Zobacz pełną wersję : nie mogę napisac c z kreseczką (czyli "ci")
Mayka1981
26-12-2010, 21:06
jak wyżej,
jestem u rodziców i na ichnim laptopie nie da się zrobic tego "ci"
alt i c i nic się nie chce pisac
z innymi polskimi znakami nie ma problemu,
klawiatura i język PL...
o co cho? bo mnie to denerwuje... :roll:
Marek mówi, że to catalyst control center - program nvidii do sterowania grafiką w windowsie, taki wodotrysk :) można go odinstalować zachowując sterownik.
mialam to samo wczoraj w nowym laptopie, to jest "skrot" jakis, poszukaj w googlach, jest dokladna instrukcja co robic
http://forum.pcformat.pl/Nie-ma-malego-C-pomocy-t
beannshi
26-12-2010, 21:33
Marek mówi, że to catalyst control center - program nvidii do sterowania grafiką w windowsie, taki wodotrysk :) można go odinstalować zachowując sterownik.
A wiesz moze jak? Bo ja mam dokladnie ten sam pronlem co Mayka i faktycznie to catalyst :)
Wiem.
Panel sterowania -> dodaj/usuń programy -> usuwamy ccc :) sterownik do grafiki jest osobno, nic mu nie grozi.
beannshi
26-12-2010, 21:41
Wiem.
Panel sterowania -> dodaj/usuń programy -> usuwamy ccc :) sterownik do grafiki jest osobno, nic mu nie grozi.
Aha, myslalam ze trzeba zrobic cos specjalnie zeby sterownika nie stracic ;) Dzieki :)
dankin-82
27-12-2010, 10:15
no właśnie dzięki wielkie ;)
Mayka1981
27-12-2010, 12:37
zrobiłam to jeszcze inaczej ale działa!
faktycznie trzeba było odinstalować... ććććć :D
dzięki :)
Paprotka
27-12-2010, 20:27
Ja też miałam ten problem w laptopie, mąż mi naprawił, ale łącze się, bo wiem jakie to wkurzające ;P
Mayka1981
27-12-2010, 21:30
A mój mąż skomentował - na tym twoim forum to faktycznie wszystko wiedzą, se se se :twisted:
Bym sobie pewnie rozwiazanie wyguglała żeby tematyki nie zaśmiecać:ninja: gdyby nie zawrotna prędkość internetu u rodzicieli:roll:
oj z nieba mi z tym watkiem spadlyscie...
a moze sie inaczej ten program nazywac?
ja mam acera i chyba inaczej sie nazywa, mam viste
ktos wie?
Musiałabyś obczaić, jakie masz w tray'u chodzące programy, i tym tropem szukać. Acer, a jaka grafika?
Rozbija się sprawa o to, że ctrl+c pewnie jest ustawiony jako hotkey w jakimś programie. A że te programy do obsługi grafiki to raczej wodotryski takie, to łatwiej usunąć niż kombinować :) Inna sprawa, jeśli chodzi o inny, bardziej potrzebny program...
Musiałabyś obczaić, jakie masz w tray'u chodzące programy, i tym tropem szukać. Acer, a jaka grafika?
Rozbija się sprawa o to, że ctrl+c pewnie jest ustawiony jako hotkey w jakimś programie. A że te programy do obsługi grafiki to raczej wodotryski takie, to łatwiej usunąć niż kombinować :) Inna sprawa, jeśli chodzi o inny, bardziej potrzebny program...
uwielbiam fachowy żargon :D
zrozumiałam co trzecie słowo :D
Kurde, soooooorry :(
My tak w domu rozmawiamy, mężu jest elektronikiem+informatykiem, ja przez te x lat przywykłam... Już przełączam się na polski:
chodzi o to, że te programy, jak właśnie catalyst control center i jego odpowiedniki, działają w tle. I to można sprawdzić, rozwijając pasek przy zegarze windowsowym.
Standardowo jest to antywirus, komunikator (np. gg), niektórzy mają włączonego domyślnie winampa albo winrara... i to tyle jest w zasadzie potrzebne, reszta, która się tam pojawia, albo jest specjalnie w ten sposób skonfigurowana przez użytkownika (np. programy do pobierania torrentów etc.), albo jest... ekhm... niepotrzebna :) Tam się właśnie u mnie kiedyś chowało catalyst control center, tam się mogą chować jego odpowiedniki.
A skrót alt+c prawdopodobnie nie działa właśnie dlatego, że jest ustawiony jako skrót klawiszowy jednego z tych programów hipotetycznych, i są dwa wyjścia, albo usunąć "wodotrysk", albo pogrzebać w jego konfiguracji i te skróty pozmieniać.
I tu zasada, że normalnie korzystając z windowsa nie da się nic zepsuć, przestaje działać, bo grzebiąc w "bebechach", pardon le mot, takiego programu, można namieszać nie tyle w samym windowsie, co np. w ustawieniach grafiki lub dźwięku ;) Więc polecam raczej usunąć.
Dlatego pytam, jaka to karta graficzna, bo może mężu będzie wiedział jak nazywa się ten dodatkowy program do jej obsługi...
Pozdrawiam
Kurde, soooooorry
ależ to nie było złośliwe :)
doceniam profesjonalistów, a jednocześnie śmieszna jest taka ignorancja laika :)
:kiss:
Paprotka
28-12-2010, 12:43
U mnie problem z "ć" był przy ATI radeon (ja-laik, nie wiem czy to program, ale taką mam naklejkę, taka jest ikonka i właśnie to ten ATI mieszał :) )
no wlasnie w acerze ati ccc, to jest to
ja wczoraj wywalilam ten program i mi sie obraz rozjechal na pulpicie, masakra!!!
wiec odszukalam stronke i na nowo zainstalowalam ten program i wiecie co? Juz mi chodzi ć:)
jestem przeszczesliwa:)
ja mezowinie pozwalalam grzebac w moim laptopiku
samosia jestem, meczylam sie bez ć od zakupu, czyli jakies .... dwa lata beda w kwietniu? jakos tak
:)
dziekuje pieknie za porady:))
Wiem.
ććććććććććććććć _ w końcu! Męczę się z tym chyba od roku! Dzięki wielkie! :-)
Ha! ććć! No, myślę tylko, że Monż mnie nie ukatrupi za grzebanie w jego "bebechach":)