekle dobrze to widać:
http://chusty.info/forum/showthread....zaniach./page4
w kolejnych postach tego wątku jest też fota Pat - ta po prawej ze starszym synem ma dobrze pociągnięte poły.
Sorry, że się posługuję Waszymi fotkami, ale autorka pewnie nie ma dostępu do galerii.
edit. Znalazłam i swoją. Wyraźnie widać, że poły pociągnięte po materiale na pupie.
![]()
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
O matkoto ładnie żeśmy się nosili...
Wielkie dzięki za uświadomienie
Nawet nie przypuszczałam, że chustę na zadku trzeba jeszcze zabezpieczyć
A tak wogóle to ciągle mam wrażenie, że jednak mam niedociągniety ten plecak![]()
Nie przejmuj się nie Ty jedna
Dociąganie to kwestia wprawy, jak już zarzucisz to próbuj najpierw dociągać przed lustrem. Dobrze dociągnięta chusta daje uczucie, że dziecko jest wklejone w Twoje plecy. No i co jeszcze - ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć.
A ile dzidziuś ma? - ehh nie zauważyłam sygnaturki
To jeszcze trochę poczekasz zanim usiądzie i będzie można wyciągnąć rączki, bo moim osobistym zdaniem łatwiej się dociąga, gdy nie trzeba się już tak bardzo martwić o tą główkę.
Sam fakt, że drążysz i chcesz wiązać lepiej to już bardzo dużo. Wiesz ile ja mam znajomych, które noszą czasem już trzecie z kolei dziecię, a jakoś nigdy im nie przeszkadza, że chusta luźna jak szmata.
Ostatnio edytowane przez nautika ; 01-08-2013 o 21:13
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Motam przed lustrem
No i mam wrażenie,że jest do mnie przyklejony, ale czasem tak jakby zjeżdżał na dół i przez to górna część chusty zasłania mu mordkę.
[QUOTE]nautika
A ile dzidziuś ma?[QUOTE]
Ale wagi czy wieku?
Waży teraz pewnie coś koło 6300-6400 g
a poły Pani skręciła po dociągnięciu? bo nie widzę...
pamiętaj też, że dołki podkolanowe to naprawdę bardzo mocno unerwione miejsce...
Poły skręcone
Ale tylko z przodu (tzn na mojej klacie) - prawidłowo?
A z tymi dołkami podkolanowymi to w sensie obtarcia? Zakładać kawalerowi spodenki?
chusty tam nie kitrać bym radziła![]()
O cholibka, to ja już zgłupiałam
To jak te poły mają iść![]()
po udach
A jak dzieć ma za krótkie uda?
No bo spójrz gdzie on ma te swoje żabie udka
Hmm.... Chyba żebym jakoś mocniej dół chusty na zadku dociągnęła![]()
Zawsze górę dodatkowo dociągam ( a przynajmniej się staram ) ale i tak wydaje mi się, że się luzuje.
Kurcze, o tym zabezpieczaniu worka (dobre) to nigdzie nie wyczytałam.
Powinno być w każdej instrukcji.
Tak samo jak dociąganie kieszonki, dopiero tu się dowiedziałam jak to się powinno robić![]()
to mu sinieją nóżki
serio. poły nie powinny być w dołkach.
to po pierwsze boli
a po drugie wpływa na krążenie
edit
http://www.storchenwiege.pl/media/do...cak-prosty.pdf
Ostatnio edytowane przez mi. ; 01-08-2013 o 23:00
Doradca Noszenia ClauWi®
Ech, im bardziej staram się poprawnie zawiązać plecak, tym bardziej mi nie wychodzi
A powiedzcie mi, co daje skręcenie szmaty na ramionach?
Bo mi się zdaje, że przez to góra mi się luzuje...
Bo za każdym razem ten skręt mi się rozkręca podczas noszenia![]()