PDA

Zobacz pełną wersję : Pasiaki z wełną - jakie są?

milorzab
11-11-2008, 00:21
Nie ma indio z wełną. Nie ma nino.
Ale...no właśnie są pasiaki. Jak noszą. Jakie są? Sprężyste? Elastyczne? A zarazem super trzymają? Ciepłe, ale nie gorące? Bardziej miękkie niż zwykle? Bardziej puszyste? Bardzo mnie aare kusi.

Linda
11-11-2008, 00:27
Dobry wybor Asiu :) Aare jest fajnym, welnianym pasiakiem :) Ja nosilam troche w Katji, mam indio z nino z welna. Katja porownywalna do indio, ale nino duzo bardziej mieciutkie, no to to jest zakard. Jezeli bedziesz szukac uzywanej chusty, zwroc uwage jaka bedzie jej szerokosc... nie powinna byc wezsza niz 64 cm.. bo inaczej bedzie znaczylo, ze jest to sfilcowana welenka, a taka nie bedzie juz fajna...

Na stronie didka jest katja na wyprzedazy... no i jest nowe aare, ale to bedzie drozsze.

Nata
11-11-2008, 08:15
MOja sioistra, która jest Lanofilką, ma Aare ,ma tez indio z wełną(rotbuche).
Z india nie jest zadowolona. Wrzyna jej sie,w ogole jej z tą chusta ie po drodze.
Aare jest zachwycona i...przyrównuje nosnoscia do Lany! :roll: Co w ustach moej sioistry to megakomplement chustowy, bo jeszcze zadnej chusty,w swoim lanowym zaslepieniu, do Lany nie porównała. Na początku było sztywne,ale juz po pierwszym praniu zmiekło i wyszły takie milutkie kłaczki,po drugim zrobiło sie jeszcze bardziej puszyste. Sioistra pierze w płynie z lanolina.
Mowi,że jest bardziej sprężynujace od Lany,dobrze sie mota,i nie przykleja na beton dzieciaka jak w Lanie. W porównaniu do innych pasiaków didy czy inych jest bardziej nośne, nie wrzyna się.
A siositra nosi dwa klocki 10 i 16 kg.

yerba
11-11-2008, 08:20
Mam nadzieję wkrótce wiedzieć, jakie jest Aare z wełną.

Na razie ćwiczę cierpliwość.

Nata
11-11-2008, 08:23

I ja też 8))
tylko...po co mi chusta jak mój chu sciak nie zamierza sienigdy urodzić :evil:

yerba
11-11-2008, 08:24

I ja też 8))

EDIT: Młody człowieku, proszę natychmiast wyjść!

Nata
11-11-2008, 08:39

I ja też 8))

Może chuścioch też czeka na Aare?

Ło matko jedyna!Barrbarra. Prosże i w tej chwili zedytowac swojego posta :wink: Wykreslic w trybie przyspieszonym ostatnie zdanie!!!!
MOje aare ma przyjsć za co najmniej tydzień-dwa..... :hide:

yerba
11-11-2008, 08:59
Nata, teraz lepiej?

IwontaG
11-11-2008, 09:07
I ja też 8))

Kochana urodzi sie urodzi nic co piękne nie trwa wiecznie 8))

Mag
11-11-2008, 12:10
pasiaki z wełną są BOSKIE 8)) :D
stała chusta w moim małym stosiku :mrgreen:

Nata
11-11-2008, 13:45
Nata, teraz lepiej?

Zdecydowanie,zdecydowanie :D :D :D

yerba
02-01-2009, 20:40
No i dziś wreszcie przybył od mnie (dziękuję, Pasjo za przechowanie i dostarczenie :kiss: ) mój Aare wyczekany - a czekalismy na siebie 3 m-ce. Mało na kogo tyle czekałabym...

No i... hmm... urodowo urokliwy :thumbs up: . Kolory moje, choć żywsze niż zdechlakowo, które kolekcjonuję. Asymetria godna podziwu.

Ale... pierwsze motanie jakoś mnie nie powaliło. Ja wiem, że ja ciężkie wyzwania stawiam chustom - już chyba 14 kg dziecka mam.

Nie wiem - może ja do grubszych chust przyzwyczajona? Może rozpuszczona Laną i didkiem z lnem? A może zwyczajnie źle zamotałam...

Ale dam mu szansę na jutrzejszych spacerach się wykazać ;-).

(oczywiście, o ile Kubi też da mu szansę)

milorzab
03-01-2009, 00:06
Napisz koniecznie! Choć ja już się nie skuszę. Może następnym razem, o ile taki jeszcze będzie.

kobra
03-01-2009, 03:51
goscilam u siebie aare miesiac temu, niestety nie spodobala mi sie
kolory nie moje, za gruba i brakowalo mi w niej sprezystosci i miekkosci, ktora rozpiescila mnie moja terra

basiu zycze zeby Tobie jednak do gustu przypadla

yerba
03-01-2009, 09:06
trochę właśnie żałuję, że nie mam tego porównania z indio z wełną.

Ale wiesz, "za gruba" to bym o niej nie powiedziała... raczej... hmm.. za cienka :wink:

petisu
03-01-2009, 11:31
No właśnie, Aare z wełną jest bardzo cienkie!

Nymphadora
03-01-2009, 13:05
No właśnie, Aare z wełną jest bardzo cienkie!

petisu moje konto dziekuje Ci za ta wiadomosc!

yerba
03-01-2009, 14:13
Po drugim motaniu - podoba mi się coraz bardziej.
I wczorajsze wrażenia wynikły chyba jednak ze zbyt luźnego zawiązania :hide: .

I cienkość jestem może gotowa polubić. :wink:

kobra
03-01-2009, 14:15

Ale wiesz, "za gruba" to bym o niej nie powiedziała... raczej... hmm.. za cienka :wink:

a mi sie ona autentycznie wydala gruba, no ale po nino z welenka pewnie kazda inna welenka wydaje sie gruba 8))

yerba
03-01-2009, 14:20

a mi sie ona autentycznie wydala gruba, no ale po nino z welenka pewnie kazda inna welenka wydaje sie gruba 8))

no tak, ja i nino z wełenką nie dotykałam... ech... mało doświadczona chyba jestem chustowo... może kiedyś, przy drugim dziecku to zmienię :roll:

kobra
03-01-2009, 15:47
Basiu przy jednym dziecku nie sposob wszystkich chust poznac, do tego dochodza MT, nosidla wszelakie
trzeba przynajmniej trojke splodzic,zeby sobie porzadnie wszystkiego poprobowac :D i taki mam zamiar :lol:

yerba
03-01-2009, 16:12
Basiu przy jednym dziecku nie sposob wszystkich chust poznac, do tego dochodza MT, nosidla wszelakie
trzeba przynajmniej trojke splodzic,zeby sobie porzadnie wszystkiego poprobowac :D i taki mam zamiar :lol:

ja spróbuję przy 2 wytestować co się da... tym bardziej że kółkowe i pouche nie są dla mnie.

Ale plan masz zacny :thumbs up: .. gdybym była młodsza to kto wie... 8))

Edit: zdjęcia wrzuciłam. O tu są: viewtopic.php?f=8&t=140&start=330 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=140&start=330)