Zobacz pełną wersję : nowe Didymosy z welna!
Nymphadora
20-11-2008, 16:24
jw
http://www.didymos.de/shop-php/tuecher/ ... _wolle.php (http://www.didymos.de/shop-php/tuecher/sondermodelle/anzeigen_wolle.php)
Nie jestem jakos zachwycona... szkoda.. ale komus moze sie podobac :D
stasiu-lova
20-11-2008, 16:30
aaa jak to sie zamawia...klikam na obazek chusty wybiram rozmiar i wyskakuje okienko...po niemiecku. i nic.
h-elp
Nymphadora
20-11-2008, 16:31
indio z niebieskim mozna niestety zamowic tylko w Niemczech
Nymphadora
20-11-2008, 16:33
aaa jak to sie zamawia...klikam na obazek chusty wybiram rozmiar i wyskakuje okienko...po niemiecku. i nic.
h-elp
w tym okienku jest napisane, ze chusta jest juz w koszyku
teraz musisz kliknac na koszyk - Warenkorb - po lewej na gorze
stasiu-lova
20-11-2008, 16:33
z różowym chcem:(
Nymphadora
20-11-2008, 16:35
to powinno sie dac bez problemu :)
A czemu tak?
Nymphadora
20-11-2008, 16:38
A czemu tak?
bo ma drobne bledy i chodzi pewnie o kwestie zwrotow itp.
stasiu-lova
20-11-2008, 16:43
dzięki!!!!!!! :kiss:
Mnie także nie zachwyciły :(
nazwą sie sugerując to to bardziej taki pomarańczowo-czerwony kolor będzie - cynober.
Mnie się cynoberek podoba, ale wełna mnie gryzie :)
Hmmm...ja widze tylko rybki i rozowe indio. Gdzie niebieskie?
cynoberek fajny :)
ale nasz natur ładniejszy ;)
Ja też widzę tylko niebieskie rybki i różowe indio.
Nymphadora
20-11-2008, 19:06
moze juz wyprzedane? to indio bylo tez troche tansze...
stasiu-lova
20-11-2008, 19:40
[quote="stasiu-lova":2a7g402s]z różowym chcem:(
nazwą sie sugerując to to bardziej taki pomarańczowo-czerwony kolor będzie - cynober.
Mnie się cynoberek podoba, ale wełna mnie gryzie :)[/quote:2a7g402s]
ups to gorzej :oops:
niedługo przytulę cynobrową wełnę :jump:
Dzięki wielkie, jeszcze raz, Aneczko :kiss:
niedługo przytulę cynobrową wełnę :jump:
Dzięki wielkie, jeszcze raz, Aneczko :kiss:
Gratulacje! :)
Nymphadora
21-11-2008, 17:43
uwaga - zostaly juz tylko rybki
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 16:41
wełenkę powtórzyli, kto czekał niech łapie ;)
Indio moos-natur Wolle ta jest fajna :)
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 18:52
przed chwilą go rzucili, no fajny fajny, wreszcie jakieś wyraźniejsze kolorki :D
O, tak! :love: Szkoda, że wszelka domieszka wełny mnie gryzie :mrgreen:
ta mi się baardzo podoba :)
Biedronka
27-11-2008, 19:01
OMG moje kolory ...cudne !!!!
dziewczyny te które zamówiły ...ile was wyniosła cena końcowa ?
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 19:07
Kupiłam moos :hide:
czy ktoś z Was ma może tanie przelewy zagraniczne i mógłby mi pomóc, bo przez mój mBank będę dodatkowo 25 złotiszów w plecy.
Biedronka
27-11-2008, 19:12
Kupiłam moos :hide:
czy ktoś z Was ma może tanie przelewy zagraniczne i mógłby mi pomóc, bo przez mój mBank będę dodatkowo 25 złotiszów w plecy.
Ania ile policzyli Tobie za wszytko ? łacznie z przesyłka ?
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 19:18
88,50
Biedronka
27-11-2008, 19:24
dzieki
Jaka piękna! Wreszcie moje kolory!
milorzab
27-11-2008, 19:47
Npiasałam do Aniołka i czekam do Wigilii. Lubię czekać. Wszystko to inne to będzie rozczarowanie. Oczywiście moos.
piękny moose :love: .... łamię się, mimo iż wiem że wełna mnie gryzie, a zima jest krótka ;-)
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 20:21
A ja potraktuję tą wełenkę taką zielenią jak w indio Joawoj :D
http://images33.fotosik.pl/373/1252cab4a5cccd3d.jpg (http://www.fotosik.pl)
Oj to piękne będzie :D
Ja to już nawet zamówiłam tą wełenkę, ale przecież wełna mnie drapie, więc jej nie potrzebuje i nie zapłacę.
Wcale nie brzmi to jakbym siebie przekonywała, prawda?
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 22:30
Oj to piękne będzie :D
Ja to już nawet zamówiłam tą wełenkę, ale przecież wełna mnie drapie, więc jej nie potrzebuje i nie zapłacę.
Wcale nie brzmi to jakbym siebie przekonywała, prawda?
No właśnie ja też się waham ciągle czy zapłacić, bo wełenka wymagająca w praniu, ale ta Twoja chusta mnie tak ujęła, że chciałabym podobną mieć ;)
Aniu, no co ty??? Welne piore recznie, tylko temp wody musi byc stala, to tyle.
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 22:49
no właśnie ręcznie, a ja leniwa jestem :wash:
Biedronka
27-11-2008, 22:51
Aniu, no co ty??? Welne piore recznie, tylko temp wody musi byc stala, to tyle.
potwierdzam ..wełna to nie żaden kosmos :lol:
ładuje " panne" do wanny ..moczy sie w perwollu z dodatkiem kaszmiru :lol:
potem płukanie i bach na sznur nad wanną i sie suszy ,...
ot wielka filozofia :wink:
Ania z Tulikowa
27-11-2008, 22:57
no ponoć wiszeć nie należy, tylko rozłożyć, a w moim małym 2 pokojowym M i przy dwójce maluchów to wręcz niemożliwe.
no ponoć wiszeć nie należy, tylko rozłożyć, a w moim małym 2 pokojowym M i przy dwójce maluchów to wręcz niemożliwe.
piorę wieczorem, potem taką balkonową suszarkę wstawiam do wanny i na niej kładę wełenkę, do rana obcieka, a potem rozwieszam żeby do końca wyschła.
zawszemozna deliaktnie odcisnac nadmiar wody 8))
BTW ja wiem ze kaszmirowe indio to kapke inna welna niz ta owcza 8)) ale ja nawet tego nie piore w rekach tylko wsadzam do pralki na reczne pranie w perwolu i jest lux :D ani sie nie wzbiega, ani nie filcuje, wieszam tez normalnie- baaa, coby nie cieklo wiruje na bardzo malych obrotach...... nic to szmacie nie zaszkodzilo :mrgreen:
Aniu-żeby Ci pewnego dnia nie wyszedł długi kaszmirowy bieżnik....bo wełenka to do siebie ma, że możesz ją 100 x w pralce, a poter wystarczy raz tylko zamoczyc i filc gotowy.
Ujęła mnie ta zieleń, więc domówiłam. :)
Biedronka
27-11-2008, 23:04
hmmm... z moja sie nic nie dzieje :wink:
nie dodałam ze przed wywieszeniem ja pozadnie wykrecam :twisted:
bo jak by sie mokra powiesiło tio raczej by sie rozlazła ...zdeformowała ...
tak dumam ...kiedys powiesiłam sweter swój nie wykręcony :roll:
z deka sie zdeformował :lol: :lol: :lol:
Biedronka
27-11-2008, 23:06
Ujęła mnie ta zieleń, więc domówiłam. :)
Petisu czyli bedzie u Ciebie w sklepiku sobie lezała i czekała :twisted: ?
Ja bym sie nie odwazyla ani welny, ani kaszmiru prac w pralce, chociaz mam nowa pralke z jakimis super duper programami.. do jedwabiu, welny...etc.. Chuty welniane piore recznie, dobra terapia dla paznokci :D
W zeszlym tygodniu moja przyjaciolka wsadzila swoje sliczne indio do pralki, nastawila program do welny, potem wrocila do salonu do coreczki, coreczka ma 2 latka, bardzo zywa dziewczynka, moja przyjaciolka 6 grudnia ma termin porodu dziecka nr. 3 (najstarsze chodzi juz do szkoly). Kiedy pranie sie skonczylo, moja przyjaciolka wyjela mocno sfilcowane nino... Co sie okazalo??? ktos zmienil pranie z delkatnego do welny, do takiego do prania rzeczy zabrudzonych w 60 stopniach... Zgadnijcie kto majstrowal przy pralce. Chusta ma teraz 43 cm szerokosci i do niczego juz sie nie nadaje... :(
W zeszlym tygodniu moja przyjaciolka wsadzila swoje sliczne indio do pralki, nastawila program do welny, potem wrocila do salonu do coreczki, coreczka ma 2 latka, bardzo zywa dziewczynka, moja przyjaciolka 6 grudnia ma termin porodu dziecka nr. 3 (najstarsze chodzi juz do szkoly). Kiedy pranie sie skonczylo, moja przyjaciolka wyjela mocno sfilcowane nino... Co sie okazalo??? ktos zmienil pranie z delkatnego do welny, do takiego do prania rzeczy zabrudzonych w 60 stopniach... Zgadnijcie kto majstrowal przy pralce. Chusta ma teraz 43 cm szerokosci i do niczego juz sie nie nadaje... :(
A to czary jakieś kochana sfilcowane czy nie, ale indio zamienione w nino ;)
aj az zabolało jak przeczytałam
milorzab
28-11-2008, 00:27
Nino w indio i odwrotnie! Taki bym mogła mieć program w pralce :D
stasiu-lova
28-11-2008, 01:01
Nino w indio i odwrotnie! Taki bym mogła mieć program w pralce :D
:lol: :lol: :lol:
tez się na taką piszę :lol:
i jeszcze żeby się mnożyły.. :D
...pisalam pozna pora i stad to przejezyczneie, ale jak teraz czytam, to rzeczywiscie smiesznie wyszlo :D
...pisalam pozna pora i stad to przejezyczneie, ale jak teraz czytam, to rzeczywiscie smiesznie wyszlo :D
Fajnie wyszło ;) chciałabym taki program w pralce :)
węgielek
28-11-2008, 10:24
albo bawelne w kaszmir tez bym chciala :)