Zobacz pełną wersję : Kieszonki Wonderoos i NB Stuffable - opinie
Witam!
Chciałabym kupić kieszonkę dla synka (1 rok), mam 1 BumGenius i jestem zadowolona, ale te są trochę tańsze i może też dobrze się sprawdzają. Jakie są wasze doświaczenia?
Iwanna.T
14-11-2008, 14:22
Mam jedną NB stuffable one-size i oto czym się różni od BG:
- ma dodatkowe falbanki przy nogach
- dziura do wkładania wkładki nie ma zabezpieczenia przed wyłażeniem tejże
- nie ma do czego przylepić rzepów na czas prania. Skutek: pranie pieluchy w "docelowym" kształcie
Na razie używana zaledwie kilkukrotnie, ale już zdołała powstrzymać mega-kupę przed inwazją na śpiochy ;)
I mam wzorek w cętki - to lubię!
Moim zdaniem porównywalne do BG, tylko wkładki gorsze, ale to można zmienić (bo NB to też kieszonka, więc włożysz co zechcesz)
Wonderoos uzywam, sa zapinane na napy, wiec lepiej sie prezentuja po wielu praniach. Ja je kupilam uzywane w bdb stanie. Sa bardziej miekkie od BG, mniej sztywne,ale tez troche inaczej skrojone, wiec inaczej leza niz BG. Nam BG nieco wzynaja sie w udka, a Wonderoos nie.BG latwiej zalozyc-zapinanie nap troche trudniejsze niz rzep;)A, wonderoos nie maja zabezpieczenia przy dziurze do wkladania wkładki,ale z kolei szersze wkładki wchodzą bez problemu,w BG węższy jest ten tunel wkladkowy;)
mamy obie. w wonderoos wkladka czasem sie przemieszcza jak mlody bardziej szaleje. i troche sie sama pielucha 'rozlazi' - uzywamy najwiekszy rozmiar na dlugosc a dosc maly na szerokosc i czasem te boki wylaza. ale ogolnie sa Ok.
stuffable - nie za bardzo lubie. te gumki naokolo swietnie 'przewodza' wilgoc, a schowac do srodka jakos sie je srednio udaje. troche sie tez odgniataja na nodze. no i rzepow nie ma gdzie zapiac do prania. zamiast oryginalnych wkladek uzywam wkladek do BG, lepiej chlona.
w sumie to trzeba samemu poprobowac - bo co soba - to inna opinia...
Mi się też nie podobała NB stuffable. Mojemu dziecku odciskały się te gumki na udach. Aha, moim zdaniem po kilku praniach wyglądała na bardzo zużytą. A BumGeniusy po wielu praniach świetnie się trzymają.
czteryszczęścia
18-11-2008, 22:42
My też nie polubiliśmy Stuffable - Franio ma bardzo delikatną skórę - miał ją tylko raz na noc jak był jeszcze maleńki - skutek - maleńkie blizny po mega odparzeniu od gumek jeszcze teraz widzę :(
mi też NB Stuffable się nie podobało. przeciekała, a poza tym rzepy się łatwo odpinały.
Iwanna.T
19-11-2008, 09:17
rzepy się łatwo odpinały.
potwierdzam :?
ja jestem zdecydowanie bumgeniusowa
mam jedna NB w pantere :wink: i jest calkiem fajna
tylko jak dziewczyny pisaly may minus za brak rzepow do prania i te falbanki-wzynanki wkolo nozek
wonderosy czekam na pake, ale slyszalam same plusy
stasiu-lova
05-12-2008, 21:04
Wonderoos sa absolutnie cudowne. maja bardzoi miękki polarek i super duże wkładki. moje ulubione pieluszki od dzis:-) a miałam już NB i Bumgeniusy i PD moim zdaniem biją na głowę dwie pierwsze (obie nam przeciekały:/) takie same lub ciut lepsze niż PD.
Anna Nogajska
08-12-2008, 12:13
wszystkie pieluszki dłuugo testowałam, zanim wprowadziłam do sklepiku.
jesli chodzi o jakość to bumGEnius i wonderoos sa absolutnie porównywalne. wonderoos są lepsze dla dzieci o masywnych udach, są też szersze w kroku. bumGenius można zacząć stosować prawie od urodzenia (jeśli dziecko ma powyżej 3 kg), wonderoos da u noworodka sporą pupę.
podstawowa różnica to zapięcie: bG na rzepy. wonderoos na napy. jeśli chodzi o chłonność to nie zauważyłam różnicy.
jeśli chodzi o nature babies to zgadzam się z waszymi opiniami. miała to być taka tańsza opcja kieszonki, którą chciałam mieć w sklepiku. nie jest to zła pieluszka, ale w porównaniu bg, czy wonderoos traci. ma za to piękne wzornictwo. odciskanie gumek to kwestia budowy dziecka.
osobiście uważam, że dobrze jest mieć mix różnych marek :).
Dziękuję za odpowiedzi, w końcu kupiłam Wonderoos. Pieluszka jest fajna, może nie tak zgrabna jak BG (gorzej się dopasowuje przez te napy) ale za to wydaje mi się troszkę większa i chyba nam dłużej posłuży. Wkładki są super: duże i chłonne. Polarek rzeczywiście bardzo miękki, nawet po kilku praniach. Polecam!
picikola
05-06-2009, 10:42
a czy komuś jeszcze wonderoosy nie starczają na noc?? :|
Piciolka, masz na myśli jeden wonderoos na całą nockę? Bo u mnie nic nie ma szans wytrzymać całą noc. :cry: :cry: Ostatnio znowu muszę się wspomagać jednorazówkami, bo mi teraz wkłady nie schną ... U mnie dwa wonderoosy na noc by może wytrzymały, jeśli by je podrasować dodatkowymi "mocnymi" wkładami :lol: typu polar konopny lub coś innego mocno chłonnego.
picikola
05-06-2009, 11:12
jeden właśnie, młody WRESZCIE prawie :evil: w nocy się nie budzi i mowy nie ma żebym go rozbudzała przewijaniem, dorzucę coś jeszcze do środka w takim razie i zobaczymy
a może wkłady wonderoosowe konopne są lepsze, co? używa ktoś?
woonderos bardzo fajne dla strszego dziecka są, bardzo chlonne i szersze co mi bardzo odpowiada, ale całkowicie nie sprawdziły mi się maluszku
Lubię bardzo, ale bardziej do spania, głównie na noc, bo dość szerokie są i duuuża pupcia się robi. Nie wyobrażam sobie na mniejszym dziecku, ale my używamy tak od 10-11 kg i jest super! Niestety nie wiem, co robię źle, ale mikropolarek szybko mi się strasznie zniszczył :( Nie wpływa to na używanie, ale estetycznie - tragedia :(
Aaaa, i były noce, że nie dawał rady :) Ale wtedy formowanki nas ratowały. Ale ogólnie moja ulubiona pieluszka do spania, zwłaszcza ze względu na świetne wkładki!
lubie wonderoosy, ale glownie wlansie do spania...bo powiekszaja jednak pupke...
ale jak chodze do Klubu Mam - a tam moje dziecko szaleje, nie zwraca na mnie uwagi, a jak probuje do niego podejsc do sie odgania ode mnie...
a spotkanie trwa blisko 3 godziny...
o zmianie pieluchy moge zapomniec...
wiec wonderoos czesto ejst tez grany na takich wyjsciach na spacerach...
a tego NB Stuffable nie znam...
ale z nb jestem niezadowolona, wiec moze lepiej...(?) nie wiem :)
mamy kieszonke wonderoos i szczerze to jak ją zobaczyłam, to przeraziła mnie wielkośc pieluchy i wkladek. generalnie jesteśmy zadowolone, chłonnośc jak najbardziej, ale ze względów estetycznych jednak stawiam na flipy z wkładkami, czy itti bitti sio.
Uwielbiam Wonderoosy. To moje numer jeden (ex aequo Mini-Maxi). MIękkie, wygodne w obsłudze, nie szmacieją ;) Na noc rewelacja, żadne inne nie chłoną aż tak :D
filipinka
04-07-2010, 18:05
swojej NB stuffable bede bronic jak rejtan:)
bardzo ja lubie. glownym jej atutem jest to, ze schnie w mgnieniu oka, a przy tym jest chlonna. nigdy nie zdarzyly sie nam zadne przecieki. gumki nie uciskaja w zadnym miejscu - ani na plecach ani przy nozkach. moze dlatego, ze moja gwiazda to raczej waga piorkowa. pielucha zapinana jest na zatrzaski, ktore pracuja bez zarzutu.
Wonderoos jakos nigdy mnie nie uwiodly i raczej nie maja juz na to szans, zeby zaistniec w naszym stosiku pieluszkowym.
annagdynia
26-10-2011, 12:17
podbijam wątek i proszę o opinię z nowymi, ulepszonymi modelami :)
Mamy tylko Wonderoos v2 - dwie sztuki (wkład bambus i mikrofibra).
Plusy:
chłonne wkłady
miękki pul
dość szybko schną
dobra jakość
Minusy:
jednak większa pupa niż w innych
odciskają się gumki na plecach (musiałam trochę podpruć, ew. naciągam polar ze środka nieco wyżej, tak że gumka leży na polarze, a nie bezpośrednio na skórze)
dość szerokie w kroku, z tego też powodu jakoś nie mam serca trzymać w tym dziecka cała noc i to mega wkładem w środku, bo odnoszę wrażenie, ze to niezbyt wygodne); no ale dzięki temu nie przeciekają w kroku
Ogólnie pieluchy są fajne, ale mój hicior to Charlie Banana (jeśli chodzi o krój plus możliwość regulacji na udkach, jakość, no i wzory).
Nie biorąc pod uwagę wkładów, to Wonderoos - wg mnie - są porównywalne z Babyetta (choć nawet Babyetta ciut fajniejsza).
Żałuję tak w przypadku Wonderoos, jak i otulaczy Flip, że nie ma jakichś szalonych wzorów. W końcu to też ma cieszyć oko :)