Zobacz pełną wersję : Tanie minkee-znacie już?
magduskah81
16-04-2010, 11:09
No właśnie,wiem,że część z Was już je ma:ninja: Pytam o wrażenia?
Ja jestem zadowolona:
fajnie dopasowują się do pupci,są mięciutkie,nie przeciekają-no i śliczności po prostu:applause:
A Wam jak się sprawdzają??
(wieczorem postaram się wkleić zdjęcia-o ile mi się uda)
Czekam na opinie:hello:
piszesz o minkee od farfaliny?
magduskah81
16-04-2010, 11:21
:DTak,tak..
Nie znam samych pieluszek, ale sprzedająca jest w 100% polecana przeze mnie z racji innych zakupów przeze mnie u niej robionych :) Super kontakt i fachowa obsługa :)
ja mam 2 i bardzo je lubię, minkee milutkie po wielu praniach jak nowe, welurek w środku bialutki, wkładki dobrze chłoną no i na pupie fajnie leżą.
Krasnala
16-04-2010, 18:22
jej, a wkłady z czego są? I gdzie to cudo można kupic?
magduskah81
16-04-2010, 19:09
Wkłady są z mikrofibry,takie fajne,grubiutkie.Były na Allegro i tu,na forum-chyba się skończyły,bo nigdzie nie ma tych pieluch,ale podobno mają niedługo być:ninja:
właśnie próbuję przesłać zdjęcia..chwilka..
magduskah81
16-04-2010, 19:14
Jednak nie potrafię,wyskakuje mi jakiś wykrzyknik-może nie mam jakiegoś programu.Szkoda,widocznie potrafię wklejać zdjęcia tylko na nk:hide:
W takim razie wyślę zdjątka na maila farfalliny (no skoro o niej mowa,niech się udziela :mrgreen: ) i ona wklei.
Mam, testowana już, przez przyjaciółkę też.
Po pierwsze wzornictwo super. Wykonanie bardzo dobre- jedyne ale, napy nabite są blisko siebie, nie ma odstępu- ale nie zmienia to faktu ,że pieluszka leży super.
Wewnątrz, welur- po kilku praniach pieluszka wygląda jak nówka, wielkość kieszeni pozwala wsadzić do środka wszystkie inne posiadane przeze mnie wkłady (poza wonderoo).
Schnie szybko, pul cieniutki i miękki, dwie porządnej grubości wkładki- bez szaleństwa ale z pewnością pielucha duzo wytrzyma.
Gumki nie odciskają się na udkach.
Super cena.
Mam dalej polecać?
Wytwór chyba chiński, ale nie odbiega jakością od żadnej drogiej pieluchy.
farfallina_07
16-04-2010, 20:54
witam*^__^*
magduskah prosila mnie o wklejenie kilku fotek jej Martynki.
http://lh3.ggpht.com/_hTYIMSSXJDU/S8iv8wOTmQI/AAAAAAAAB3s/VoZ8F7fc_cY/s640/pieluszka.jpg
http://lh4.ggpht.com/_hTYIMSSXJDU/S8iv6qtJr9I/AAAAAAAAB3o/jRf4oXrIHGY/s640/getry%20%2B%20pieluszka.jpg
magduskah81
16-04-2010, 21:01
Dzięki:D
Pondo,poznajesz Martynkę z rówieśniczego?:hello: (kłania się lipcowa-mama)
Och, nie poznałabym:/ :hello:
Martynka to drobinka:)chyba bym zmiejszyła na napach pieluszkę:) Ja mam żyrafę ale widziałam na żywo lampart(nwersja natur) i cielaka, wszystkie bomba
magduskah81
16-04-2010, 22:21
Pozostaje nam czekać na dostawę i polować nowe wzory:ninja:
Co do zmniejszenia pieluszki,to chyba macie racje (farfallina też mi to napisała)..
Wiec jutro tak spróbuję.
zamówiłam jedną a oświećcie mnie to są aio czy kieszonki???
reniason
17-04-2010, 15:18
zamówiłam jedną a oświećcie mnie to są aio czy kieszonki???
to są kieszonki:)
Ja też mam jedną i na pewno jak będą dostępne to zamówię jeszcze bo są super:) Pieluszka one size także można spokojnie dopasować do dziecka. W środku ma mój ulubiony welurek:) pieluszka po praniu wygląda jak nówka, nie przecieka, nie odciskają się gumki, wkładki ma dwie z mikrofibry podobne do naught baby tylko ciut większe bardzo chłonne, no i cena rewelacyjna jak za pieluszkę minkee z dwoma wkładkami za 34 zł:) Kupiłam też dla bratowej i też sobie bardzo chwali. Kamilo wielkie brawa za znalezienie takiego cuda:applause:
reanison dziękuję, szkoda tylko, że farfalina nie ma sklepu gdzie mozna ba bieżąco zamawiać
erithacus
19-04-2010, 23:27
Dziewczyny, a jaka jest wielkość tej pieluszki w porównaniu z innymi kieszonkami?
panthera
19-04-2010, 23:52
a do mnie jedna leci...ja mi sie spodoba to jeszcze domówię :)
znalazłam jeszcze na allegro ine minkee sprowadzane z anglii - ciekawa jestem jak one (cena podobna)
a co do chińsczyzny... - close parents tez sa w chinach robione...
reniason
19-04-2010, 23:57
Dziewczyny, a jaka jest wielkość tej pieluszki w porównaniu z innymi kieszonkami?
krój i wielkość ma bardzo podobną do naughty baby tylko te przednie skrzydełka ma o jakieś 3 cm większe
Nasza pieluszka juz schnie i będziemy niedługo testować. Czekamy tez na drugą, bo tak mi sie spodobały nasze seruszka (na białym tle), że domówiłam jeszcze krówkę. Pewnie domówimy jeszcze inne, bo są prześliczne.
erithacus
06-05-2010, 22:50
Nie dość, że śliczne, to jeszcze świetnie się dopasowują. Na moim 4,5kg Franku leżą jak rozmiarówka. Mam nadzieję, że są również wytrzymałe i nic się z biegiem czasu nie porobi z PULem, bo szkoda by mi było mojego tygryska.
Gdybym nie miała tylu pieluch, to pewnie dokupiłabym jeszcze tych minkee. :)
A tak na marginesie, czy to na pewno jest PUL, czy może taki laminat jak w NB? W sumie nie ma to dla mnie większego znaczenia, ale w dotyku jest ciut inne niż standardowy PUL.
kubutkowa
06-05-2010, 23:49
co to znaczy ,ze to jest kieszonka?czy to znaczy ze cos w srodek musze wsadzic?
Chyba zamowie ze dwie na probe
gouraanga
06-05-2010, 23:51
co to znaczy ,ze to jest kieszonka?czy to znaczy ze cos w srodek musze wsadzic?
Chyba zamowie ze dwie na probe
znaczy się - jest kieszonka na wkład chłonny, inaczej nie zadziała ;)
erithacus
07-05-2010, 19:19
I w zestawie z kieszonka są już dwa wkłady chłonne - mały i duży.
ale to nie są pieluchy szyte przez farfalinę, prawda? bo znalazłam identyczne na Allegro i mogę je odebrać bardzo blisko domu i się waham...
erithacus: masz bossssssssski podpis! :thumbs up::thumbs up::thumbs up:
klusiecka
13-05-2010, 00:06
ale to nie są pieluchy szyte przez farfalinę, prawda? bo znalazłam identyczne na Allegro i mogę je odebrać bardzo blisko domu i się waham...
nie, nie są
u nas tez super sie sprawdzaja :) i sa bardzo ladne
pierwszy raz na pupci Maryśka ją dziś miała :) śliczna, bardzo fajnie i dokładnie odszyta, ekstra w dotyku i leży na małej idealnie!! No i co najważniejsze nie przecieka (a Maryśka poczuła, że to nowe i ją ochrzciła i okupała 10 min po założeniu :D ), a czy się odciska sprawdzimy innym razem, bo dziś miała ją za krótko żeby to ocenić :)
a wiecie, że sprzedaje je też mamamaria3?
http://www.allegro.pl/item1068001346...we_minkee.html (http://www.allegro.pl/item1068001346_pieluszki_pieluchy_wielorazowe_mink ee.html) ja znalazłam na allegro ,bede zamawiam ale u mama...... (sorki nie pmaietam nicku :() bo juz wczesniej zamowilam wkłady,po 13 mam byc nowa dostawa i jakies ciekawe inne akcesoria :)
znalazlam u MariaKorbi.nio i tyle :)
mamamaria3 i MariaKorbi to ta sama Maria :)
a czy Wam też różnie zachowują się polarki?
u mnie jeden jakby nie był używany, jeden się kulkuje, a jeden się w zasadzie... jakoś tak zniszczył... (choć używane tak samo i prane takowoż)
sorki nie wiedzialam...ja tu troszke dopiero ..:)
panthera
06-06-2010, 23:31
ja mam jedna od farfaliny i dwie od mamamaria - w środku to chyba welurek nie polar - prane z 5, 6 razy na razie śladów używania brak...
mam 4 sztuki, od 2 różnych sprzedawczyń i jestem zadowolona
5+ za szczególnie udaną estetykę
Wiewiórka
16-06-2010, 20:20
Jestem posiadaczką "żyrafki" na napy (od farfaliny) . Nie mam Itti bitti, więc się zastanawiam, czy ten Pul minkee jest taki sam jak w Itti bitti czy inny, a jeżeli tak, to jaka jest różnica w tym pulu? Nie musicie pisać, że Itti bitti jest rozmiarowe, bo to wiem, chodzi mi o sam PUL minkee
erithacus
16-06-2010, 21:06
Trudno powiedzieć jaka jest różnica, bo w IB nie widać w ogóle lewej strony pula. Z tej pluszowej strony włoski są ciut dłuższe w IB. Ogólnie w dotyku się trochę różnią, ale niewiele.
Wiewiórka
16-06-2010, 21:56
A od lewej struny pula? Nie liczę oczywiście tego welurku czy polarku, który tworzy z pulem kieszonkę. Chodzi mi o sam pul minkee i odniesienie raczej do Itti bitti SIO.
erithacus
16-06-2010, 21:59
He, he, czytanie ze zrozumieniem ;)
W IB nie widać wewn. strony pula, bo to nie jest kieszonka.
Dziewczyny- podajcie jeszcze jakieś namiary (linki?) do tych pieluszek na allegro.
erithacus
16-06-2010, 22:11
A nie chcesz na forum kupić zamiast na allegro?
http://www.allegro.pl/item1081906902_pieluchy_pieluszki_wielorazowe_pul_ minkee_kropki.html
i
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?32359-PIELUSZKI-WORKI-PUL-MINKEE-NOWA-DOSTAWA!
Dzięki! Forumowe zakupy jak najbardziej są OK :P
wczoraj przyszły
Kupiłam u mamymarii,Super szybka wysyłka ,dzieki :)
Pielusia super,milusia i mieciutka,śliczna,robi małą pupcie,szybko schnie,i nie przecieka.super i cena bardzo zachecajaca :)
jeszcze zamówie,ja zdobede fundusze:)
ja też kupiłam u Mamymarii i jestem super zadowolona, kupka marchewkowa, sprała sie ręcznie bez namaczania użyłam trochę mydełka bambino - można? wszystko czyściutkie bez zadnej plamki nic się nie mechaci, ładnie leży
same zobaczcie
http://i46.tinypic.com/t824pc.jpg śliczna jest ta pielucha, no i nic nie wycieka
Też się zastanawiam nad tymi pieluchami. Dzięki za opisy i zdjęcia, bo pomocne w decyzji. Znalazłam na allegro też inne ciekawe wzorki: marchewki i zwierzaki :).
fajne sa ale dla troche wiekszego dziecka, mojej 3 miesiecznej bardzo pupe powiększają... no i trafilam na jakąś wadliwą partie bo po 2 praniach w środku pieluszka wygląda jak szmata :(
Wiewiórka
02-07-2010, 15:22
A moja prana już nie wiem ile razy jest jak nówka
klusiecka
02-07-2010, 16:52
Fajne pieluchy, tanie czesto i o połowę w porównaniu do innych pieluch a równie dobre.
Zalety
- ładne
- wytrzymałe (pul i welur)
- chłonne
-pupa mimo sztuczności wygląda w nich całkiem ładnie
-łatwo sprać kupę
- nie łapią zapachów siuśków
Wady:
-sztuczne
- wkłady zrobiły mi się szare i nie reagują na kwasek czy sodę, ale chłonną no i wkładów nie widać
-są one-size ( dla mnie wada)
-robią dużą pupę
Ogólnie raczej na nie narzekam, ale z oszałamiającej kolekcji zostało mi 6 pieluch i nie mam chwilowo zamiaru ich sprzedawać, bo się jednak sprawdzają. kurcze nawet myśle o ponownym kupieni, a tyle ich sprzedałam, bo są nowe łądne wzory( te marchewki i picassso), ahh gdyby tylko nie były onesiezowe
fajne sa ale dla troche wiekszego dziecka, mojej 3 miesiecznej bardzo pupe powiększają... no i trafilam na jakąś wadliwą partie bo po 2 praniach w środku pieluszka wygląda jak szmata :(
a zapinasz do prania?
bo ja pierwszych dwóch nie zapięłam i polar się skulkowal
wklady neistety szarzeją i chyba nie ma znaczenia czy te z tanich kieszonek czy np. z Flipa
patrzcie... mnie wkłady nie szarzeją, trzy pieluchy się trzymają nieźle, ale jedna (beżowa krowa) - zeszmaciła wewnątrz całkiem :(
Marsjanka
02-07-2010, 17:29
a moje wkłady mięciusieńkie i bielutkie - w zeszłym tygodniu zafundowałam im gotowanie w kwasku - i są megapuszyste i chłonne
same pieluszki też się nie zeszmaciły - i prezentują się naprawdę ładnie - a mam dwie od Farfaliny i trzy od Mamymarii
może to zależy od wzorku, bo zauważyłam, że poszczególne wzory różnią się trochę materiałami
bosze naraże sie coniektórym dziewczynom ale dla mnie one są zgrabnijsze niż yetta
moje środki są w bardzo dobrym stanie a wkładek nie uzywam bo wkładam z aplle checks
patrzcie... mnie wkłady nie szarzeją, trzy pieluchy się trzymają nieźle, ale jedna (beżowa krowa) - zeszmaciła wewnątrz całkiem :(
no właśnie mi sie ta beżowa krowa trafiła i szmatka sie z niej zrobiła :/
bosze naraże sie coniektórym dziewczynom ale dla mnie one są zgrabnijsze niż yetta
moje środki są w bardzo dobrym stanie a wkładek nie uzywam bo wkładam z aplle checks
całkiem możliwe że na większym dziecku bo ma malutkiej dupunce Mai to najlepiej flip wygląda, kieszonka yetty może być- ale z PUL, a te tanie minke wiszą na pupie :/ a szkoda bo ładne są. może jeszcze kiedys kupie jak mała troche podrośnie ;)
blabla0 a mogłabyś wstawić zdjęcie tej zeszmaconej pieluchy? ciekawa jestem jak wygląda ;)
Dzisiaj założyliśmy w końcu tygryska na pupę Aleksa i zgrabnie wygląda :)
Dzisiaj założyliśmy w końcu tygryska na pupę Aleksa i zgrabnie wygląda :)
Ania więc prałaś ją już? bardzo ciekawa jestem jak po praniu ta pielucha wygląda czy się nie mechaci w środku bo tak ogólnie to fajne wygląda i kolorek super :)
klusiecka
02-07-2010, 20:42
wiecie to chyba zalezy od partii produkcyjnej. Mi się polar/welur nie zmechacił i jest bielutki. Za to w części pieluch wkłady zszarzały i nie pomagało nawet gotowanie w kwasku.
Za to w drugiej części wkłady nadal są+/- białe. Pozatym wkłądki w róznych pieluchach różnią się wielkościa.
Ania więc prałaś ją już? bardzo ciekawa jestem jak po praniu ta pielucha wygląda czy się nie mechaci w środku bo tak ogólnie to fajne wygląda i kolorek super :)
Prałam ręcznie więc po pierwszym razie wygląda tak samo jak nie prany :D
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/pe/ke/85ab/opjmKlKPN49fOto7OB.jpg
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/pe/ke/85ab/fRdUnMilaz7MS2Bx2B.jpg
to było po 2 praniach- jedno w 40 a drugie w 60 st
o kurcze no to niefajnie wygląda :(
to mnie sie tak zeszmacila jedna z pierwszych sztuk, reszta ok
bardzo lubie te kieszonki
martwi mnie trochę ta "sztuczność" ale są naprawdę funkcjonalne
Ten polarek nie jest najlepszej jakości niestety ale ogólnie pieluszka jest fajna i mi skulkowany w środku nie przeszkadza :)
wiecie to chyba zalezy od partii produkcyjnej. Mi się polar/welur nie zmechacił i jest bielutki. Za to w części pieluch wkłady zszarzały i nie pomagało nawet gotowanie w kwasku.
Za to w drugiej części wkłady nadal są+/- białe. Pozatym wkłądki w róznych pieluchach różnią się wielkościa.
no to kurcze loteria bo nie wiadomo na jakie pieluchy tzn. z jakiej partii się trafi i czy w środku będą się mechaciły czy nie :(
klusiecka
02-07-2010, 21:39
no to kurcze loteria bo nie wiadomo na jakie pieluchy tzn. z jakiej partii się trafi i czy w środku będą się mechaciły czy nie :(
niestety, ale tak. Chyba, że nie o serię chodzi ale o wzór- ze zwierzęcych najlepiej trzyma sie wzorek brązowy, pielucha ma tyle samo co inne a wygląda o niebo lepiej, i białe w kropeczki, krowy nie miałam, najgorzej chyba wypadają centki z niebieskim środkiem, ale to tylko moje obserwacje i niekoniecznie muszą się powielić.
BTW. żadna pielucha nie zmechaciła się w środku na polarku- spsuły się trochę wkłady, a i sama pielucha wyglądała nie tak jak na początku, ale nie zniszczyła się tylko zrobiła jakby cieńsza.
A ja nadal po tak długim okresie intensywnego użytkowania jestem bardzo zadowolona, i tak jak na zdjęciu, to wyglądają moje wielce szanowane BumG:)
Wiewiórka
14-07-2010, 06:26
Od ilu kg tak naprawdę będę pasoawać? Bo podobno są od 3 kg? a w rzeczywistości? (oczywiście z 1 wkładką)
Wiwórko to są łansajzy, więc jak pospinasz z pewnością sie zmniejszą.
Do najmniejszych nie należą, specjalnie wielkie, też nie są; takie przeciętniaki ;)
Bardzo lubię te tanie kieszonki. Owszem IB są milsze w dotyku, a niby też minkee, ale na tych się nigdy nie zawiodłam. Mam 4 szt, 3 różnych firm. Kornik leje w nie litrami, a one chłoną wszystko.
Wiewiórka
14-07-2010, 17:04
Wiwórko to są łansajzy, więc jak pospinasz z pewnością sie zmniejszą.
Do najmniejszych nie należą, specjalnie wielkie, też nie są; takie przeciętniaki http://www.chusty.info/forum/../images/smilies/icon_wink.gif
Wiem, że to one size. Pospinałam na najmniejszy rozmiar, ale wątpię w zapewnienie sprzedawcy że są od 3 kg, pewnie przynajmniej od 4kg jak nie więcej. Z ciekawości pytam od ilu kg.
moja ma 6 kg i zapinam na najmniejsze i na długośc i w pasie, jeszcze troche tak ponosi
jak miała 3,5 kg to wszystko było za duże- kieszonki flip, do ok 4,5 kg bylismy na pampkach bo wszystko nam przeciekało
Mam jedną (czerwone serca) i początkowo byłam bardzo zadowolona. Nic się nie zmechaciło, świetnie wygląda. I tak mi się zawieruszyła z formowankami i wpadła na pranie na 90 stopni. Powiem tak BG taką próbę kilkukrotnie już przetrwała, kieszonkom Yetty też się zdarzyło. A w tej oddzieliła się folia. Teraz wygłada jakby miała wszytą jednorazówkę. Powiem szczerze, że teraz to już zwątpiłam w jaką kolwiek oddychalność PUL'a i tym podobnych cudów....
Fotki jak tylko dorwę aparat za dnia.
ja własnie zastanawiałam sie czy to pul czy to futerko... jak jest chłodno na dworze to jeszcze ok, ale jak temperatura choćby z 20-25 stopni to mała gotuje sie w tej pieluszce, jest cała mokra i gorąca. w pieluszkach yetty tak sie nie dzieje, we flipie tez nie
klusiecka
15-10-2010, 22:10
Pytanie do posiadaczek obu typów minkee - kieszonek i SIO z bambusem? które lepiej się wam sprawdzaja??
Wiewiórka
18-10-2010, 14:18
Chyba AIO z bambusem?
ewaibartek
15-12-2010, 09:26
pieluszki od mamamarii sa rewelacyjne,wreszcie nic mi nie wychodzi gora przy max zapieciu :) wklady grube,2 szt.
polecam naprawdę :) kolory przednie :)
Laminatorka
16-01-2011, 12:56
Miałam 4, teraz zostawiłam sobie 1. Są śliczne, mięciutkie, nie przeciekają i szybko schną, ale robią strasznie dużą pupę (używam 2 wkładów dla 17mczniaka), do tego jednak cisną w nóżki, a mój jednak grubaśny nie jest.
to mnie sie tak zeszmacila jedna z pierwszych sztuk, reszta ok
bardzo lubie te kieszonki
martwi mnie trochę ta "sztuczność" ale są naprawdę funkcjonalne
mam pytanko:
czy któraś z was używa takich bambusowych?
http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Pieluszki-wielorazowe-kieszonki-Minky-bambusowe-Happy-Flute/2
czy one są mniej "sztuczne"? (przez ten bambus. bo chyba pul to pul?)
i czy w tych też któryś wzór jest bardziej wytrzymały albo któryś felerny? (jak tamta beżowa krówka)
podpowiedzcie coś :)
ewaibartek
13-02-2011, 18:59
ja mam krowke nr 1 i sprawuje sie bardzo dobrze,stan jak po kupnie,jest mieciutka,bardzo dobrze sie układa i naprawde warta zakupu,bierz bez zastanowienia
i nie bardzo wiem gdzie ta sztucznosc?
ja mam krowke nr 1 i sprawuje sie bardzo dobrze,stan jak po kupnie,jest mieciutka,bardzo dobrze sie układa i naprawde warta zakupu,bierz bez zastanowienia
i nie bardzo wiem gdzie ta sztucznosc?
Dzięki!
ktoś jeszcze ma te bambusowe?
a sztuczność- nie wiem gdzie- dlatego pytam :) (ankamk wspominała gdzieś na poprzedniej stronie)
(no... ani pul ani polarek naturalny nie jest ;) ale bambus może bardziej :)
ale to chyba tyczy większości pieluszek? ;) )
Laminatorka
13-02-2011, 22:23
kupiłam jedną na bazarku, le ona jest w jednolitym kolorze, na razie ok, wydaje mi się, ze jest węższa w kroku od tych zwykłych tanich minkee.