Zobacz pełną wersję : Chcę kupic didka, prosze o pomoc
chcialabym kupic didka dla mojej cory, ktorej waga zbliza sie juz do 8 kg. Do tej pory nosilismy sie w vatanai i ostatnio za bardzo czuje jej ciezar. Ktory z didkow bylby w takim razie najlepszy?
Przepraszam, jesli juz gdzies o tym bylo mowione, ale nie znalazlam takiej info, wiec zapytuje, tym bardziej, ze chce jak najszybciej dokonac zakupu.
Didymosy generalnie mają dobrą nośność. Szczególnie polecałabym taki z lnem (i podobno z konopiami, ale nie wiem, bo nie nosiłam). Ale i zwykłe indio jest świetne. Lub "zwykły" pasiak.
Pawie albo Indio z domieszką (len, konopie). Dobrze noszą też pasiaki, ale Indio jak dla mnie rządzi :D , nawet bawełniane.
Biedronka
22-10-2008, 23:20
indio z konopiami ....już na zapas będzie ;)
Wielkie wielkie dzięki za odpowiedzi - podpowiedzi :)
Lovrita Bornita Rokita
23-10-2008, 12:12
A czy indio nadaje sie na upaly?
A czy indio nadaje sie na upaly?
Moim zdaniem jakieś jasne, te z cienkich bawełnianych (np flaming taki był) się nadają. Nie wiem jak len.
Nie znam lepszej chusty na upały niż Indio.
Len się nadaje jak najbardziej, nie na darmo je Didek wypuszcza na wiosne!
indio z konopiami ....już na zapas będzie ;)
przyjaźniejszy jest len.
a różnicy z konopiami w noszeniu praktycznie - moim zdaniem - nie ma.
ja skłaniam się ku lnom.
visenna2
23-10-2008, 16:16
Mam len i konopie, polecam LEN zdecydowanie. Konopie fajne, owszem, ale len rządzi :) Cienki, przewiewny ale nosi rewelacyjnie. Łatwo się dociąga.
Indio czysto bawełniane średnio się nadaje dla cięzkich dzieci (ciężkie dziecko dla mnie= powyżej 12 kg :) )
Lovrita Bornita Rokita
24-10-2008, 12:33
No to ja jeszcze ten temat indio pociagne, bo coraz czesciej mysle o kupnie jakiegos... Bedzie mi potrzebne na lato - upaly 40-stopniowe. Poniewaz nie mam mozliwosci zobaczyc indio na zywo licze na wasze opinie i propozycje. Oczywiscie wiem, ze i tak glownym kryterium bedzie kolor :lol:
visenna2
24-10-2008, 12:40
No to ja jeszcze ten temat indio pociagne, bo coraz czesciej mysle o kupnie jakiegos... Bedzie mi potrzebne na lato - upaly 40-stopniowe. Poniewaz nie mam mozliwosci zobaczyc indio na zywo licze na wasze opinie i propozycje. Oczywiscie wiem, ze i tak glownym kryterium bedzie kolor :lol:
Indio limitowane mam wrażenie że jest cieńsze od regularnych. Pewnie lepiej by sie nadawały na upał.
Lovrita Bornita Rokita
24-10-2008, 12:43
Indio limitowane mam wrażenie że jest cieńsze od regularnych. Pewnie lepiej by sie nadawały na upał.
Czyli bede musiala polowac... 8))
ja latem najchętniej nosiłam limitowane indio i konopie (mam złamane, cieniusieńkie)