Zobacz pełną wersję : KU KU KU KURDE SZOK!!!- Indio w lumpeksie!
roneczka
25-09-2012, 23:04
Czyli jednak bieżnik :D
No nie, myślałam, że bieżnik, a w domu poszperałam w necie i okazało się, że barabarn capucino
nemirowskaya
01-10-2012, 08:50
Sniło się dziś i mnie, że znalazłam... niby to lana była, jakaś taka brązowa i chyba elastyzna;)
Jadę dziś odwiedzić moje lumpeksy :mrgreen:
Wiewiórka
01-10-2012, 08:53
Sniło się dziś i mnie, że znalazłam... niby to lana była, jakaś taka brązowa i chyba elastyzna;)
kciuczę żeby to był sen proroczy
Początek miesiąca, myślicie, że też powinnam iść rzucić okiem?
:ninja:
roneczka
01-10-2012, 08:57
Początek miesiąca, myślicie, że też powinnam iść rzucić okiem?
:ninja:
W żadnym wypadku. Siedź w domu i daj szansę innym :-)
ślimaczuś
01-10-2012, 09:08
Z zazdrością oglądam i czemu czemu mnie nic nie udaje się złowić :)
greeneddie
01-10-2012, 09:22
Z zazdrością oglądam i czemu czemu mnie nic nie udaje się złowić :)
A próbujesz ;) :lol:
ślimaczuś
01-10-2012, 09:26
Noooo. Jak tylko mogę to skaczę do lumpka, ale w mojej wsi to chyba nie uświadczę.
roneczka
01-10-2012, 09:56
Noooo. Jak tylko mogę to skaczę do lumpka, ale w mojej wsi to chyba nie uświadczę.
Żebyś się nie zdziwiła pięknego dnia....przynajmniej nikt nie capnie, bo nie będzie wiadomo co to?
nemirowskaya
02-10-2012, 23:22
Mialam się pochwalic ale nie mam czym... Pytałam panie o takie długie "coś" ze ścięti końcami i powiedziały, że były może cztery od kiedy handlują więc szansa jest ;) Będe teraz jezdzic na "nowy towar" :fire:
A na targu w Strzelinie na tzw starociach przywożonych z Niemiec trafiłem dziś nosidło ergobaby organic brązowe z kremowym kapturkiem ni mniej ni więcej tylko za 30 złotych polskich. W ramach targowania ze sprzedającym dołożył jeszcze zabawkę dla dziecka. Chyba nawet nie wiedział co sprzedaje. Patrzyłem na nowe w necie - 420zł. Szczęka mi opadła. Czasami warto się przejść.
gratulacje!!! dobrego noszenia :)
A ja tylko znalazłam wisiadło... :?
roneczka
20-10-2012, 11:06
Mialam się pochwalic ale nie mam czym... Pytałam panie o takie długie "coś" ze ścięti końcami i powiedziały, że były może cztery od kiedy handlują więc szansa jest ;) Będe teraz jezdzic na "nowy towar" :fire:
Koniecznie na nowy, bo jak przeoczysz to jakaś babcia w domu bedzie miała piękne zasłonki i obrusik do kompletu :-)
kobitkie, które upolowały chusty w lumpeksach - czy byłybyście w stanie mi powiedzieć, z jakich krajów mają towar?
niemicy? anglia?
będę bardzo wdzięczna za info
Gabriela1999
20-10-2012, 13:31
He, he, ja dzisiaj znalazłam torbę na dziecko:ninja: i kangę
Znaleźć chustę w lumpie, to jest coś :omg: teraz przy każdym spacerze muszę zaglądać, a nuż się uda :)
Znaleźć chustę w lumpie, to jest coś :omg: teraz przy każdym spacerze muszę zaglądać, a nuż się uda :)
No odkąd pojawił się ten wątek, wpadło mi to już w nawyk;)
zuylaskovy
10-11-2012, 18:15
Musze się pochwalić :)
Wprawdzie nie w lumpeksie tylko w TKMaxxxie, ale kupiłam dziś za 10 funtów (około 50 zł) pouch firmy Petunia Pikcle Bottom. Po powrocie do domu sprawdziłam na stronie ile takie kosztują i okazało się, że firma ceni je na 71 dolarów (około 45 funtów) :szok:
Nie jest to niestety mój rozmiar, jest za mała, ale ostatnio próbowałam przekonać znajomą do chust, nawet pożyczyłam jej własnej i będzie na prezent jak znalazł :)
julinkowa
10-11-2012, 23:25
o matko! jak wam sie udaje takich cudów dokonać?
takie chusty w takim miejscu? szok!
Jak czytam ten wątek to nachodzi mnie zawsze taka refleksja - ile takich chust robi w różnych domach za obrusy, bieżniki, zasłonki albo inne szmaty do mycia grobów:ninja:
Ja znalazłam kiedyś za kilka zł Marsupi w stanie idealnym:) Nie sprzedaje, zostaje dla kolejnych potomków:)
zuylaskovy
11-11-2012, 07:06
Jak czytam ten wątek to nachodzi mnie zawsze taka refleksja - ile takich chust robi w różnych domach za obrusy, bieżniki, zasłonki albo inne szmaty do mycia grobów:ninja:
Noo, sprzedawca się mnie pytał, czy to jest poszewka na poduszkę :)
ignasiamama
11-11-2012, 08:24
Ja kupiłamw lumpeksie kompletne nosidło Bondolino. A towar mieli ze Szwajcarii - nie wiem, czy to ma znaczenie:ninja:
nosimisie
11-11-2012, 12:23
Kurcze, chyba się przeproszę z chodzeniem po lumpkach! Ja z tych co nie przepadają, bo nie mogę się odnaleźć w tych góóóórach ubrań i się za szybko zniechęcam. Ale teraz jak zamiast przeglądania stosów ubrań wiem że trzeba szukać chust to może się kiedyś uda :)
Poza tym zatrudniłam już kumpelę, ciocię i babcię lumpeksiary do szukania :)
Tez trafilam kiedys na poucha w TkMaxx. Byl piekny i naprawde tani, ale ja wtedy marzylam o chusci wiazanej i nie wiedzialam, co to jest :oops:
które to lumpexy, aaaahh :duh::duh: :love:
Pekatrine
18-11-2012, 02:00
które to lumpexy, aaaahh :duh::duh: :love:
Ja kiedyś podpytałam panią w zaprzyjaźnionym lumpie i powiedziała, że czasami takie dłuuugie kawałki materiału są na Kilińskiego, może masz bliżej, bo mi całkiem nie po drodze :)
Ja kiedyś podpytałam panią w zaprzyjaźnionym lumpie i powiedziała, że czasami takie dłuuugie kawałki materiału są na Kilińskiego, może masz bliżej, bo mi całkiem nie po drodze :)
trzeba sie z ta Pania dogadac ;) 8))
a tak naprawde to ja na razie mam nie po drodze do sklepu pod brama nawet .. ale dzieki serdeczne, na pewno sie tam wybiore :)
Plecakowa lena za 5,5€, ergo baby za 34€ i coś podobnego do marsupi za 8€. Kupiłam tylko ta, pierwszą ale i tak nieźle jak na dwa odwiedzone lumpy. Zero wisiadel:))
dziś spacerowałam z córcią w stronę spożywczaka, patrzę, a w lumpku w koszu leży kanga:)
pierwsza moja zdobycz:D
za całe 2,8zł
karolinka251
07-12-2012, 20:03
super:-)
martalicja
07-12-2012, 20:12
Noo, sprzedawca się mnie pytał, czy to jest poszewka na poduszkę :)
Dobre :) Za to wisiadła to towar aż za bardzo popularny tutaj :( i już by pan wiedział co to takiego...
OT: witam po sąsiedzku- Mitcham się kłania z tej strony ;)
Pozostając w rejonie wysp, ja ostatnio na "giełdzie staroci" czyli na car boot sale znalazłam 3 nowe pieluszki Itti Bitti. Za trzy zapłaciłam chyba 2 funty, nawet dokładnie nie pamiętam ile, ale śmiechu warta ta cena była...
Nic to, że różowe :) Jaś się chyba nie obrazi. :)
Ale zdobyczy chustowych bardzo zazdraszczam!
nemirowskaya
27-12-2012, 02:38
Ze świątecznych "wojaży" wróciłam z lupeksowym znaleziskiem... Didymos AARE :high: (5,75m 100% bawełna).
Marzenia się spełniaja :mrgreen:
Ze świątecznych "wojaży" wróciłam ze lupeksowym znaleziskiem... Didymos AARE :high: (5,2m 100% bawełna).
nonono, niezle:) gratulacje!
Kilerek_81
27-12-2012, 08:29
Ze świątecznych "wojaży" wróciłam ze lupeksowym znaleziskiem... Didymos AARE :high: (5,2m 100% bawełna).
świetne znalezisko
art-butik
27-12-2012, 12:22
Kurcze, zazdroszcze bardzo znaleziska!!! Mi się jeszcze żadna chusta w lumpku nie nawinęła...
Wow, super znalezisko, gratuluję! :)
Może też się w końcu przejdę do jakiegoś lumpeksu poszukać ;)
ja szukam szukam ale nic nie trafiam :(
Ze świątecznych "wojaży" wróciłam z lupeksowym znaleziskiem... Didymos AARE :high: (5,2m 100% bawełna).
Zarzuć fotką! :)
nemirowskaya
27-12-2012, 17:30
http://img685.imageshack.us/img685/263/zdjcie1281r.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/685/zdjcie1281r.jpg/)
Oto Ona :)
Georgina
27-12-2012, 18:32
:D super, ale fajnie! Też poluję ale na razie na nic się nie natknęłam.
sylvetta
27-12-2012, 18:51
Zazdroszcze niemiłosieernie. mam swóją ulubiona grzebalinę( w czwartki mozna tam zaobserwować sceny jakich nie zobaczy sie nawet w najciekawszym progranie o zwierzętach;)). Jest ogromny. I zawsze jak tam jestem to czuje, ze one tam są;). CHUSTY. Ale jak je znależć:hmm:
Zazdroszcze niemiłosieernie. mam swóją ulubiona grzebalinę( w czwartki mozna tam zaobserwować sceny jakich nie zobaczy sie nawet w najciekawszym progranie o zwierzętach;)). Jest ogromny. I zawsze jak tam jestem to czuje, ze one tam są;). CHUSTY. Ale jak je znależć:hmm:
zaprzyjaźnij się z paniami z obsługi, kup im czekoladki, postaw kawę z ciachem.....:ninja:
nemirowskaya
27-12-2012, 20:24
Dziewczyny dziękuję za gratulację i życzę Wam takiego szczęścia na polowaniu ;)
Uczucie niewyobrażalne, porównywalne z tym po "spokojnym" porodze... Własnym oczom się nie wierzy.
Tak dla formalności: znalazłam ją w Hrubieszowie (woj. lubelskie)
w moich rodzinnych stronach :)
Wrześniowa
27-12-2012, 21:38
a ile za nia zaplacilas :ninja:
nemirowskaya
27-12-2012, 21:56
a ile za nia zaplacilas :ninja:
Było 10zł/kg a kilograma nie ważyła ;)
Wrześniowa
27-12-2012, 22:35
Było 10zł/kg a kilograma nie ważyła ;):applause::applause::applause:
PIĘKNA!:applause: Lubelskie obfituje w chusty:p
W ogóle podobno u nas najlepsze ciuchlandy są:ninja:
nemirowskaya
27-12-2012, 22:57
Czuję się "mega" wyróżniona, ze mi też się udało. Dużo czasu spędzam na ciuchach. W pewnym sensie to "każdą wolną chwilę i złotówkę" a nie mam ich teraz za dużo ;) Już amerykańskie Migusie były dla mnie szokiem a teraz ten didek. W sumie to nie bardzo wiedziałam, że taki był choć coś musiałam podświadomie kojarzyć bo raz zerknełam na stos takich narzut itp. odwróciłam wzrok i automatycznie wróciłam bo mnie ruszylo a że metka wystawała to już wątpliwości nie było. Po skasowaniu i wyjściu niemogłam się skupić na innych, przedświątecznych zakupach :mrgreen:
Jadę do Hrubieszowa!
Podobno piorun nie trafia dwa razy w to samo drzewo ;)
nemirowskaya
03-01-2013, 15:55
Zmierzyłam dziś w końcu tę moją szmatę i okazała się być w rozmiarze 8 czyli 5,75 m bawełnianej Aare!:omg:
Polowałam i polowałam, wiedziałam, że sie kiedyś uda:). Kupiłam dziś elastyka Kari Me za 3 dychy, drogo, bo dostawa była, ale i tak się cieszę, teraz czas postarać się o wypełnienie chusty:)
rany, ale wątek!
nie wiedziałam, że na szmatach bywają chusty
a chadzam całe życie :)
a powiedzcie, one lezą tam gdzie pościele i obrusy?
gdzie szukać? :)
roznie one leza. Ja swoje indio mam z dzialu tekstylia domowe choc powinno lezec tam gdzie materialy. Kange wyciagnelam spomiedzy serwetek. Podobno mieszkaja tez miedzy zaslonami :) Trzeba miec oczy dookola glowy, bo inne babki moga niesc do kasy jako mega bieznik.
farmerkowa
29-01-2013, 07:59
znalezione ostatnio w używaczkach ...
pouch Liberty Slings
https://picasaweb.google.com/lh/photo/AlrqtkZldG6Ge1FibRdNJ5NpwZNlwMguCXYOBD6ZoPs?feat=d irectlinkhttps://picasaweb.google.com/lh/photo/AlrqtkZldG6Ge1FibRdNJ5NpwZNlwMguCXYOBD6ZoPs?feat=d irectlinkhttps://picasaweb.google.com/lh/photo/mWZiNB2XwsolXUnXlFNo5ZNpwZNlwMguCXYOBD6ZoPs?feat=d irectlinkhttps://lh4.googleusercontent.com/-qPDBc45x0sI/UQdwa-gtopI/AAAAAAAA7Vo/cQIxxzUPsww/s720/DSC_7887.JPG
i kółkowa Sling Tuiu
https://picasaweb.google.com/lh/photo/mWZiNB2XwsolXUnXlFNo5ZNpwZNlwMguCXYOBD6ZoPs?feat=d irectlinkhttps://lh4.googleusercontent.com/-uIHGVTBMeU0/UQdwZDdAC-I/AAAAAAAA7VY/N9w6MBc-FRE/s720/DSC_7884.JPG
na dodatek jak pokazałam mamie w necie polar dla dwojga który chciałabym kupić to powiedziała że taki widziała ostatnio ale nie pomyślała że chcę ..... więc teraz będę też polary namiętnie przeglądać :ninja::ninja::ninja:
asienkie
29-01-2013, 08:15
ja jeszcze nic nie zanlazlam chociaz zawsze zaczynam od dzilu z tkaninami/zaslonkami/obrusami ;)
cekam na lut szczescia :)
Ja dzisiaj widziałam kangę w lumpeksie, ale nie wzięłam bo nie wiedziałam do czego służy. Teraz myślę, czy tam nie wrócić tylko nie wiem po co mi kanga:bduh:
Ja dzisiaj widziałam kangę w lumpeksie, ale nie wzięłam bo nie wiedziałam do czego służy. Teraz myślę, czy tam nie wrócić tylko nie wiem po co mi kanga:bduh:
Ja bym chciała !!!
Mam tę kangę, wysłałam M i znalazł leżała tam, gdzie ją odłożyłam. Ale to straszna cienizna jest, jak oni w tym dzieciaki noszą:confused:
Wpadłam dzisiaj po drodze do lumpka ale oczywiście nic nie było. Zapytałam sprzedawcę czy bywają jakieś nosidełka dla dzieci a ona na to że tak, ża chusty też się trafiają:shock: ale oczywiście nie może mi nic odłożyć, nie można zadzwonić, trzeba się pofatygować. I tylko mnie zastanawia czy jak mówiła o chustach to miała na myśli szmaty czy torby:roll:
No ale jest nadzieja :)
owieczka33
16-02-2013, 11:20
I ja zaczęłam buszowac po moich znajomych szmatexach, ale chyba u mnie panie się znają, bo widząc mnie w chuście komentują. :hide:
asienkie
16-02-2013, 16:18
ja bedac wczoraj w szmateksie zapytalam pania cy bywaja chusty do noszenia dzieci i nosidelka i podobno owszem tylko trzeba polowac bo rzadko! :high: bede tam zatem stala bywalczynia :)
Znalazłam dziś czarnego elastyka Mobywrap za 5 zyli, strasznie się podjarałam, moja pierwsza lumpeksowa chusta, może wziąć komuś?:lool:
Podobno piorun nie trafia dwa razy w to samo drzewo ;)
no nie wiem ja już dwie chusty upolowałam w tym samym ciuchu w odstępie ok. roku
w szmateksie, w którym poluję na pieluchy wielo na firmę powstał kosz 'tkaniny'
więc się pytam babek, czy się pojawiają takie długie, wąskie pasy materiału
a one że tak, że dzisiaj rano był taki śliczny szary w pawie, ale jakaś starsza pani wzięła na serwerę, bo jej do zasłonek będzie pasowało
a siostra mi wczoraj mówiła, że chyba jej mignęła chusta w szmateksie, ale kompletnie nie miała czasu szperać :/
że mi się nie chciało tam z samego rana pofatygować...
a one że tak, że dzisiaj rano był taki śliczny szary w pawie, ale jakaś starsza pani wzięła na serwerę, bo jej do zasłonek będzie pasowało
wiedziałam, po prostu wiedziałam, że to kiedyś nastąpi.... niech się babci pawie dobrze noszą!:lool:
serweta w pawie :mrgreen: babcia szczęściara :lool:
Ja bym nie mogła wiedzieć takich rzeczy, tzn. że była chusta i ktoś ją kupił na bieżnik/zasłonę albo coś takiego bo bym chyba codziennie rano biegała i przebierała w szmatach i żałowała, że to nie JA ją znalazłam...
Ja u siebie raz pytałam, ale panie nie widziały takich "materiałów" długich, więc jest nadzieja, że coś się kiedyś znajdzie.
dianek gdzie w KRK są takie szmateksy!!!! jakieś sieciowe może???? bo ja gdzie nie pojde to nie wiedziały i nie miewają raczej:/
asienkie
20-02-2013, 11:30
no nie wiem ja już dwie chusty upolowałam w tym samym ciuchu w odstępie ok. roku
a do ktorego chodzisz?? :) moze i ja sie tam wybiore...:D
Kurdesz no, że ja nie mam takiego szczęścia, jak ta babcia...
Ciotka buszująca po szmateksach uprzedzona i ma być wyczulona na długie kawałki materiału ze skosami. Ja sama też zawsze przejrzę dział z zaslonami i pościelą, ale nic nigdy nie znalazłam... Merynosów, o których dziewczyny pisąły że znajdują w lumpeksach, też nigdy nie trafiłam :-(
Czy myślicie, że w ciuchlandach sprowadzających z UK może w ogóle chust nie być...? Ale fakt, nie pytałam sprzedawczyń...
W moim szmateksie pani nawet wiedziała, czym są chusty i jak wyglądają. A potem powiedziała, że nigdy ich nie mieli :cry:
Jago nie poddawaj sie, kiedys sie na pewno trafi;), mi sie trafil elastyk jak juz mi corka z chust wyrosla ale i tak sie ciesze:)
A z powodu tych Pawi, to by mi gula skakala ojjj dlugo:?
Marciula
20-02-2013, 13:57
o matko! :szok:
Paprotka
20-02-2013, 14:20
w szmateksie, w którym poluję na pieluchy wielo na firmę powstał kosz 'tkaniny'
więc się pytam babek, czy się pojawiają takie długie, wąskie pasy materiału
a siostra mi wczoraj mówiła, że chyba jej mignęła chusta w szmateksie, ale kompletnie nie miała czasu szperać :/
że mi się nie chciało tam z samego rana pofatygować...
Dobrze, że na serwetę, a nie szmatę do mycia grobów :)
Muszę zrewidować lumpeks w mojej okolicy :mrgreen:
Nauczka na przyszłość. Nie pytaj :duh: Moje serce pękłoby, gdybym wiedziała, że byłam talk blisko :hide:
asienkie
20-02-2013, 21:51
a ja dzis wyhaczylam kolejnego lumpka, w ktorym bywaja nasze szmaty :) Pani powiedziala, ze pare razy byly i pokazala gdzie w razie czego je klada - zebym nie musiala calego ciucha przeszukiwac :rolleye:
Kasienka
20-02-2013, 22:06
a ja dzis wyhaczylam kolejnego lumpka, w ktorym bywaja nasze szmaty :) Pani powiedziala, ze pare razy byly i pokazala gdzie w razie czego je klada - zebym nie musiala calego ciucha przeszukiwac :rolleye:
gdzie takiego znalazłaś? bo ja poza Czuby i może LSM raczej się nie zapuszczam a może warto zmienić rejony :mrgreen:
dianek gdzie w KRK są takie szmateksy!!!!
dianek, zdradź i mnie :ninja:
roneczka
21-02-2013, 09:11
taaa... szok i zawał. Po długiej nieobecności wpadom do lumpeksu, rzut okiem na kosze z dziecięceymi i szok... pomiędzy leży didymos katia, najbardziej charakterystyczna chusta jaką znam i naprawdę nie można jej pomylić. Głęboki wdech, biorę w garść, mało tego materiału... oglądami i :omg::omg::omg:
Emocje opadły. Oczywiście nie była to chusta, ale, ale... nie najgorzej - to był taki kaftanik z kapturkiem może na dwulatka, na guziczki oczywiście marki didymos, oczywiście z katji...
buuuu....jak na wdzianko to trochę obciachowe i niemodne więc pewnie dlatego się uchowało :-)
no ale chyba wzięłaś!:omg:
:lool:
roneczka
21-02-2013, 11:13
no ale chyba wzięłaś!:omg:
:lool:
tak, pięć minut później jak już wyszłam z szoku....stwierdziłam że w zasadzie to kawałek kultowej szmatki. Szyte podwójnie z chusty więc jakby co można spruć, oddać, wymienić, sprzedać, zachować sobie na pamiątkę - mała szmatka a tyle możliwości :-)
wildhoney
21-02-2013, 12:49
dianek, zdradź i mnie :ninja:
I mnie, i mnie!!
Wow szare pawie w lumpeksie??? :D
lilith83
21-02-2013, 13:51
a ja regularnie odwiedzam lumpeksy i nic,raz tylko widziałam marne snugli i kilka razy pieluchy. Już nawet ciotkę zaangażowałam w poszukiwania,bo rozkłada towar i cisza na morzu. Chyba w końcu zapytam się babek,czy coś takiego bywa,a jeśli bywa to niech odkładają :)
GRATULUJĘ SZCZĘŚCIAROM :)
farfallina_07
24-02-2013, 14:21
Moja mama tez po lumpach biega,teraz juz mniej to mowi ze wszystko przebrane.Zeby cos trafic to w dniu dostawy trzeba by chyba bylo isc.
owieczka33
24-02-2013, 17:02
W zaprzyjaźniomym lumpexie starsza pani ma zwrócic uwagę na chusty. Opisałam jak to wyglada, zaprezentowałam, zobaczymy, a nuż i mi się trafi? :)
roneczka
25-02-2013, 10:25
taaa... szok i zawał. Po długiej nieobecności wpadom do lumpeksu, rzut okiem na kosze z dziecięceymi i szok... pomiędzy leży didymos katia, najbardziej charakterystyczna chusta jaką znam i naprawdę nie można jej pomylić. Głęboki wdech, biorę w garść, mało tego materiału... oglądami i :omg::omg::omg:
Emocje opadły. Oczywiście nie była to chusta, ale, ale... nie najgorzej - to był taki kaftanik z kapturkiem może na dwulatka, na guziczki oczywiście marki didymos, oczywiście z katji...
buuuu....jak na wdzianko to trochę obciachowe i niemodne więc pewnie dlatego się uchowało :-)
Obciachowe, nieobciachowe, chłopaki niemalże się o nie pobili. Starszemu za małe, rękawy 3 czwarte, ale jak to określił - niezła bluza
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/re/rf/maud/Wn6xl5JrcKy0I5fRjB.jpg
Po czym mołodszy omal nie zdarł mu kapoty z pleców: Oddawaj, to moje!!!
i naprawdę dużo wysiłku kosztowało mnie, żeby namówić go by do spania jednak zdjął :-)
Wszystko jest kwestą gustu więc póki co - zostaje
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/re/rf/maud/SmzwsESW1yCp2YRwCB.jpg
alee fajne - mi się widzi :hide: :lol:
Gabriela1999
25-02-2013, 10:54
zajefajne wdzianko:thumbs up:
mnie też się bardzo podoba :mrgreen:
alee fajne - mi się widzi :hide: :lol:
mnie też ;) skoro to Roztocze takie bogate w chusty, to może w końcu wygospodaruję trochę czasu na przegląd tych koszy z zasłonami/materiałami/pościelą...
owieczka33
25-02-2013, 11:37
Fajny kaftanik, ciut oldsholoowy, ale lubie takie. :)
maroussia
25-02-2013, 12:23
Super wdzianko! :applause:
absolutnie się nie dziwię, że się chcieli o nie pobić :] genialne ! :)
owieczka33
25-02-2013, 16:16
Mój Pan widząc moje chustowe szaleństwo powtarza "Jak przestaniesz nosic, będzie świetny materiał na ubranka."
bylam, nic nie bylo. Kupilam L. ksiazke o zoo niemieckim :duh:
A lumpowe indio chyba musze nosic ze soba by babki wiedzialy o czym mowie
roneczka
25-02-2013, 18:21
mnie też ;) skoro to Roztocze takie bogate w chusty, to może w końcu wygospodaruję trochę czasu na przegląd tych koszy z zasłonami/materiałami/pościelą...
wdzianka w koszach z dziecięcymi rzeczami.
Ja niestety same wisiadla znajduje...
Edit: ale zakupilam chinskie spodenki do wysadzania :D
To ma byc obciach??? Dziewczyno, to jest wrecz snobowanie- ubrania z didka. Chlopaki wiedza co dobre. ;0
roneczka
26-02-2013, 20:00
To ma byc obciach??? Dziewczyno, to jest wrecz snobowanie- ubrania z didka. Chlopaki wiedza co dobre. ;0
sesese.... krój jest taki, hmmm... ale dzieciom wszystko pasuje. Didymos podobno robi różne takie akcesoria.
A co do snobowania to były takie historie już na tym forum, że znajdywały dziewczyny np. łapki do trzymania gorących garnków tez didymosa... i nawet nie wiedziały że to snobizm - ale to były niechustowe jakieś szwagierki i teściowe ...
Dobre :D
A czujecie, fartuch kuchenny Indio petrol? :P
Barbareks
28-02-2013, 10:06
hej ja początkująca w kwestii chust i nosideł, macie pomysł jak najszybciej oswoić i przyswoić nazwy, wzory tych wszystkich chust, aby łatwiej wypatrzeć cokolwiek w lumpku?? bo że szukać długich "szmat" no to logiczne dla mnie. Ja na wsi zabitej dechami i już się doczekać nie mogę na małe buszowanko.. tylko nie tak łatwo wyrwać się do miasta :/ a któraś z Was miała przyjemność buszować w Koninie, okolicach??
hej ja początkująca w kwestii chust i nosideł, macie pomysł jak najszybciej oswoić i przyswoić nazwy, wzory tych wszystkich chust, aby łatwiej wypatrzeć cokolwiek w lumpku?? bo że szukać długich "szmat" no to logiczne dla mnie. Ja na wsi zabitej dechami i już się doczekać nie mogę na małe buszowanko.. tylko nie tak łatwo wyrwać się do miasta :/ a któraś z Was miała przyjemność buszować w Koninie, okolicach??
jak coś będzie miało metkę DIDYMOS to bierz bez wahania;) potem wrzuć zdjęcie na forum a któś zawsze Ci powie co to za model:)
a na serio, troszkę to potrwa ale na pewno stopniowo przyswoisz wiedzę - to samo jakoś tak wchodzi do głowy:bduh:
hej ja początkująca w kwestii chust i nosideł, macie pomysł jak najszybciej oswoić i przyswoić nazwy, wzory tych wszystkich chust, aby łatwiej wypatrzeć cokolwiek w lumpku?? bo że szukać długich "szmat" no to logiczne dla mnie.
Chyba jak tak się "opatrzysz", poczytasz, to z czasem dojdziesz do wprawy. Podobno większość z nas to wzrokowcy (ja na pewno!). Szukałam materiału na lumpach i wyciągnęłam kawałek, patrzę, a tam wszyta mini instrukcja "jak nosić i jak nie nosić", więc od razu coś mnie drgnęło;) Albo dziś na spacerze patrzę, a kolo jakiś sprząta samochód, wyciągnął wiadro i na nim położył coś, co wyglądało jak Katja:lool:Mogę się mylić oczywiście.
Albo: wchodzę pierwszy raz do mieszkania znajomej, patrzę na zasłony i myślę: o kurde, jak róże Oschy;):dunno:
Chyba jak tak się "opatrzysz", poczytasz, to z czasem dojdziesz do wprawy. Podobno większość z nas to wzrokowcy (ja na pewno!). Szukałam materiału na lumpach i wyciągnęłam kawałek, patrzę, a tam wszyta mini instrukcja "jak nosić i jak nie nosić", więc od razu coś mnie drgnęło;) Albo dziś na spacerze patrzę, a kolo jakiś sprząta samochód, wyciągnął wiadro i na nim położył coś, co wyglądało jak Katja:lool:Mogę się mylić oczywiście.
Albo: wchodzę pierwszy raz do mieszkania znajomej, patrzę na zasłony i myślę: o kurde, jak róże Oschy;):dunno:
chyba jesteś już na etapie, który wymaga leczenia....:mrgreen:
he he, dobrze mi z tym (każdy narkoman tak powie):wink:
Barbareks
01-03-2013, 14:07
to faktycznie mega zajawka.. ale jaka pozytywna!! to nic tylko wyszukiwać w lumku i handlować dalej z tymi co to tego daru szukacza nie posiadają ;) a ja jeszcze przed buszowankiem, raz że przed wypłatą, dwa że przeziębienie mnie chwyciło i na wycieczki samochodowe w roli kierowcy nie mam ochoty, no i moje plany praca/dom przeciągają się przez to osłabienie.. a postanowienie twarde mam najpierw praca, potem dom, potem cała reszta... bo inaczej za parę miesięcy z dużym korbolem na przedzie to mogę nie podołać temu wszystkiemu na czas.
asienkie
06-03-2013, 14:39
Aaaaaaa!!!!!!!!!!!! ZNALAZLAM!!! :bliss::bliss::bliss:
Moja pierwsza szmateksowa chusta! :mrgreen:
Pojechalam dzisiaj do ciuszka w poszukiwaniu jakis ubranek dla dziecia, nie liczylam specjalnie na inne znaleziska, choc jak wczesniej juz wiedzialam od pani sprzedawczyni - chusty czasami sie tam trafiaja :) wzielam sie od razu za przeszperanie koszy z posciela/obrusami itp. szperalam bez wiekszego entuzjazmu, kiedy juz doszlam do ostatniego kosza nagle mignal mi jakis znajomy wzor, serce troszke mocniej zabilo (ale sie nie napalalam bo juz pare podobnych rozczarowan za mna), dotykam materialu :omg:, ciagne a tu skosy :omg:, wyciagam calosc i :high::high::high: Mialam ochote piszczec ze szczescia :mrgreen:
Przepiekny czerwoniusi storch za jedyne: 10zl :mrgreen:
Pekatrine
06-03-2013, 14:51
gratulacje :applause:
Ale miałaś szczęście :) Super!
Barbareks
06-03-2013, 15:08
rewelacja, ja w końcu jutro się udaję na buszowanko po Koninie :) trzymajcie za mnie kciuki proszę :)
Kasienka
06-03-2013, 15:12
Aaaaaaa!!!!!!!!!!!! ZNALAZLAM!!! :bliss::bliss::bliss:
Moja pierwsza szmateksowa chusta! :mrgreen:
Pojechalam dzisiaj do ciuszka w poszukiwaniu jakis ubranek dla dziecia, nie liczylam specjalnie na inne znaleziska, choc jak wczesniej juz wiedzialam od pani sprzedawczyni - chusty czasami sie tam trafiaja :) wzielam sie od razu za przeszperanie koszy z posciela/obrusami itp. szperalam bez wiekszego entuzjazmu, kiedy juz doszlam do ostatniego kosza nagle mignal mi jakis znajomy wzor, serce troszke mocniej zabilo (ale sie nie napalalam bo juz pare podobnych rozczarowan za mna), dotykam materialu :omg:, ciagne a tu skosy :omg:, wyciagam calosc i :high::high::high: Mialam ochote piszczec ze szczescia :mrgreen:
WOW który to lumpeks???
asienkie
06-03-2013, 15:14
fotki - bo przeciez bez nich post niewazny :mrgreen:
http://images49.fotosik.pl/1823/f9feb6f4e67575c4.jpg (www.fotosik.pl) http://images47.fotosik.pl/1745/c827b368f69bb7f4.jpg (www.fotosik.pl) http://images43.fotosik.pl/1759/56d8acb2d9f0bd23.jpg (www.fotosik.pl)
Kasienka na nadbystrzyckiej :)
madorado
06-03-2013, 15:15
Piękna! Mnie się nie udało jeszcze, ale jestem wytrwała :)
WOW który to lumpeks??? ja też chcę wiedzieć, ja też :D a tak w ogóle może któraś z bardziej doświadczonych lublinianek mogłaby podzielić się opiniami na temat lubelskich lumpków pod kątem ubranek/innych gadżetów dziecięcych?
asienkie
06-03-2013, 15:28
Lublinianki ja sie chetnie podziele swoimi spostrzezeniami na przyszlym Klubie Mam :)
swoja droga ciekawa jestem po ile "chodzi" taki stroch ??:hmm: :mrgreen::mrgreen:
Lublinianki ja sie chetnie podziele swoimi spostrzezeniami na przyszlym Klubie Mam :)
swoja droga ciekawa jestem po ile "chodzi" taki stroch ??:hmm: :mrgreen::mrgreen:
Jak chcesz sprzedać to stanę 1 :) No i zależy jaka długość?
asienkie
06-03-2013, 15:51
Jak chcesz sprzedać to stanę 1 :) No i zależy jaka długość?
sprzedawac nie zamierzam, bo druga chusta bardzo mi sie przyda :)zreszta takie znalezisko, ze szkoda by bylo :D
dlugosc 3,6
coś dokładniej można prosić o tym przyszłym Klubie Mam? gdzie? jak? kiedy? :D
leoś czerwony!!!????:szok::szok::omg::omg:
dlaczego, no DLACZEGO ja nie mam takiego szcześćia!!!:bduh:
gratulacje!!
jakby Ci się przestał podobać, to... mnie podoba się bardzo, pamiętaj w razie czego ;))
zależy od tego w jakim jest stanie, ale myślę że między 140 - 180 zł...
Kilerek_81
06-03-2013, 16:23
a może jakiś wątek na lubelskim o ciuchlandowej mapie Lublina?
Asienkie super znalezisko
a może jakiś wątek na lubelskim o ciuchlandowej mapie Lublina?
Asienkie super znalezisko a my mamy tu jakieś lubelskie podforum? ja się jeszcze nie bardzo ogarniam co i jak :/
nemirowskaya
06-03-2013, 17:48
Gratulacje!!! Jednak lubelskie rządzi :mrgreen:
"Przepiekny czerwoniusi storch za jedyne: 10zl :mrgreen:"
Oszalałam!!! Gratulacje;)
Czy mogę sobie jakoś zablokować ten wątek, żeby go nie widzieć i nie cierpieć?
Piekna zdobycz!:applause:
gosica502
07-03-2013, 08:39
Poczułam ukłucie zazdrości w okolicach serucha i uścisk w brzuchu z tego samego powodu :D:D
Idę na szmateksy :D:D
roneczka
07-03-2013, 08:57
fotki - bo przeciez bez nich post niewazny :mrgreen:
http://images49.fotosik.pl/1823/f9feb6f4e67575c4.jpg (www.fotosik.pl) http://images47.fotosik.pl/1745/c827b368f69bb7f4.jpg (www.fotosik.pl) http://images43.fotosik.pl/1759/56d8acb2d9f0bd23.jpg (www.fotosik.pl)
Kasienka na nadbystrzyckiej :)
Gratuluję, no super, pamiętam, że 5 lat temu był on moim marzeniem. \jest przepiękny
Marciula
07-03-2013, 09:36
Gratuluję znaleziska! :applause: nie dość, że piękna chusta to w jakim świetnym stanie! :mrgreen: niech dobrze nosi, przynajmniej nie skończy jako zasłonka czy obrus u jakiejś babci :twisted:
Czy mogę sobie jakoś zablokować ten wątek, żeby go nie widzieć i nie cierpieć?
:D
No, to sa zalety mieszkania w Pl, ja sobie moge jedynie pomarzyc :P
Jakbym wiedziala, to bym na wakacjach po lumpach sie poszlajala :D :D :D
O tak, jadę do PL na miesiąc i ja już chyba wiem jak spędzę ten czas... :ninja:
Oj, zazdroszczę!:cool:
sylvetta
07-03-2013, 12:12
No dlaczego? Dlaczego???
Dlaczego ja NIGDY w grzebalinie lubelskiej nie znalazłam noooo????
asienkie - gratulacje podszyte zazdrością;)
asienkie
07-03-2013, 15:54
;) Mam nadzieje, ze i innym sie przyfarci i uda sie cos upolowac ;) Lepiej w koncu zeby szmaty trafialy w nasze lapki - a nie sluzyly jako scierki do mycia grobow np :duh:
a tak troche OT, to dzisiaj zamotalismy sie po raz pierwszy w leosia :love: juz go kocham! :heart:
asienkie, gratulacje!!! niech się cudnie nosi :)
woooow, gratulacje znaleziska!!! :D
No, to sa zalety mieszkania w Pl, ja sobie moge jedynie pomarzyc :P
Jakbym wiedziala, to bym na wakacjach po lumpach sie poszlajala :D :D :D
O tak, jadę do PL na miesiąc i ja już chyba wiem jak spędzę ten czas... :ninja:
Oj, zazdroszczę!:cool:
Jak byłam teraz w Pl na trzy tygodnie to byłam prawie codziennie w lumpach ;) Niestety elbląskie lumpy się nie spisały, jedynie kilka wisiadeł było...
Barbareks
07-03-2013, 20:25
pierwsze polowanie po koninie i lipa.. w jednym p. powiedziała ze trafiają sie pieluchy wielo, w innym że galotki wełniane.. w jednym że może było coś na wzór chusty w sensie długi szmat...
ale szanse małe raczej na cokolwiek :/
nemirowskaya
09-03-2013, 06:21
Po lubelskim farcie jadę dziś pogrzebać w Żywcu :mrgreen:
edit: wróciłam z elastykiem w moro :)
asienkie
09-03-2013, 17:04
Po lubelskim farcie jadę dziś pogrzebać w Żywcu :mrgreen:
edit: wróciłam z elastykiem w moro :)
gratulacje! pokaz foto :)
nemirowskaya
10-03-2013, 04:37
o to Ci ona ;) Zdjęcia z lampą a ostatnie nie dla porównania. W rzeczywistości kolory tak pomiędzy...
http://imageshack.us/a/img713/7301/p1340924.jpg
http://imageshack.us/a/img24/6921/p1340925.jpg
http://imageshack.us/a/img407/49/p1340929.jpg
http://imageshack.us/a/img842/8672/p1340928.jpg
Znaleziona w koszach z szalami, szalikami, czapkami itp.
Materiał, długość, ścięte rogi i metka pośrodku upewniły mnie, że to to ;)
asienkie
10-03-2013, 08:28
superancka :D jeszcze raz gratuluje!
Piękności :)
Gratulacje!!!
Ja znów zacznę grzebać w pościelach i obrusach :mrgreen:
woooow :omg: biegnę obczajać szmateksy w okolicy :P
Barbareks
15-03-2013, 10:11
Piękne chusty znalazłyście!!
mi się kolejny sen śnił że chustę znalazłam, w pierwszym 3 były, a teraz jedna ale konkretna w kolorowe pasiaki. Jadę do najbliższego miasteczka zaraz (sompolno) parę lumpków jest nie omieszkam sprawdzić :) a w Kole nawiedziłam 4 lumpki w żadnym nic, na pocieszenie spodnie tylko na rosnący brzusio znalazłam i nie mam teraz problemu z dopinaniem :)
edit:
w jednym mega szmateksowym jest nadzieja, Pani powiedziała że takie długie szmaty to były i to kilka! całe szczęście że rok temu, bo inaczej bym się jej chyba rozpłakała że przeszły mi obok nosa..
Paprotka
19-03-2013, 16:14
Ha! Nie wierzyłam, że się uda! Swój szmateks lubię, ale raczej nie przeglądałam pościeli, ostatnio jednak zajrzałam na obrusy, bo rzuciły mi się w oczy piękne haftowane... i ZNALAZŁAM CHUSTĘ! Ale niespodzianka, niby żaden wypas, ale jednak miło :)
Nic nie mówiąca mi firma lotties, chusta bardzo ładna, osnowa beżowa, wątek jaśniejszy. Nie pomierzyłam dokładnie, ale na oko 4,6, trochę wąska (coś jak jade, czyli ok. 65). Niestety ma sporo plam :(((( Fotki wrzucę później, chusta się suszy po dwóch próbach doprania (nic nie dały), ale myślę sobie, że może uda się skutecznie farbnąć :)
Trochę przepłaciłam, bo dałam prawie 20zł :)
Edit: znalazłam firmę, dziwna, no ale istnieje :) http://lotties.de/
asienkie
19-03-2013, 16:46
paprotka gratuluje znaleziska ! :D foty dawaj! :D
Ech, co ten wątek ze mną robi :bduh: NIGDY nie oglądałam w lumpkach tych wszystkich zasłon, pościeli i obrusów, a teraz nie przepuszczę żadnej szmacie w nadziei, że to chusta :bduh:
asienkie
19-03-2013, 18:02
Ech, co ten wątek ze mną robi :bduh: NIGDY nie oglądałam w lumpkach tych wszystkich zasłon, pościeli i obrusów, a teraz nie przepuszczę żadnej szmacie w nadziei, że to chusta :bduh:
hehe skad ja to znam :D
Paprotka
20-03-2013, 16:12
Foto :)
https://lh6.googleusercontent.com/-OAb63vUapu0/UUnP35s5bWI/AAAAAAAAKY4/X6FbUMlyS48/s640/DSCF9357.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-Wqlm-C8q5jw/UUnP1tM0m6I/AAAAAAAAKYo/MXtmN62GYlY/s640/DSCF9354.JPG
Plamy paskudne i nie mam pomysłu jak się ich pozbyć, ale chusta jest super! Mięciutka i mięsista! Jeszcze nie nosiłam, bo z plamami nie wyjdę, a młody nie da się motać po domu :)
Macie pomysły na pozbycie się tych plam?
Plamy paskudne i nie mam pomysłu jak się ich pozbyć, ale chusta jest super! Mięciutka i mięsista! Jeszcze nie nosiłam, bo z plamami nie wyjdę, a młody nie da się motać po domu :)
jedyne co mi przychodzi do glowy to soda, kwasek i slonce. A sprobuj moze mydelka odplamiajacego?
https://lh6.googleusercontent.com/-OAb63vUapu0/UUnP35s5bWI/AAAAAAAAKY4/X6FbUMlyS48/s640/DSCF9357.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-Wqlm-C8q5jw/UUnP1tM0m6I/AAAAAAAAKYo/MXtmN62GYlY/s640/DSCF9354.JPG
Do farby z nią! Można wrzucić do jakiejś ciemnej (pralkowy dylon), albo dać na gradację.
asienkie
20-03-2013, 20:11
pewnie ze do farby! tym bardziej ze chusta jasna wiec jest spore pole dla wyobrazni ;)
Atorianna
20-03-2013, 20:39
tak czytam i czytam i nie rozumiem, czemu do tej pory umijalam dzial z obrusami i innymi takimi :hide:
czas to zmienic i zaczac tam tez buszowac;>
natchniona ide w najblizszym czasie na rynek ze szmatkami w gdansku :lool:
dodatkowa motywacja do spaceru;>
Na pozbycie się tych plam jest prosty sposób :D :D Odsprzedaj mi ją na gradację! :D Podoba mi się :))))
muzakate
20-03-2013, 22:19
Ha! Nie wierzyłam, że się uda! Swój szmateks lubię, ale raczej nie przeglądałam pościeli, ostatnio jednak zajrzałam na obrusy, bo rzuciły mi się w oczy piękne haftowane... i ZNALAZŁAM CHUSTĘ! Ale niespodzianka, niby żaden wypas, ale jednak miło :)
Nic nie mówiąca mi firma lotties, chusta bardzo ładna, osnowa beżowa, wątek jaśniejszy. Nie pomierzyłam dokładnie, ale na oko 4,6, trochę wąska (coś jak jade, czyli ok. 65). Niestety ma sporo plam :(((( Fotki wrzucę później, chusta się suszy po dwóch próbach doprania (nic nie dały), ale myślę sobie, że może uda się skutecznie farbnąć :)
Trochę przepłaciłam, bo dałam prawie 20zł :)
Edit: znalazłam firmę, dziwna, no ale istnieje :) http://lotties.de/
Gratulejszyn! A pochwalisz się, w którym szmateksie? :D Choć nic dwa razy się nie zdarza;)
Pekatrine
22-03-2013, 10:39
Dzwoni do mnie przed chwilą podekscytowana mama.
-Kasia, chyba znalazłam chustę w lumpeksie!!!!
- Opisuj :)
- Ma niecałe 3 metry, jest granatowo-szara, ale nie ma ściętych boków, a na metce jest napisane bere coś tam Sztokholm
- Ile kosztuje?
-6zł
-bierz :D
zobaczymy wieczorem co mamuśka wyszperała :ninja: najwyżej będę miała duuuużo tkaniny na poduszki :twisted:
edit: sprawdziłam w necie bara barn, taka firma istnieje :D
http://www.barabarn.se/eng/index2.html
jupiii mam chustę z lumpa!
paskowka
22-03-2013, 10:47
A mi w weekend siostra mówi - ja chyba mam jakąś chustę, noszę ja jako szalik, mama mi w szmateksie kupiła z ...10 lat temu, ale ma takie ładne kolory. Chcesz zobaczyć?
No to paczę, paczę, a to....Didkowa Lisa, jedyneczka wprawdze, ale oryginalna, z frędzlami, z czarna metką czyli jakaś staruszka. I ona mi o niej mówi teraz jak Lidka ma prawie 5 lat:)
nemirowskaya
22-03-2013, 11:52
To jest jeden z moich ulubionych tematów. Dziewczyny gratulacje! Ciesze sie z Wami :)
Poza tym to uwielbiem historie chust tzn. za co słuza jak nie noszą.
Na pierwszym miejscu jest... cmentarna szmata ;)
Na pierwszym miejscu jest... cmentarna szmata ;)
hehe... widzę, że długo o nas forum będzie pamiętać....
roneczka
22-03-2013, 17:55
Dzwoni do mnie przed chwilą podekscytowana mama.
-Kasia, chyba znalazłam chustę w lumpeksie!!!!
- Opisuj :)
- Ma niecałe 3 metry, jest granatowo-szara, ale nie ma ściętych boków, a na metce jest napisane bere coś tam Sztokholm
- Ile kosztuje?
-6zł
-bierz :D
zobaczymy wieczorem co mamuśka wyszperała :ninja: najwyżej będę miała duuuużo tkaniny na poduszki :twisted:
edit: sprawdziłam w necie bara barn, taka firma istnieje :D
http://www.barabarn.se/eng/index2.html
jupiii mam chustę z lumpa!
Ja też barabarn wyciągnęłam w lumpeksie. Mam capuchino. Na forum trochę znana. Wzięłam jako bieżnik, bo szukałam mocnego materiału na kółkową. W domu sobie wyguglowałam co to, hehehe :-)
Pekatrine
22-03-2013, 19:53
Ja mam ocean
http://www.attachedtobaby.com/Community/photos/slings/images/34770/319x425.aspx
Szkoda tylko, że nie jest skośnokrzyzowa i że taka krótka :) No nic, zobaczymy, albo coś z niej uszyję, albo sprzedam w lepsze ręce :)
madagaskar
22-03-2013, 21:40
hehe... widzę, że długo o nas forum będzie pamiętać....
no tego chyba sie nie da zapomniec:lool::lool::lool:
Ja mam ocean
http://www.attachedtobaby.com/Community/photos/slings/images/34770/319x425.aspx
Szkoda tylko, że nie jest skośnokrzyzowa i że taka krótka :) No nic, zobaczymy, albo coś z niej uszyję, albo sprzedam w lepsze ręce :)
Super, gratuluję :applause:
Też muszę się zacząć rozglądać po tekstyliach w lumpkach, może coś kiedyś trafię ...
Ridibunda
23-03-2013, 00:08
Paprotka,
to się dowiedziałam, że Lotties ma też chusty :). W 2008 ichnią pieluchę kupiłam i chyba (chyba że disany) wkładki jedwabne do leczenie ewentualnych odparzeń.
Mi się jakiś czas temu udało kółkową chyba handmade i elastyka już nie pamiętam jakiej firmy zgarnąć z lumpa. Może kiedyś trafię tkaną ;).
kamilajka
23-03-2013, 11:53
Nie wiem, czy słusznie zadebiutuję w tym wątku, ale chyba jednak tak :).
Wczoraj zaszłam do nowego lumpka na osiedlu. Wchodzę do działu dla dzieci, a tam wiszą... wisiadełka i 1 nosidełko. Ergobaby :). Czarno-beżowe, ze starym logo. Pomacałam nosidełko i biegusiem do domu po kasę i informację, czy warto (w końcu chustonówka jestem, więc się nie znam), poczytałam jak odróżnić od podróby - i migusiem z powrotem. Było :). Wygląda na to, że oryginalne. Za 60 zł.
Dobra cena?
Pekatrine
23-03-2013, 12:24
Wczoraj zaszłam do nowego lumpka na osiedlu. Wchodzę do działu dla dzieci, a tam wiszą... wisiadełka i 1 nosidełko. Ergobaby :). Czarno-beżowe, ze starym logo. Pomacałam nosidełko i biegusiem do domu po kasę i informację, czy warto (w końcu chustonówka jestem, więc się nie znam), poczytałam jak odróżnić od podróby - i migusiem z powrotem. Było :). Wygląda na to, że oryginalne. Za 60 zł.
Dobra cena?
Świetna cena, gratulacje :)
węgielek
23-03-2013, 12:45
Dobra cena?
poka :D
Dobra cena?
:)) super! my też mamy ergo i to ulubiony wynalazek Dawida:) buźki
podeślę ci zdjęcie
Dobra cena?
Daj fotki plz :). Cena super, mi kiedys ktos sprzatna sprzed nosa za ok 80 zl i do tej pory mam to uklucie zalu.
pijana_wiatrem
23-03-2013, 15:15
A ja dziś upolowałam elastyka hug a bub. Naprawdę ładny. Czeka na pranie teraz :)
Barbareks
23-03-2013, 20:51
dajcie foty, ja nic nie upolowałam jeszcze, ale jak widzę wasze trofea to euforia i radość mi się udziela że hej :)
Mnie sie kiedyś śniło że weszłam do lumpka a tam cały regał chust i nie starczyło mi rąk.... :cryy: :twisted:
Dziewczyny gratuluję i czekam na następne zdobycze!!! :mrgreen:
Pekatrine
23-03-2013, 23:53
Mnie sie kiedyś śniło że weszłam do lumpka a tam cały regał chust i nie starczyło mi rąk.... :cryy: :twisted:
Dziewczyny gratuluję i czekam na następne zdobycze!!! :mrgreen:
Taż miałam taki sen :D
maroussia
27-03-2013, 08:49
Wczoraj byłam w lumpku i nic. :( Wieczorem naczytałam się o Waszych zdobyczach. W nocy cycek co 2h, a w między czasie sen o pięknych znaleziskach w lumpku. Córcia zrobiła pobudkę o g. 6, a dopiero co o 5 jadła, a ja nieprzytomna!
deviltya
27-03-2013, 13:32
kocham ergo! cena boska
właśnie jadę w rodzinne strony na Święta i zabieram chustę i wielo aby babci i mamie pokazać za czym mogą się rozglądać :ninja:
Barbareks
27-03-2013, 15:48
ja ma w planie 4 kwietnie zwiedzić lumkpi w Lublinie (dziewczyny tu z forum miejsca podpowiedziały - dziękuję!), a 14 kwiecień bardziej rodzinne Szamotuły tam kilka też jest :)
no i może w piątek coś w Konienie ponownie :)
Oj, tez bym chetnie znalaza jakas dziewczeca chuste do motania na lato ale jakos srednio to widze zebym miala czas atac i szukac chust po calym miescie jak juz pojade do Polski.
kamilajka
05-04-2013, 18:26
Się chwalę :)
http://images33.fotosik.pl/622/76a865b9ef1e8cf6med.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images40.fotosik.pl/2006/fc5cce7c4367f0fbmed.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images45.fotosik.pl/1779/e74ec2ca01ee4c2cmed.jpg (http://www.fotosik.pl)
O ja Cię! Ale znalezisko! Gratuluję!
Ile zapłaciłaś? :)
asienkie
05-04-2013, 19:01
kamilajka :applause::applause::applause: za ile??
nemirowskaya
05-04-2013, 19:04
gratki :omg:
gratulacje :thumbs up:z, kolejna spełniona a ja nic nic nic... :(
WOW! Gratuluję! :applause:
rodzynka007
05-04-2013, 23:44
brawo :)
Chyba wczesniej pisala, ze 60 pln zaplacila, tak mi sie po glowie tlucze ;)
Ergo z ciucha, super sprawa
sami mamy właśnie z tego źródła (kiedyś pisałam o moim szczęsliwym znalezisku)
kocham i używam prawie codziennie
Paprotka
06-04-2013, 11:28
Wow, wow, wow! Ergo w szamteksie, ach... marzenia :)
A co do mojego znaleziska z plamami, próbowałam już sody, kwasku, soli, zwykłego odplamiacza... i NIC! Macie jeszcze jakieś złote pomysły :)?
Myślę o zafarbowaniu, ale wolę jeszcze potestować, bo żadnej jasnej chusty nie mam :P
kamilajka
06-04-2013, 13:02
magnus, pisałam wyżej - całe 60 zł w pobliskim lumpku :)
muzakate
23-04-2013, 12:30
Moja pierwsza po ciąży wizyta w lumpku i proszę, za pierwszym razem znalazłam Babylonie Blueberry blue :fire::fire::fire:
Ale się cieszę! Wypiorę, to wstawię foty :D, a póki co zdjęcie producenta: http://www.gomama.pl/upload/blueberry_blue_-_babylonia.jpg
:applause: Gratulacje!!! fotki koniecznie :)
Pekatrine
23-04-2013, 12:52
Super! Jaka śliczna! a jaka długość?
asienkie
23-04-2013, 12:59
super! :)
:applause::applause::applause:
Marciula
23-04-2013, 14:11
Gratulacje! :applause:
Ja właśnie dzisiaj byłam przeglądać wszystko w jednym lumpku w nadziei na znalezienie chusty, ale albo nie mam szczęścia, albo wrocławskie lumpy niechustowe są :roll: ale się nie poddam! :lol:
Buu, a tu, gdzie mieszkam, w bliskim rejonie w ogóle nie widzę żadnych lumpków i jak mam znaleźć cokolwiek fajnego?? :( A tak bym chciała...
Yellowstone
24-04-2013, 01:18
Maniakalnie chodzę po lumpach i grzebię w zasłonach. Do niedawna nawet mi to przez myśl nie przeszło.
muzakate
24-04-2013, 20:10
Uf, w końcu mi się udało zrobić foty mojej Babylonii i przysiąść, aby je wstawić. Chusta ma 3,6m, jest miękka i super nośna! Ma w jednym miejscu zaciągniętą nitkę, ale ja nie jestem purystką, a poza tym czego tu wymagać od takiej zdobyczy za 14,84zł;)
Będę jeszcze polować, ale myślę, że to było szczęście początkującego:p
Oto ona:
https://lh6.googleusercontent.com/-DMIqaQKC2HY/UXgY1vnA1_I/AAAAAAAAD8Y/2DrzDEuQNKE/s364/DSC00995.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-t_-DhiDgido/UXgZONPr9mI/AAAAAAAAD8k/IxKGHKSL0Ko/s328/DSC00997.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-yVSoCLXNkd0/UXgY7IHanBI/AAAAAAAAD7w/lrsBndZi3Sc/s437/DSC00996.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-8TLyaYPXpAM/UXgZXjWODVI/AAAAAAAAD8g/IVNARGCBn88/s437/DSC01000.jpg
Rany!!! Jak Wy to robicie? ja nie mogę dobrego ciucha w lumpeksie upolować :duh:, a dziewczyny tu takie cudeńka wyławiają, ehh :))
O kurczę, nieźle :) Ja się nie poddaję i grzebię w pościeli, obrusach i zasłonach, ale jak dotąd bezowocnie.
muzakate - a w którym lumpku takie cuda?
Ja wcześniej nie oglądałam obrusów i zasłon, a teraz obowiązkowo ;) Swego czasu miałam ulubione ciucholandy, które niestety zostały zlikwidowane, a upolowałam tam cuda - jak byłam chuda ;)
Inna sprawa, że teraz chodzę bardzo rzadko i na krótko, żeby Anula nie była głodna. Ze sobą jej jeszcze nie zabieram.
wow - takie cudenka i za taka cene - szok. Chyba tez musze poszukac, albo zagadac do wlascicielki jednego lumpexa w ktorym dla siebie zdarza nam sie cos fajnego upolowac, ze jakby cos jej sie w oko rzucilo .. :D
roneczka
26-04-2013, 14:20
Moja pierwsza po ciąży wizyta w lumpku i proszę, za pierwszym razem znalazłam Babylonie Blueberry blue :fire::fire::fire:
[/IMG]
:omg::omg::omg::omg::omg:
Gratuluję!!!
Paprotka
26-04-2013, 15:00
Wow, muzakate! Ale szczęściara! Gratulacje! Przyznaj się gdzie zanabyłaś (albo nie, bo jeszcze mnie podkusi, żeby szukać :P ), mów, mów :D
Ja na razie szukam szukam i ... nie ma nic :P Ale znalazłam kilka nosideł, niestety takich nosideł nosideł, do niczego nie przydatnych :P
A ja chyba mam kangę.. :omg:
Później zrobię fotkę. A czy może mieć wymiary 160x110? :hmm:
albo pikny łobrus....
kachasek
29-04-2013, 14:55
pewnie może ;) nawet nie wiem ile moja ma
Pokaż :)
Atorianna
29-04-2013, 15:35
albo pikny łobrus....
:-)
https://picasaweb.google.com/115176908133361499645/Chusta02?authkey=Gv1sRgCIi8yIvKpe7zCw
Czy widać? Zdjęcie całościowe tylko z dzieckiem, inaczej się nie da jak nie śpi ;)
Tylko link mogę wrzucić... :hide:
https://lh4.googleusercontent.com/--5yI8qm3Sx4/UX53GnenNEI/AAAAAAAAAE8/oSmElXEIUpM/w571-h428-p-o/20130429_152718
piekna, :heart: az wstawilam zdjecia * tego z synkiem to nie dawalam, bo moze sobie nie zyczysz :)
no to wstawie:
https://lh3.googleusercontent.com/-GbuGNr-gML0/UX53OJK-zpI/AAAAAAAAAFE/JzeccURXBDo/w400-h533/20130429_115924
kachasek
29-04-2013, 17:43
cudo!!!
Marciula
29-04-2013, 18:52
jeny, jakie cudeńko :love:
Dzięki Inka za fotkę :) mogłaś tą drugą też wstawić i tak mało co go widać ;)
Takie znalezisko i to za całe 50gr :D
Trzecia wyprawa do szmateksu. Chyba muszę chodzić regularnie :)
kachasek
29-04-2013, 20:35
Dzięki Inka za fotkę :) mogłaś tą drugą też wstawić i tak mało co go widać ;)
Takie znalezisko i to za całe 50gr :D
Trzecia wyprawa do szmateksu. Chyba muszę chodzić regularnie :)
50gr? :szok:
A no!:D była wyprzedaż i wszystko po tyle. Przegrzebane konkretnie a ten obrus był na tyle brzydki, że nikt go nie chciał :P powiedziałam mężowi, że jak to nie będzie chusta, jak wychodziliśmy, to wkręcę mamę, że to pareo :rolleye:
muzakate
03-05-2013, 23:17
Fabianowa, gratulacje;) Cena taka, że znalezisko jeszcze bardziej przyjemne;)
Odpowiadam teraz, bo miałam kilka dni "odpoczynku" od forum;)
Paprotko, Ewaniu - moje znalezisko z lumpka obok ronda, na św. Józefa, obok ekonomika. Nie wiem, jak się to nazywa, taki szary piętrowy, nowy budynek, zaraz obok ronda;)
A Ty, Paprotko, gdzie wygrzebałaś swoją? Bo jakoś nie odpowiedziałaś w tej kwestii na moje pytanie?:ninja:
Ogladam ta kange od Fabianowej, i dzisiaj przyszlam ogladac jeszcze raz :hmm:.Jaki material ta kanga? Kangi to chyba nie sa bawelniane co nie? Pisze bo ja mam chyba takie cos w domu,wymiary 1,5X1m, wiskoza jakas bo sliskie troche.
Moze to nie ten watek bo tutaj, ze znalezione w lumpku, ale jak czasem wchodze do pokoju gdzie trzymamy ubrania to czuje sie jak w szmaciarni ;)
Paprotka
03-05-2013, 23:58
Paprotko, Ewaniu - moje znalezisko z lumpka obok ronda, na św. Józefa, obok ekonomika. Nie wiem, jak się to nazywa, taki szary piętrowy, nowy budynek, zaraz obok ronda;)
A Ty, Paprotko, gdzie wygrzebałaś swoją? Bo jakoś nie odpowiedziałaś w tej kwestii na moje pytanie?:ninja:
Ooo! No tam właśnie! Toż to pod moim blokiem! Kurcze, muszę zacząć częściej chodzić (tylko kiedy?)! Znalazłaś na pościelach, firanach, czy obrusach?
Ogladam ta kange od Fabianowej, i dzisiaj przyszlam ogladac jeszcze raz :hmm:.Jaki material ta kanga? Kangi to chyba nie sa bawelniane co nie? Pisze bo ja mam chyba takie cos w domu,wymiary 1,5X1m, wiskoza jakas bo sliskie troche.
Moze to nie ten watek bo tutaj, ze znalezione w lumpku, ale jak czasem wchodze do pokoju gdzie trzymamy ubrania to czuje sie jak w szmaciarni ;)
Ja mialam porównanie ze szmatką od JJ i to jakby taka bawełenka :)
muzakate
04-05-2013, 10:11
Ooo! No tam właśnie! Toż to pod moim blokiem! Kurcze, muszę zacząć częściej chodzić (tylko kiedy?)! Znalazłaś na pościelach, firanach, czy obrusach?
Firany i zasłony :D
Paprotka
04-05-2013, 10:40
Firany i zasłony :D
Kurcze, ja nigdy nie mam cierpliwości grzebać w firanach i zasłonach :P Ale poprawię się :P:P
asienkie
04-06-2013, 13:17
:high: znalazlam dzisiaj kolkowa :mrgreen: co prawda nie w szmateksie tylko w komisie dzieciecym, ale jest! lniana, niebiesciutka, wyglada troche na samorobke, choc ma metke "viw viw" (dr. Gogole nic mi na ten temat nie znalazl). zdjecia pogladowe pozniej :)
muzakate
04-06-2013, 13:26
Super, czekamy na zdjęcia;) A ile zapłaciłaś?
asienkie
04-06-2013, 16:31
http://images39.fotosik.pl/2060/df626c0b814ee0a5.jpg (www.fotosik.pl) http://images45.fotosik.pl/1841/71478eab48d132a5.jpg (www.fotosik.pl) http://images44.fotosik.pl/716/bb35bcc3a0e6c35d.jpg (www.fotosik.pl)
:mrgreen: troche pozaciaana jest co widac na fotkach, ale i tak sie ciesze :mrgreen: dalam 20 zl wiec bez szalu ;)
:mrgreen: troche pozaciaana jest co widac na fotkach, ale i tak sie ciesze :mrgreen: dalam 20 zl wiec bez szalu ;)
Dobre kółka do kółkowej tyle kosztują...
Wygląda na len. Gratuluję! :)
asienkie
04-06-2013, 17:35
bo to jest len :) bedzie jak znalazl na lato, jesli to w koncu nadejdzie... ;)
lniana, niebiesciutka, wyglada troche na samorobke, choc ma metke "viw viw" (dr. Gogole nic mi na ten temat nie znalazl). zdjecia pogladowe pozniej :)
Nie znalazł, bo to się nazywa "Mia mia" ;) Odwrotnie przeczytałaś;) Znalazłam taką stronę: http://chustymiamia.blogspot.com/
i w recenzjach też była, ale niewiele osób się wypowiadało.
Gratuluję oczywiście :)
asienkie
04-06-2013, 18:50
Nie znalazł, bo to się nazywa "Mia mia" ;) Odwrotnie przeczytałaś;) Znalazłam taką stronę: http://chustymiamia.blogspot.com/
i w recenzjach też była, ale niewiele osób się wypowiadało.
Gratuluję oczywiście :)
:duh: i wszystko jasne :D dziekuje za oswiecenie :)
:duh: i wszystko jasne :D dziekuje za oswiecenie :)
Proszę bardzo:) Tak mi się jakoś rzuciło w oczy. "A" bez kreski faktycznie mylące ;)
czarna_dco
21-06-2013, 10:50
Nie no jestem w szoku jak tu poczytałam, normalnie szkoda że dzisiaj samochód tacie pożyczyłam, bo już bym wsiadła i popędziła po lumkach, nigdy nie zaglądam w obrusy czy firany teraz obowiązkowo, a jakbym tak ergo znalazła to chyba bym padła ze szczęścia:P
a na temat:
coś się chyba złamało poluję sobie w loompku, ale z kim rozmawiam (sprzedający/włąściciele) mówi: było, było duzo chust, ale ostatnio jakoś nie przychodzą:dunno:
i takie info lub podobne chyba w 3 czy 4 słyszę regularnie, 2 z nich z pewnością nie są sciemnione na potrzebę klienta. coś się złamało, ktos inny geszeft wylookał:twisted::lool:
a na temat:
coś się chyba złamało poluję sobie w loompku, ale z kim rozmawiam (sprzedający/włąściciele) mówi: było, było duzo chust, ale ostatnio jakoś nie przychodzą:dunno:
i takie info lub podobne chyba w 3 czy 4 słyszę regularnie, 2 z nich z pewnością nie są sciemnione na potrzebę klienta. coś się złamało, ktos inny geszeft wylookał:twisted::lool:
a ja jak pyta lam to z kolei nikt nie wiedzial nawet co to chusta.... ehhh moze i moj dzien nadejdzie :D
Kilerek_81
26-07-2013, 15:41
a ja jak pyta lam to z kolei nikt nie wiedzial nawet co to chusta.... ehhh moze i moj dzien nadejdzie :D
bo najlepiej pytac o długie wąskie bieżniki ;)
bo najlepiej pytac o długie wąskie bieżniki ;)
no wlasnie pytalam o dlugie waskie paski materialu i babki mi wyszukiwaly... faktycznie dlugie waskie paski materiału :D
no wlasnie pytalam o dlugie waskie paski materialu i babki mi wyszukiwaly... faktycznie dlugie waskie paski materiału :D
Powiedz jeszcze że muszą mieć skośne końce i metkę ;)
asienkie
26-07-2013, 23:01
e z ta metka to niekoniecznie, przynajmniej jesli chodzi o ta na oznaczenie srodka :)