PDA

Zobacz pełną wersję : nie mogę napisac c z kreseczką (czyli "ci")

Mayka1981
26-12-2010, 21:06
jak wyżej,
jestem u rodziców i na ichnim laptopie nie da się zrobic tego "ci"
alt i c i nic się nie chce pisac
z innymi polskimi znakami nie ma problemu,
klawiatura i język PL...
o co cho? bo mnie to denerwuje... :roll:

Tehanu
26-12-2010, 21:32
Marek mówi, że to catalyst control center - program nvidii do sterowania grafiką w windowsie, taki wodotrysk :) można go odinstalować zachowując sterownik.

dorulka
26-12-2010, 21:32
mialam to samo wczoraj w nowym laptopie, to jest "skrot" jakis, poszukaj w googlach, jest dokladna instrukcja co robic

http://forum.pcformat.pl/Nie-ma-malego-C-pomocy-t

beannshi
26-12-2010, 21:33
Marek mówi, że to catalyst control center - program nvidii do sterowania grafiką w windowsie, taki wodotrysk :) można go odinstalować zachowując sterownik.

A wiesz moze jak? Bo ja mam dokladnie ten sam pronlem co Mayka i faktycznie to catalyst :)

Tehanu
26-12-2010, 21:39
Wiem.
Panel sterowania -> dodaj/usuń programy -> usuwamy ccc :) sterownik do grafiki jest osobno, nic mu nie grozi.

beannshi
26-12-2010, 21:41
Wiem.
Panel sterowania -> dodaj/usuń programy -> usuwamy ccc :) sterownik do grafiki jest osobno, nic mu nie grozi.

Aha, myslalam ze trzeba zrobic cos specjalnie zeby sterownika nie stracic ;) Dzieki :)

dankin-82
27-12-2010, 10:15
no właśnie dzięki wielkie ;)

Mayka1981
27-12-2010, 12:37
zrobiłam to jeszcze inaczej ale działa!

faktycznie trzeba było odinstalować... ććććć :D

dzięki :)

Paprotka
27-12-2010, 20:27
Ja też miałam ten problem w laptopie, mąż mi naprawił, ale łącze się, bo wiem jakie to wkurzające ;P

Mayka1981
27-12-2010, 21:30
A mój mąż skomentował - na tym twoim forum to faktycznie wszystko wiedzą, se se se :twisted:

Bym sobie pewnie rozwiazanie wyguglała żeby tematyki nie zaśmiecać:ninja: gdyby nie zawrotna prędkość internetu u rodzicieli:roll:

pania
27-12-2010, 21:45
oj z nieba mi z tym watkiem spadlyscie...
a moze sie inaczej ten program nazywac?
ja mam acera i chyba inaczej sie nazywa, mam viste
ktos wie?

Tehanu
28-12-2010, 00:15
Musiałabyś obczaić, jakie masz w tray'u chodzące programy, i tym tropem szukać. Acer, a jaka grafika?
Rozbija się sprawa o to, że ctrl+c pewnie jest ustawiony jako hotkey w jakimś programie. A że te programy do obsługi grafiki to raczej wodotryski takie, to łatwiej usunąć niż kombinować :) Inna sprawa, jeśli chodzi o inny, bardziej potrzebny program...

silver
28-12-2010, 00:35
Musiałabyś obczaić, jakie masz w tray'u chodzące programy, i tym tropem szukać. Acer, a jaka grafika?
Rozbija się sprawa o to, że ctrl+c pewnie jest ustawiony jako hotkey w jakimś programie. A że te programy do obsługi grafiki to raczej wodotryski takie, to łatwiej usunąć niż kombinować :) Inna sprawa, jeśli chodzi o inny, bardziej potrzebny program...

uwielbiam fachowy żargon :D
zrozumiałam co trzecie słowo :D

Tehanu
28-12-2010, 12:09
Kurde, soooooorry :(
My tak w domu rozmawiamy, mężu jest elektronikiem+informatykiem, ja przez te x lat przywykłam... Już przełączam się na polski:
chodzi o to, że te programy, jak właśnie catalyst control center i jego odpowiedniki, działają w tle. I to można sprawdzić, rozwijając pasek przy zegarze windowsowym.
Standardowo jest to antywirus, komunikator (np. gg), niektórzy mają włączonego domyślnie winampa albo winrara... i to tyle jest w zasadzie potrzebne, reszta, która się tam pojawia, albo jest specjalnie w ten sposób skonfigurowana przez użytkownika (np. programy do pobierania torrentów etc.), albo jest... ekhm... niepotrzebna :) Tam się właśnie u mnie kiedyś chowało catalyst control center, tam się mogą chować jego odpowiedniki.
A skrót alt+c prawdopodobnie nie działa właśnie dlatego, że jest ustawiony jako skrót klawiszowy jednego z tych programów hipotetycznych, i są dwa wyjścia, albo usunąć "wodotrysk", albo pogrzebać w jego konfiguracji i te skróty pozmieniać.
I tu zasada, że normalnie korzystając z windowsa nie da się nic zepsuć, przestaje działać, bo grzebiąc w "bebechach", pardon le mot, takiego programu, można namieszać nie tyle w samym windowsie, co np. w ustawieniach grafiki lub dźwięku ;) Więc polecam raczej usunąć.
Dlatego pytam, jaka to karta graficzna, bo może mężu będzie wiedział jak nazywa się ten dodatkowy program do jej obsługi...

Pozdrawiam

silver
28-12-2010, 12:30
Kurde, soooooorry
ależ to nie było złośliwe :)
doceniam profesjonalistów, a jednocześnie śmieszna jest taka ignorancja laika :)
:kiss:

Paprotka
28-12-2010, 12:43
U mnie problem z "ć" był przy ATI radeon (ja-laik, nie wiem czy to program, ale taką mam naklejkę, taka jest ikonka i właśnie to ten ATI mieszał :) )

pania
28-12-2010, 13:52
no wlasnie w acerze ati ccc, to jest to
ja wczoraj wywalilam ten program i mi sie obraz rozjechal na pulpicie, masakra!!!
wiec odszukalam stronke i na nowo zainstalowalam ten program i wiecie co? Juz mi chodzi ć:)
jestem przeszczesliwa:)
ja mezowinie pozwalalam grzebac w moim laptopiku
samosia jestem, meczylam sie bez ć od zakupu, czyli jakies .... dwa lata beda w kwietniu? jakos tak
:)
dziekuje pieknie za porady:))

Justine
28-12-2010, 18:56
Wiem.
ććććććććććććććć _ w końcu! Męczę się z tym chyba od roku! Dzięki wielkie! :-)

Filippa
29-12-2010, 18:26
Ha! ććć! No, myślę tylko, że Monż mnie nie ukatrupi za grzebanie w jego "bebechach":)