PDA

Zobacz pełną wersję : Wychylam się :)

Kariatyda
25-12-2012, 01:55
Witam,
na forum trafiłam prawie rok temu dzięki jednej z forumek z którą wspólnie tańcuję. Mam ogromne wsparcie merytoryczne i emocjonalne z Jej strony i to głównie dzięki niej mam chustę i całą szafkę pieluch.
Do tej pory udzielałam się na bazarku polując na pieluszki i otulacze, bądź myśląc o kupnie kolejnej chusty ale czas już to zmienić :D
Buszuję również podczytując różne tematy (jak zacznę "płynąć" po forum to nagle robi się późna noc lub wczesny ranek).

Jestem mamą 6 tygodniowej Matyldy, która przyszła na świat w domu (taki poród to dopiero mega przeżycie!). Chustujemy się prawie od samego początku (pierwszy raz w 3 czy 4 dniu po urodzeniu) i uwielbiamy to obie. Wielorazówki - od 3 tygodni. Czy to jest tylko moje wrażenie czy rzeczywiście tak jest - ja bez przerwy robię pranie!

Czy "dobry wieczór" o 2 w nocy jest właściwą formą przywitania? :p

Aliszia
25-12-2012, 02:06
Jak najwłaściwszą ;) Cześć :applause:

Poród domowy brzmi magicznie :)

Dharma
25-12-2012, 08:41

No ba! I to jakiej nocy! Liczy się podwójnie ;)

Fajny masz nick. Jakoś zwIązana jesteś ze sztukami plastycznymi? Z ciekawości pytam.

I dzień dobry! :)

Ulula
25-12-2012, 09:40
Hej! Mamy taki sam gust jeśli chodzi o dziewczyńskie imiona ;).

martaj
25-12-2012, 11:32
Witam,
na forum trafiłam prawie rok temu dzięki jednej z forumek z którą wspólnie tańcuję. Mam ogromne wsparcie merytoryczne i emocjonalne z Jej strony i to głównie dzięki niej mam chustę i całą szafkę pieluch.
Do tej pory udzielałam się na bazarku polując na pieluszki i otulacze, bądź myśląc o kupnie kolejnej chusty ale czas już to zmienić :D
Buszuję również podczytując różne tematy (jak zacznę "płynąć" po forum to nagle robi się późna noc lub wczesny ranek).

Jestem mamą 6 tygodniowej Matyldy, która przyszła na świat w domu (taki poród to dopiero mega przeżycie!). Chustujemy się prawie od samego początku (pierwszy raz w 3 czy 4 dniu po urodzeniu) i uwielbiamy to obie. Wielorazówki - od 3 tygodni. Czy to jest tylko moje wrażenie czy rzeczywiście tak jest - ja bez przerwy robię pranie!

a tańcowanie to może irlandzkie?

Kariatyda
25-12-2012, 22:16
a tańcowanie to może irlandzkie? Tak :)

Hej! Mamy taki sam gust jeśli chodzi o dziewczyńskie imiona ;). i nagle okazało się, że świat jest pełen Matyld ;P a tacy chcieliśmy być nieszablonowi

Jakoś zwIązana jesteś ze sztukami plastycznymi? Z ciekawości pytam.

:) sztuki tylko miałam w planach, wyszedł z tego równie "nierentowny" kierunek - archeologia. Oczywiście w zawodzie nie pracuję.

Poród domowy brzmi magicznie :) i taki też był :) najtrudniejsze i najwspanialsze chwile w moim życiu. Wielki ukłon w stronę nautry i jej całkowite poddanie się. Jak znajdę wątek z opisami (wiem, że jest, bo kiedyś się w nim zaczytywałam) to wstawię własną historię :D

nel
25-12-2012, 22:53
Witaj :)

Linus
26-12-2012, 08:23
witaj :)

martaj
26-12-2012, 09:45
Tak :)

A koleżanka to może Karolina? :)

Kariatyda
26-12-2012, 17:30
A koleżanka to może Karolina? :)

Tak :D
Jaki ten świat mały ;)

martaj
26-12-2012, 17:40
Tak :D
Jaki ten świat mały ;)

to pozdrawiaj ją serdecznie od Marty z Kętrzyna :) szkoda, że jej dzieci z chust wyrosły i nie miałam okazji być tu za "jej czasów" ;) teraz to ona tu już rzadko zagląda... ale i tak zabawne było nasze tu spotkanie po latach... :)

Kariatyda
26-12-2012, 17:59
to pozdrawiaj ją serdecznie od Marty z Kętrzyna :) szkoda, że jej dzieci z chust wyrosły i nie miałam okazji być tu za "jej czasów" ;) teraz to ona tu już rzadko zagląda... ale i tak zabawne było nasze tu spotkanie po latach... :)

Pozdrowię :D
Oj nie do końca wyrosły, sporadycznie jeszcze mota (np z Amelią w wakacje łamały moją Inkę)
Myślałam że ty tutejsza...

panna.z.wilka
26-12-2012, 22:34
o, i ja witam krajankę i pozdrawiam z wrzosów :hey:

Kariatyda
29-12-2012, 21:02
o, i ja witam krajankę i pozdrawiam z wrzosów :hey:

Oooo nasi tu są:high:

IzaBK
02-01-2013, 12:50
:welcome:

Linus
02-01-2013, 12:52

Marta ja jestem z Kętrzyna :)
możliwe że się znamy?

LavandUla
04-01-2013, 19:23
Witaj!
Ale pięknie z tym porodem - opisz KONIECZNIE! :)

:hello::hello:

hajda
07-01-2013, 19:08
hej, mnie również fascynuje temat porodów domowych, sama o takim marzyłam, więc chętnie poczytam jeśli kiedyś zechcesz podzielić się z nami tym przeżyciem.

dzieckoziemi
28-01-2013, 22:35
Kariatyda - właśnie przeczytałam Twój wątek porodowy! Świetne przeżycie, takie spokojne i normalne, przynajmniej tak to opisałaś. :) Witaj na forum i udanego noszenia i pieluszkowania!