PDA

Zobacz pełną wersję : A ja pytam o nakładki

erithacus
15-11-2011, 22:58
Mam dwie - z kaczuszką i z lidla. Obie świetnie sprawdziły sie przy starszej. Ale dla chłopaka się nie nadają. W tej z kaczuszką się cały nie mieści, a ta lidlowa ma jednak zbyt małe wyprofilowanie z przodu i połowę sików muszę ścierać z podłogi.
Nie chcę wracać do nocnika, skoro młody tak fajnie współpracuje na kibelku.

Co polecacie?

Od razu napiszę, że jestem skłonna oddać moje obie nakładki idealne dla dziewczynki, za coś co sprawdzi się przy chłopaku.

ala
15-11-2011, 23:04
ja mam z OKT czy OTK :) nakładkę i też był ten sam problem. Nauczyłam synusia przytrzymywania lekko siusiaka, tak żeby nie wyfruwał ponad deskę jak sika. Sikanie na desce to tylko przy okazji, zwykle sika na stojąco.

espejo
16-11-2011, 16:56
bede monotematyczna - nakladka rotho - ma taki sam ksztalt jak nocnik

erithacus
16-11-2011, 23:03
Espejo, a jak duża dupka się tam mieści? Mogłabyś zmierzyć ten otwór wewnątrz?

espejo
17-11-2011, 16:54
Espejo, a jak duża dupka się tam mieści? Mogłabyś zmierzyć ten otwór wewnątrz?

przypomnij mi wieczorem - jutro - zrobie fotke:) z miarka

Behemot
17-11-2011, 18:42
a ja mam jakąś no name od sasiadów- super jest ( ma już 13 lat-tyle, co ich córa)

mila
17-11-2011, 21:41
Mój chłopaczek też ma nakładkę z lidla i już sam przeważnie przytrzymuje siusiaka w dół, jak nie to siki częściowo na podłodze. mamy też 2 różne nocniki i też często górą siuśki lecą. Ale ostatnio ma fazę na sikanie na stojąco do nocnika i wtedy to dopiero jest co wycierać z dookoła.

erithacus
17-11-2011, 22:37
Z nocników to najlepiej się u nas sprawdza ten z ikei. Otwór jest duży, ale przynajmniej siusiak sie mieści i mocz nie leci po ściance na wszytskie strony. I szukam właśnie takiej nakładki.
A w związku z tym, że poużywamy tego ustrojstwa jeszcze kilka następnych lat, to jestem w stanie kupić trzecią byle tylko sie sprawdziła.

Behemot
18-11-2011, 09:42
to ja zobaczę czy jakaś firma tam jest i obfocę ew.

espejo
18-11-2011, 14:39
Miarkę posialam :( i baterie mi padly :(
jak sie nalozy nakladke na nocnik to otwor nakladki jest wzdluz (od przodu do oparcia) o oko 2-3 cm dłuższy a wszerz nieznacznie węższy - na oko ze 2 cm moze. Poza tym identyczny chyba ksztalt przodu i oparcia