Zobacz pełną wersję : szmatka do czyszczenia z mikrowłókna - jako wkładka???
pisałyście już o ręcznikach frotowych używanych jako wkładki, a co myślicie o takich ściereczkach? na forum gazetowym jedna dziewczyna napisala o takim rozwiązaniu :shock: wyczytała to gdzieś na ang. stronce
Też wpadłam na taki pomysł :oops: i zakupiłam taką ściereczkę.. chwilę się zastanawiałam, czy jej użyć jako wkładki.
Efekt:
dzieć ma się dobrze, a wkładka jest chyba najbardziej chłonna z posiadanych przeze mnie (tyle, że ja nie posiadam żadnej konopnej :( w ogóle pieluchy to głównie homemade posiadam ;) ).
na forum gazetowym jedna dziewczyna napisala o takim rozwiązaniu :shock:
na jakim to było forum?
aha, jeszcze jedno. ściereczka jaką zamieniłam na wkładkę to była ściereczka typu frotte, bo wydaje mi się, że te inne mniejszą chłonność mają..
forum niemowlak, na gazeta.pl
Ridibunda
03-07-2008, 15:03
Tez o tym myślałam :) ale jeszcze nie wypróbowałam bo ręcznik się na razie super sprawdza.
ja tez o tym myslalam, uwazam ze to dobry pomysl na wypelnienie kieszonki, wlasciwie wkladka do bumgeniusa przypomina w dotyku moja szmatke do wycierania kurzu, pewnie sprobuje, cenowo bdb opcja
a tu na tym filmiku o szyciu pieluch, dziewczyna na koncu tez mowi o takim rodzaju wypelniania kieszonek
http://www.youtube.com/watch?v=sh84LK19VNE
pisałyście już o ręcznikach frotowych używanych jako wkładki, a co myślicie o takich ściereczkach? na forum gazetowym jedna dziewczyna napisala o takim rozwiązaniu :shock: wyczytała to gdzieś na ang. stronce
a to moglam byc ja :) ta jedna dziewczyna :lol: faktycznie wyczytalam taka rade na jakiejs stronie poswieconej pieluchom, wkladkom itp, juz nie pamietam gdzie. nie wyprobowalam, bo jakies takie byle jakie szmatki widzialam w sklepach, ale jak znajde lepsza, to kupie, bo to sie moze okazac duzo tanszym rozwiazaniem niz oryginalne wkladki...
erithacus
16-07-2008, 21:43
Ja właśnie dziś kupiłam szmatkę z mikrofibry, taka grubą, frotkowa jakby. Pocięłam na wkładki i jest super, nawet jedna warstwa świetnie chłonie i nie jest bardzo mokra w dotyku, jak np. zwykła frota czy tetra. Wkładki konopne też mam i myślę, że mikrofibra jest porównywalna. Strasznie sie cieszę, że udało mi się znaleźć, z Waszą pomocą oczywiście:) dużo tańsza alternatywę. ;)