Zobacz pełną wersję : Jak dla mnie cudo... nowe jedwabie Didka...
Kolorek moj, ach ten polysk... same zobaczcie...
Ptaki, ale nie pawie...
http://www.didymos.de/index.php
ja nie wiem gdzie mam szukać :(
picikola
04-02-2009, 18:43
jak apaszka prababci
Nymphadora
04-02-2009, 18:43
wlasnie widzialam
piekne...
ale ich brak nie bedzie mi spedzal snu z powiek :)
ja nie wiem gdzie mam szukać :(
http://www.didymos.de/html/voegel_seide.htm
Jak dla mnie to wygląda jak zasłona :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Boski wzór :omg: A cena :szok:
W tej chuscie najbardziej urzekl mnie jej kolor :love: Ptaki juz duzo mniej....
nie ten kolor i nie indio...
Ania z Tulikowa
04-02-2009, 18:58
piękne, choć biorąc pod uwagę obecny kurs euro i ich cenę dla mnie zupełnie nieosiągalne, ale może to i dobrze :twisted:
millefiorowa z jedwabiem :) będzie w dotyku.
tylko z ptaszorami.
dagamara chorowała ongiś na takie ptaszory :)
czukczynska
04-02-2009, 19:00
Faktycznie-zasłonki :D Na szczęście nie mój kolor.
Boski kolor! Vogle lubiane na TBW.....
ja pierdziuuuu jak to się błyszczy :shock:
dobrze że czerwone i ze ptaszory :mrgreen:
ale wrazenie robi nie ma co...
:omg: Najpiękniejsze papugi jakie widziałam :love:
Moim zdaniem są piękne :love:
I nowe indio bawełniane są :wink:
Przepiękny kolor :love: , ptaszki też fajne. Ja bym mogła mieć, ale za tę cenę nie będę mieć :evil:
tulipowna
04-02-2009, 20:13
rety pikne!!!
jezuuuu co tu sprzedac, zeby je miec?!!!
ja chce to cudne towarzystwo dla moich samotnych pawiatek!!!
Piękne :love: Takie szlachetne, dostojne i z klasą.
milorzab
04-02-2009, 20:42
Wspaniałe.
Po raz pierwszy chyba didymos zrobił fajne zdjęcia chustom... :thumbs up:
Natomiast - kolor - przynajmniej na zdjęciu - jak dla mnie zbyt strażacki.
To ja już chyba wolę dołożyć 300 i mieć indio kaszmir...
Mary-Anne
04-02-2009, 20:59
Przepiękne :)
Te ptaki bardzo mi sie podobają :)
Ale fortuny nie zamierzam za nie wydawać ;-)
Ciekawe, ale cena kosmiczna :shock:
W tej chuscie najbardziej urzekl mnie jej kolor :love: Ptaki juz duzo mniej....
a u mnie na odwrót, kanarki urocze, ale w tym kolorku chyba się nie widzę :wink:
To ja już chyba wolę dołożyć 300 i mieć indio kaszmir...
rozmiar 6 "tych ptaszków" to przy dzisiejszym kursie 830 PLN :!:
Anna Nogajska
04-02-2009, 22:36
to ciekawe na ile te nowe kaszmiry wycenią...
moim zdnaiem didek zaczyna sobie z cenami w kulki lecieć, ale wiadomo popyt dyktuje podaż i na odwrót...
piękne, piękne, ale cóż...
a że zasłonowate? pawie też takie są i co?
czy ktoś może wie, dlaczego tych jedwabnych ptaszków nie ma na angielskiej wersji strony?
I nowe indio bawełniane są :wink:
indio hibiskus! pieknie na zdjeciu (i moim monitorze ;-) ) te kolory wygladają niesamowicie! :love:
a ptaszki... połysk fajny, ptaszki ładne, nawet ta czerwień mi siępodoba - no ale jakoś całośc razem nie rzuca mnie na kolana :twisted:
filandre
04-02-2009, 23:17
A mnie bardziej hibiskus od jedwabiu chwycił za serce...piękny kolor :love: Szkoda faktycznie, że to tylko bawełna...
Ładne te ptaszki, ale kurs euro skutecznei mnie "odrzucił" ;) na 10 metrów....
jedyny didymos, ktory mnie zachwycił ... ale kurs szczepionkowy wiec raczej poczekam na nowa partę koiry moze ptaszki mniejsze ale kolor i wrazenia w dotyku pewnie takie same :lol:
Nie mogę się otrząsnąć z podziwu nad tą chustą. :)
Nie dość że jedwab, to jeszcze barwiony i do tego skomplikowy żakard. Technologiczny majstersztyk. :thumbs up:
Mega respect.
:mighty: :mighty: :mighty: :mighty: :mighty: :mighty: :mighty: :mighty: :mighty:
Ja Wam nic a nic nie wierzę...zasłonki tak? Kaszmiry też u mnie 4 miesiące lezały, a potem zniknęły w 2 tygodnie. A Pawie? Zniknęły i nagle szał robią. ;)
Agata, jak piknęłaś ptaszki, to ja biore, bo widze że coś w tym temacie chyba zrobiłaś :lol:
Ania z Tulikowa
05-02-2009, 11:54
kurde im dłużej na nią patrze tym bardzie jej pragnę, ech dlaczego akurat teraz ten kurs taki wysoki być musi :cry:
A może mojego didka z pomarańczową metką sprzedam na wymianę :twisted: Tylko on naprawdę drogo by tylko na niemieckim ebayu poszedł :( Ktoś mi pomoże go wystawić?
magda-jeszcze nie zrobiłam, ale zrobię. Chusta jest świetna, kosztuje, ale nie ona pierwsza. :)
magda-jeszcze nie zrobiłam, ale zrobię. Chusta jest świetna, kosztuje, ale nie ona pierwsza. :)
a własnie, i nie ostatnia.
no i nie ma nic, co by mi sie w tej chuście nie podobało :mrgreen:
klikaj klikaj,a ja wezmę na pewno, bo kaska się właśnie grzała na takie cudenko.
no weź :lool:
z bólem stwierdzam,że myśl przednia :lol:
bo ... jakie sukienki ciążowe sa brzydkie :evil:
ale nie
stos zminimalizowany i teraz łowimy tylko najbardziej podobajace się nam chusty.
potem jakis len i moge rodzić :mrgreen:
milorzab
05-02-2009, 12:37
Kółkowa byłaby piękna. Byłaby naprawdę piękna. I mam w maju okazję.
Zastanawiam się. Z 5 wyszłyby dwie. Bo 2 za drogo.
oj piekne kolokowe by byly :D
milorzab, jesli bys brala do pociecia...jestem baaardzo zainteresowana (tez mam w maju okazje ;) )
picikola
05-02-2009, 13:01
Oj to ja dziwna jakaś jestem, bo mi się ona BARDZO nie podoba, mam się martwić o siebie?
picikola, nie martw się :kiss: Mnie się ciągle indio nie podoba (choć mam dwa :hide: )
Podoba mi sie, ale nie za taka cene :shock:
Niech sobie trzymaja ptaszeczki po magazynach :twisted:
Cos mi sie wydaje, ze Didek probuje na calej linii na ile sobie moze pozwolic z dyktowaniem cen :evil:
A mi sie wydaje, ze tak chusta bedzie miala szanse zostac klasykiem didka... tak jak poprzednie ptaszki...Wiec, jezeli ktos chce kupic te chuste w celach spekulacyjnych, to warto! Mi sie ona bardzo podoba, szkoda, ze nie mam kasy...
IMO piekna chusta, dla lekkiego dziecka pewnie bedzie swietna
Chciaam zauwazyc, ze kosmiczna cena jest wynikiem glównie kosmicznego kursu euro-4,6 zł za euro dzisiaj w porównaniu nawet z 3,2 z za euro latem.
No a chusty z domieszka czegoś "lepsiejszego" niestety kosztują.
dagamara chorowała ongiś na takie ptaszory :)
Choruję nadal, ale deficyt finansowy ;(
Na razie bardziej choruje Kacperek - wymiotuje ciągle :(
Dagmaro, trzymaj sie, zdrowka dla Kacperka :kiss:
Petisu,
Jaka nosnosc beda miec te jedwabne ptaszki? Czy beda podobne do elips jedwabno-kaszmirowych? No bo plaszki sa bez dodatki welenki...
mnie sie wydaje ze one beda nosic jak millefiori jedwabne( jak wiec? nie mam pojecia bo takich nie mialam) ale mialam jedwabne fale i one n osily super, nawet klocki spore trzyletnie 8))
kocica73
06-02-2009, 08:13
Zakochałam się w nich....
wzór super, kolor na szczęście od czapy z mojego punktu widzenia. Uff, mogę popodziwiać platonicznie ;)
Z tego co pamietam jedwabne mille nosiło umiarkowanie, a fale bardzo dobrze, więc...wszystko jest możliwe. Za dzień lub dwa powinn być pierwsze recenzje na tbw. ;)
Nymphadora
06-02-2009, 11:35
zdjecia w akcji:
http://ns353064.ovh.net/forum/viewtopic ... 46&t=76073 (http://ns353064.ovh.net/forum/viewtopic.php?f=146&t=76073)
greeneddie
06-02-2009, 12:11
Chusta jest piękna :mighty:
Cena masakryczna :sick:
I jeżeli prawdą jest co napisali, że ptaki są na tle "rubinrot"
to nie jest to żadna strażacka czerwień tylko dobre czerwone wino.
Dopiero co kupiłam Indio rubinrot i mimo, że to tylko bawełna zakochałam się.
Kolor jest cudny.
Ja chcę nową chustę :cryy: :cryy: :cryy:
Jak dla mnie to jedna z piekniejszych chust jaka ostatnio didek wypuscil :love: Powoli zakochuje sie.... uwielbiam te kolory, a na zdjeciach w akcji widac sliczny polysk :love:
mnie tez sie podobaja 8))
Nymphadora
06-02-2009, 16:12
jeszcze jedno zdjecie:
http://ns353064.ovh.net/forum/viewtopic ... 46&t=76108 (http://ns353064.ovh.net/forum/viewtopic.php?f=146&t=76108)
piekne :love: ale szczerze mowiac przekichane jak sie zaciagnie w takim blyszczyku chocby jedna nitke (i nie chodzi mi tu bynajmniej o wartosc chusty) wszystko widac :?
A co ona tam jeszcze o tej chuście napisała?
nie szprecham- nie czytam :oops:
greeneddie
06-02-2009, 16:40
O chuście - niewiele:
Ze umieszcza zdjęcie na prośby, że jej jak zwykle najbardziej podoba się lewa strona chusty i żeby nie zwracać uwagi na jej brak makijażu i że aparat (samowyzwalacz) nie sprawił by była ładniejsza.
Przepraszam to wolne tłumaczenie - sens się zgadza.
Dzięki, myślałam, że może o chuście coś więcej napisze.
Anntenka
06-02-2009, 23:12
jak dla mnie chusta śliczna, taka elegancka
pięknie błyszczy i to nadaje jej klasy, kunsztu
jeśli miałabym wybierać kolorek dla siebie to chciałabym mieć ją w odcieniu głębokiego bordo, takiego czerwonego winka, bo ta na fotkach jednak mi trochę za czerwona, za jasna
ale piękna jest to fakt
Blyszczy sie, ze ho ho :applause:
Nic mnie nie przekona :twisted:
zasłona i tyle :lool:
cudna, ten odcien czerwieni jest przepiekny, wlasnie taki jak lubie
i ten polysk :love: zgodze sie z Ania, zaciagniecie jednej nitki to smierc dla tej chusty
ale jestem ciekawa jak nosi, chyba trzeba poczekac,az dziewczyny na TBW zaczna o niej pisac
no chyba ze ktoras z nas sie skusi :)
cudna, ten odcien czerwieni jest przepiekny, wlasnie taki jak lubie
i ten polysk :love: zgodze sie z Ania, zaciagniecie jednej nitki to smierc dla tej chusty
ale jestem ciekawa jak nosi, chyba trzeba poczekac,az dziewczyny na TBW zaczna o niej pisac
no chyba ze ktoras z nas sie skusi :)
pewnie nie jedna się skusiła :) ...i nie dziwię się ;)
ciesze sie, ze ta chusta nie jest stalowoszara. jak rura w tramwaju.
bo skoro nie jest stalowoszara, to nie chce jej.
Anna Nogajska
08-02-2009, 01:01
didek chyba znowu kolor na zdjęciu mocno przekłamał...bo na tych forumowych to ona raczej czerowna jak wino nie jest...
dziewczyny na forum niemieckim oszalały na jej punkcie. oczywiście wiele z nich chustę pewnie po obejrzeniu odeśle, ale...obecnie cały bazarek na forum pełen róznych chust, bo wszystkie kase na ptaki chca wydać...cóz, sama bym wydała...jakbym miała...
Na TBW tez sporo osob zbierana na ptaszki :D Bardzo jestem ciekawa jaki to bedzie kolor w realu...
Nymphadora
08-02-2009, 12:38
dziewczyny na forum niemieckim oszalały na jej punkcie. oczywiście wiele z nich chustę pewnie po obejrzeniu odeśle, ale...obecnie cały bazarek na forum pełen róznych chust, bo wszystkie kase na ptaki chca wydać...cóz, sama bym wydała...jakbym miała...
a ja juz od ponad tygodnia czekam na dostep do bazarku na SuT :twisted:
Znalazlam na TBW opinie o jedwabnych ptakach oraz fotki :D Opinia jest od wielce doswiadczonej chustowo niemieckiej mamy Steph:
http://www.thebabywearer.com/forum/show ... silk+birds (http://www.thebabywearer.com/forum/showthread.php?t=317112&highlight=silk+birds)
tulipowna
08-02-2009, 23:57
o raaany, jestem jeszcze bardziej zakochana!
co tu sprzedac??? ;)
Po zobaczeniu tych zdjęć kolor przestał mi się podobać :( Ale niestety u Didka nigdy kolor nie jest taki jak w rzeczywistości, a tym razem szkoda :( Choć z drugiej strony dobrze, bo przestałam pożądać tej chusty :wink: Ptaszki jednak nadal mi się marzą :twisted:
czy ta kobieta ma wszystkie ptaszki :omg: ???
Wydaje mi sie, ze tak :wink: Ta kobieta ma najwieksza kolekcje perelek didkowych, tych starszych tez!
A co piszą o nośności tej chusty?
Mój ojciec - hodowca gołębi i innego ptactwa - bylby zachwycony:) Ale ja chyba mniej:)
macierzanka
09-02-2009, 12:12
rozmiar 6 "tych ptaszków" to przy dzisiejszym kursie 830 PLN :!:
O dzięki za szybkie przeliczenie. Wyglądają na eleganckie i... bardzo nieprzytulne.
Kolor nie mój. Gdyby tak wypuścili indio kolorowe z jedwabiem, to co innego.
A może ktoś coś wie o tym. Ja jak zwykle niezorientowana: ciągle :bfing: a do tego :toddler:
O nośności piszą, że raczej dobra, chociaż nie taka jak bawełnianych ptaków. Testowane na dziecku 13,5 kg, ale krótko.
Steph pisala, ze bawelniane ptaki maja genialna nosnosc :omg: Ale jest jeszcze jedna opinia i zdjecia na TBW.. .podobno jedwabne ptaki nosza lepiej niz jedwabne kwiatki, fale czy romby :D Ciekawa jestem jak porownuja sie do jedwabnego indio..
http://www.thebabywearer.com/forum/show ... silk+birds (http://www.thebabywearer.com/forum/showthread.php?t=317726&highlight=silk+birds)
mnie to już nic nie zachwyca.
osiągnęłam maxi poziom chustowego malkontenctwa.
A jak myśłicie,co lepiej będzie nosić jedwabne ptaszki,czy indio hibiscus? Bardzo mi się podobaja kolory obu.
Stawiam na ptaki, bo hibiskus to jedynie bawełniane Indio.
mnie to już nic nie zachwyca.
osiągnęłam maxi poziom chustowego malkontenctwa.
popodziwiać można 8)) ale na zakupy mnie jakoś nie świerzbi :lool:
nata76 bezwarunkowo stawiam na lepszą nośność ptaszków, nawet w ciemno :wink:
Nymphadora
11-02-2009, 15:26
odlecialy...
zniknely ze strony Didka
Do posiadaczek...jak noszą????Zadowolone jesteście? Czy one tę jaśniejsza strone mają pomarańczową?????
greeneddie
26-03-2009, 16:24
Ptaszki są rewelacyjne :mrgreen:
Śliczne, "same się motają", po praniu też mają połysk :love:
Druga strona ma bardziej kolor złota niż pomarańczy.