PDA

Zobacz pełną wersję : chustomania

Zosia 2008
15-12-2008, 20:58
Dziewczyny a te chusty ze strony chustomania.pl to co to za firma?Dobre sa te chusty??I jeszcze mam pytanie czy im dluzsza chusta tym wiecej opcji wiazania??

ithilhin
15-12-2008, 21:24
chuste trzeba dobrac do wzrostu sa osoby, kroe z 3,5 metrowej chusty zaiwaza wszystkie wiazania, inne na wszystkie wiazania potrzebuja chusty dluzszej. ja na przyklad mam rozmiar 40 (niestety) i 171 wzrostu i wszystkie wiazania zrobie z chusty 4ipol metra i jeszcze mi kawalek ogonow zostanie.
osoba szczuplejsza bedzie potrzeboala mniej chusty.

na Chustomanii z wiazanych sa chusty Hoppediz (tkane i elastyczne) oraz Calinbleu polarowe.
Hoppediz to moje pierwsze kupione chusty i mam do nich wielki sentyment i uwazam, ze super sie nosza - ale ja jestem Hoppedizo-maniaczka wiec mozesz moje zdanie uznac za nieobiektywne :-)

Meta
15-12-2008, 22:37
Ja miałam Hoppa jako pierwszą chustę i wspominam go z coraz większą nostalgią... Piękny kolor miał i dobrze nosił (ale nie wiem, jak by było z cięższymi dzieciaczkami, bo ja nosiłam Lenę w hoppku jak jeszcze malutka była). A jaka super huśtawka z niego była - a i hamak wygodny. Coraz częściej myślę o kupieniu hoppka raz jeszcze (paris z powrotem :love:) i przerobieniu go na chusto-MT :)

Linda
15-12-2008, 22:45
Hoppy maja piekne kolorki, dabra instrukcje wiazan. Nowe hoppy sa miekkie, ja mialam starego hoppa, byl taki jakis siermiezny (czy przez dobre z napisalam :oops: ), proby motania noworodka w tej nowej chuscie takie sobie byly... Hoppy przerobione na chustoMT sa 'the best' :D

milorzab
16-12-2008, 09:57
Zobacz tu:
viewtopic.php?f=23&t=271 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=23&t=271)
Są oceny i opinie.
Ja miałam, na lato była z gruba, nosiła dla mnie ok, ale miałam wtedy lekkie dziecko. Podobno teraz są cieńsze. Nie nosiłam w nowych.

kajkasz1
16-12-2008, 11:11
Jak na pierwszą chustę to bardzo dobry wybór, zwłaszcza że wybór kolorów jest bardzo duży. I faktycznie, im dłuższa chusta (ale nie za długa, standard - 4,6m - powinien wystarczyć dla osoby do rozm. 42) tym więcej możliwości. A dla noworodka i małego dziecka ta długość jest podstawowa.

A widziałyście nowości na stronie chustomanii? Całkiem smakowite przewijaki, pasy ciążowe ... Mniam

hanti
16-12-2008, 11:22
fajne, proste bluzki do karmienia, ale cena za coś ta prostego mnie zabiła

aniakom
16-12-2008, 11:53
No faktycznie, sklep się znacząco rozrósł i poprawił :) Przewijak w wersji Katmandu moze być! I jakoś lepiej kolorystycznie prezentuje się Bondolino. I lalkowe chusty są, szkoda, że taki mały wybór kolorów :( (Juli bym kupiła..)

Dagmara
16-12-2008, 11:56
A ja hoppa jako chusty nie lubię za to w formie chusto-Mt są boskie :)

buns
16-12-2008, 12:20
hopp nairobi był naszą pierwszą chustą, i nosiło się super, i nosiłam głównie w ciepłych miesiącach:)

scharon
16-12-2008, 12:35
Ja tez nosilam hoppka w glownie wiosna i latem ,po kiolka godzin dziennie :D
Byla to moja pierwsza chusta i bylam z niej bardzo zadowolona.
Nosila sie bardzo dobrze :D

kamuszyca
16-12-2008, 14:29
moją pierwszą chustą też był hopp. bardzo piękny, nosił fajnie, ale gruby niesamowicie. jak się przesiadłam na inne chusty, to do hoppa bym już nie wróciła (chyba że w formie chustoMT). a noszenie w hoppie latem to IMO nieporozumienie :)

Ania z Tulikowa
16-12-2008, 15:01
ja też miałam pierwszego hoppka Santiago, 11 kg nosił super, żałuje że go sprzedałam :cry:
niedawno na pocieszenie la paz sobie kupiłam, chusto miętek będzie :mrgreen:

buns
16-12-2008, 15:51
a noszenie w hoppie latem to IMO nieporozumienie :)
my w hoppie nosiliśmy od maja do grudnia:) i było super:) w grudniu na leosia się przesiedliśmy;)

węgielek
16-12-2008, 18:04
ide poogladac nowosci na chustomanii, mimo ze z mi kompletnie mi nie po drodze.