Zobacz pełną wersję : Bawełna czy wełna?
picikola
17-09-2008, 11:24
Chodzi dokładnie o nrę, bo mieć ją muszę:) a że używek nawet na niem. ebay'u prawie brak więc czeka mnie kupno nówki, tylko którą wybrać? Jaka będzie między nimi różnica? Poradźcie coś.
Welniana jest jakby ciut ciensza, ale porownuje nowki sztuki. Jesli masz uczuenie na welne, albo jesli uczulenie ma Twoje dziecko to lepiej sie nie decydowac. :) Welna jest raczej milusia, ale zdecydowanie czuc ja w chuscie.
Bawelniana moze byc bardziej uniwersalna, bo niektorym w welnie latem za goraco, ale to tez kwestia tego jak Ty sie na to zapatrujesz.
Welniana troche "trudniej prac".
Chodzi dokładnie o nrę, bo mieć ją muszę:) a że używek nawet na niem. ebay'u prawie brak więc czeka mnie kupno nówki, tylko którą wybrać? Jaka będzie między nimi różnica? Poradźcie coś.
Jeśli chcesz chustę na cały rok, zdecydowanie bawełna - jak pisała Petisu, bardziej uniwersalna. W wełnie można się zakochać, albo jej po prostu nie polubić - bawełna zdecydowanie bezpieczniejsza :-)
jak nie polubisz wełny, na pniu ją sprzedasz :lol:
visenna2
17-09-2008, 17:27
Jesli to chusta na zimę to wełna :)
Mam indio wełniane, i w porownaniu z bawełnianym zdecydowanie wygrywa pod każdym względem :)