Zobacz pełną wersję : storchenkinder
Przyszła dziś do mnie formowanka. Jest cudnie miękka i bardzo by mi się podobała, gdyby nie te troczki. Długo się męczyłam, żeby zawiązać... i jakoś nie miałam pewności czy to się dobrze będzie trzymało...
Szkoda, że nie ma wersji z napami...
storchenkindery to moje ulubione formowanki, ja uwielbiam te troczki bo cała pielucha wydaje mi się taka naturalna bez sztucznych dodatków typu rzepy czy napy. Swoje formowanki mam już długo no i po takim czasie nie są już tak cudownie miękkie jak na początku (ale na to pewnie ma wpływ też woda, ja mam bardzo twardą) ale odwdzięczają się chłonnością. No i jeszcze teraz kiedy Ania wprowadziła nowe kolory do sklepu to już całkiem oszalałam ;)
a i jeszcze słówko o rozmiarze, ja od noworodka stosowałam od razu roz. II, a zapas pieluszki podwijałam i robiła się dodatkowa warstwa chłonna.
ania mania
15-04-2010, 09:32
Te pieluszki nie mają w środku polarku. Dokładacie (np na noc) wkładkę żeby było sucho przy pupce? Mamru, sprawdzały Ci się na noc dla noworodka?
A nie chcesz ode mnie kupić? ;) ja jednak nie ogarniam tych troczków.
nie mają w środku polarku, ja dokładałam przez ok pół roku.
Na noc zakładałam, z tym, że moje dziecię od początku dużo sikało i ja przebierałam w nocy.
A nie chcesz ode mnie kupić? ;) ja jednak nie ogarniam tych troczków.
Em ja zamówiłam 3 w ekobaby ;)
ale jak chcesz to napisz mi priva
fajerwerka_1
20-07-2010, 10:30
Uwielbiam tę pieluchę. Jest rewelacyjnie dopasowana do ud dziecka, bardzo zgrabna, chłonna i wygląda świetnie. Na tą pieluchę wchodzą naprawdę wąskie spodenki. Troczki - po przećwiczeniu wiązania przestały mi robić jakiekolwiek problemy. Teraz, po trzech latach pieluchowania i dwójce dzieci w pieluchach, dochodzę do wniosku, że na moje potrzeby mogłabym mieć same storchenkinder plus otulacze, dla mnie to najlepsze rozwiązanie.
fajerwerko jak miło znów Cię tu widzieć! Twój blog czytam regularnie, bo jestem w nim zakochana, tak pięknie piszesz o macierzyństwie. A jakiś czas temu widziałam Cię nawet na "dróżkach" w NT ale zajęta swymi dziećmi nie podeszłam nawet by porozmawiać, ale może jeszcze kiedyś nadarzy się okazja ;) to takie małe OT
a w temacie storcheny uwielbiam! ;)
a nie macie może jakiegos storchena niepotrzebnego? ;)
ewaibartek
05-11-2010, 08:50
kupilam ta pieluszke bo na zdjeciach wydala mi sie taka milusia,no i sie nie zawiodlam,jest ekstra
dzisiaj zalozylam na noc,dziec 6kg,3mc, mokra byla mega,ale dala rade :)
na szczescie dziecku nie przeszkadza mokro przy pupie wiec ja nic nie wkladam zeby odizolowac :)
musiałam, po prostu musiałam odgrzebać temat:lol:
Od roku używamy formowanek i nie wiem jak to się stało, że w naszym stosiku nie było dotąd formowanek Storchenkinder
Jakiś miesiąc temu dopiero do nas przybyła i od razu pobiła na łeb na szyję wszystkie inne
mamy dokładnie Storchenkinder Schluepfi - formowanka na napy, ale myślę że na troczki też byśy się dogadali bo lubimy Tetro i nie przeszkadzają nam troczki
W sumie to żałuję że mam tyle innych formowanek - spokojnie mogłabym używać tylko tych
Moim zdaniem to najlepsze formowanki, przynajamniej do stosowania w dzień (szczerze mówiąc nie testowałam ich wnocy, ale są całkiem chłonne więc myślę, że dałyby radę i na noc)
kawiareczka
17-05-2011, 17:36
ja na nie choruję właśnie...czyli kupić?;)
ja na nie choruję właśnie...czyli kupić?;)
:ninja::ninja::ninja:
ja też się długo im opierałam zapełnie niepotrzebnie:)
kawiareczka
17-05-2011, 22:46
wpisuję na moją (niekończącą się) listę;)
no to mnie chyba tez namówiłyście
z jakimi otulaczami je stosujecie? wełniaki?
wpisuję na moją (niekończącą się) listę;)
polecam, naprawdę warto
no to mnie chyba tez namówiłyście
z jakimi otulaczami je stosujecie? wełniaki?
u nas z wełniakami, otulacze PUL-owe używamy sporadycznie
Storchenkinder Schluepfi trzymają się ładnie na pupie i nie ma potrzeby "przytrzymania" jej otulaczem
kawiareczka
18-05-2011, 22:47
dziewczyny, do jutra w mamazen jest promocja 10% na wszystko (na hasło) i Strochenki wychodzą za 35zl (plus przesyłka). Chyba warto co? ale widziałam tylko te na troczki.
mamapatryka
18-05-2011, 22:50
dziewczyny, do jutra w mamazen jest promocja 10% na wszystko (na hasło) i Strochenki wychodzą za 35zl (plus przesyłka). Chyba warto co? ale widziałam tylko te na troczki.
ale na jakie hasło?
kawiareczka
18-05-2011, 22:55
ale na jakie hasło?
tajemne!;)
'ladnebebe'
mamapatryka
18-05-2011, 22:56
tajemne!;)
'ladnebebe'
serio ????
napiszę i głupa z siebie zrobię
serio ????
serio, serio
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=56672
kawiareczka
18-05-2011, 23:07
serio ????
no przecież nikt Cię tam nie zna;) serio serio, już próbowałam.
no przecież nikt Cię tam nie zna;) serio serio, już próbowałam.
a skąd wiesz ? szukałam w reklamie i nic nie ma :ninja:
Wiesz, bo ja znam Olę i nie chciałabym zrobić z siebie idiotki :hide:
o jest, nie wiem jak szukałam a przeoczyłam link :duh::wink:
kawiareczka
18-05-2011, 23:11
a skąd wiesz ? szukałam w reklamie i nic nie ma :ninja:
jak nie ma jak jest.
wiesz, bo ja znam Olę i nie chciałabym zrobić z siebie idiotki :hide:
zawsze możesz najpierw złożyć zamówienie a potem się zalogować, hehe. No ja tak sprawdziłam ceny, nie jestem tam zalogowana. Hasło działa. Muszę chyba czym prędzęj kupić tego storcha bo zaraz zabraknie!;)
mamapatryka
18-05-2011, 23:12
już znalazłam dzięki,ale po co mi kolejne gacie:duh::duh::duh:
kawiareczka
18-05-2011, 23:15
już znalazłam dzięki,ale po co mi kolejne gacie:duh::duh::duh:
kochana, to jest pytanie iście hamletowskie:D
ja jestem usprawiedliwiona, mam dopiero.....6 sztuk formowanek. No i TEJ nie mam.
p.s. mój mąż pyta co słychać w świecie pieluszek;) potem popatrzył na małego i powiedział, że pracuje na jego kupy, hehe
.
Muszę chyba czym prędzęj kupić tego storcha bo zaraz zabraknie!;)
Już mam w zielone paseczki :ninja:
A na noc ktoś je używa ?
kawiareczka
18-05-2011, 23:37
ja chcę naturelle;) na noc z jakąś wkładką, tak piszą. Ja na noc wolę coś suchego.
edit: no i przyszła. jest milusia baaardzo ale mam pytanie-po praniach przestanie być taka milusia? no ciekawe jak to jest mieć coś takiego na sobie....;)
Dzisiaj dotarla przesylka z formowankami z boćkiem na metce :-) jestem zachwycona i oczarowana miękkościa tych pieluch. Dla mnie to teraz pieluszki number ONE!
Kawiareczko po praniach trochę mniej milutka będzie ale nadal super:)
Gdybym teraz zaczynała u synka pieluchowanie to by były moje jedyne formowanki
Albo przynajmniej w przeważajacej ilości
bianka2009
18-08-2011, 00:28
Miałam formowanki sorchenkinder. Nowe rzeczywiście mięciusie i milusie. Po wielu praniach już takie nie są ale jak się je ręką przeczochra to ok. Jakby był dopinany wkład to pewnie bym miała w stosie bo wszywanych wkładów nie lubię.
petruska
21-03-2012, 00:22
kocham te pieluchy, sa mieciutkie, takie naturalnie naturalne :) mam dwie i na pewno bede miec ich wiecej
Dziewczyny, wczoraj widziałam gdzieś formowanki Storchena z możliwością wiązania na troczki, i zapinania na napy, ale teraz za nic nie mogę ich znaleźć. Czy któraś z Was kojarzy takie??? A może mi już ciąża na mózg szkodzi i mi się przywidziało??? :duh:
Edit: Ciąża mi szkodzi... Znalazłam, ale ta pieluszka ma TYLKO napy: http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=8&id=648&ec=1 Znacie taką?
Wiewiórka
19-06-2012, 08:07
Dziewczyny, wczoraj widziałam gdzieś formowanki Storchena z możliwością wiązania na troczki, i zapinania na napy, ale teraz za nic nie mogę ich znaleźć. Czy któraś z Was kojarzy takie??? A może mi już ciąża na mózg szkodzi i mi się przywidziało??? :duh:
Edit: Ciąża mi szkodzi... Znalazłam, ale ta pieluszka ma TYLKO napy: http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=8&id=648&ec=1 Znacie taką?
ja takich na troczki i napy jednocześnie nie znam, te 2 opcje równocześnie wykluczja sie. Znam tylko te zalinkowane formowanki (właśnie Maciek ma ja na tyłku :mrgreen:). Raczej znam cały rynek pieluszkowy, więc powinnam coś o tym wiedzieć
a jak jest z rozmiarówką wełniaków?
na takie 5,5kg dziecka Skę, czy Mkę? :hmm:
a jak jest z rozmiarówką wełniaków?
na takie 5,5kg dziecka Skę, czy Mkę? :hmm:
a gruby brzusio ma czy nie ?:>
My mamy i Skę i Mkę, używamy obu, chociaż młody waży już ponad 8kg
w Sce wymieniłam gumkę w pasie na luźniejszą, M'ka nadal jest na niego dość wysoka i luźna (Mkę zakładam mu na największe formowanki jakie mamy)
i Ska nam starczy jeszcze myślę do 9kg spokojnie i wtedy może Mka zrobi się wreszcie ok
a Benio ma dość duży brzuszek ;)
Tadzio gruby to ma uśmiech :lol:
kupiłam Skę.
czy ktoś posiada niesfilcowane Storcheny w rozmiarze III ?
czy mógłby zmierzyć i podać mi wymiary?
ja mam kilka pieluch na troczki i bardzo je lubię :)
wydaja i się jakieś takie naturalne.
można powiedzieć że jestem fanką :)
Czy któraś z Was ma otulacz Storcza rozm. 1? Bardzo bym prosiła o podanie wymiarów. Ja kupiłam na bazarku te gacie (jako nowe, miały metkę sklepową), miały być noworodkowe, a jakieś takie duże mi się zdają. Na metce mają markerem przekreślony rozmiar :omg:
No i nie wiem, czy kupować jeszcze jedne :razz:
Czy któraś z Was ma otulacz Storcza rozm. 1? Bardzo bym prosiła o podanie wymiarów. Ja kupiłam na bazarku te gacie (jako nowe, miały metkę sklepową), miały być noworodkowe, a jakieś takie duże mi się zdają. Na metce mają markerem przekreślony rozmiar :omg:
No i nie wiem, czy kupować jeszcze jedne :razz:
Storcheny tak mają z oznaczeniem rozmiaru - przekreślają odpowiednią ilość kresek na metce.
Niestety nie posiadam w rozm. 1 aby zmierzyć.
Ale nie spotkałam się aby zdarzał się jakieś zaniżone/zawyżone (no chyba że sfilcowane)
Pamietaj że gatki muszą objąć całą pieluchę na długość i szerokość, a przy wielo troche tego jest:)
cała jedna dostawa miała źle wszyte metki i poprzekreślane rozmiary markerem. Mam pełną rozmiarókę, i jedynki są wyraźnie mniejsze niż dwójki i trójki. One są takie duże, bo muszą się pod nie zmieścić formowanki, i ich zadaniem nie jest obciskać ;)
Czyli jak na metce są fabrycznie trzy kreski, z czego dwie przekreślone pionowo markerem, to jest to jedynka? Sorry, że się tak dopytuję :)
no dobra, wyciągnęłam z magazynu i pomierzyłąm:
podaję w cm szerokość przy gumce i głębokość:
I: 18 i 21
II 19 i 23,5
III: 20 i 25
ronja - tak
Wiewiórka
27-10-2012, 14:20
A ja bym prosiła o podanie storczów w rozmiarze 2 bo nasze są na styk a niby mają być do 12kg, ale jakoś nie potrafię uwierzyc że wystarczą do 12kg. Może kupiłam sfilcowany?
edit: już dojrzałam i sprawdziłam wymiary, na to wygląda że mam lekko sfilcowany, ale trzyma jak marzenie:beat:
ktosikowa
27-10-2012, 15:48
w jedynki wchodzi moja Joanka :hide:ma prawie półtora roku i waży 9,5 kg... ostatnio się zastanawiałam, jak w nich wygląda noworodek...(zaczęliśmy używać jak miała 4 m-ce)...
Dzięki, dziewczyny :thumbs up: Nie mam już żadnych wątpliwości, że posiadam najmniejsze gatki.
Ja z kolei chciałam zwrócić uwagę na fakt, że gacie w tym samym rozmiarze mogą mieć różną wysokość. Mam dwie pary dwójek. Jedne kupiłam niedawno nowe w ekobaby, a drugie na bazarku. Te z bazarku w świetnym stanie, na pewno nie sfilcowane, a ewidentnie są niższe w stanie. Paski na obu egzemplarzach są równie szerokie, jednak różna jest ich liczba na gaciach. Dziwne trochę, zwłaszcza, że (podobno) Storchen nic ostatnio nie zmieniał...
z serii pytań durnych :hide:
czy są gacie czerwone-czerwone?
bo kupiłam "czerwone" i dostałam bordo (którego nie lubię :rolleyes:). czy to jest właśnie ta czerwień?
z serii pytań durnych :hide:
czy są gacie czerwone-czerwone?
bo kupiłam "czerwone" i dostałam bordo (którego nie lubię :rolleyes:). czy to jest właśnie ta czerwień?
No dość ciemna te czerwień... Czy bordo? Hm. Jeśli chcesz, zrobię foty naszym.
P.s. Jaki rozmiar masz?
ania mania
11-12-2012, 11:27
Zapytuję posiadaczki formowanek storcza. Czy da radę ominąć rozm. 1, zanabyć 2 i stosować niemal od noworodka, albo przynajmniej małego niemowlaka? Chyba Mamru pisała kiedyś, że tak. Ale czy w takiej sytuacji te na napki też da się jakoś sprytnie powywijać, czy kupić na troczki? I jeszcze co do otulacza też storcza, jesli od początku będę chciała go używać z formowankami w rozm 2 to kupić M czy S? Czuję, że w tej ciąży zatraciłam jasność myślenia i niestety co za tym idzie wypowiedzi. Jeśli zagmatwałam to wybaczcie :)
Mam formowanki i na napki, i na troczki. Na napki nawet nie próbowałam zakładać niemowlakowi. Na troczki (rozmiar 2) owszem, ale źle mi się to układało na Małym. Co do otulacza - wiele zależy od wagi dziecka, ale ja jednak radzę zacząć od S-ki i mniejszych formowanek.
No dość ciemna te czerwień... Czy bordo? Hm. Jeśli chcesz, zrobię foty naszym.
P.s. Jaki rozmiar masz?
to co mam, to raczej bordo/wiśnia (podobno to jedyna opcja) w rozmiarze 1
Aniu ja korzystałam z 2od początku. Tyle ze rzeczywiście przy maluszku bardziej odpowiadały nam formowanki wiązane na troczki, chociaż z twoi napkowymi też sobie radziliśmy; można zapiąć rząd niżej i tylko jeden. W każdym razie powodzenia :)
a co do gatek to miałam takiego maciupeńkiego storcza, bardzo go lubiłam i nigdy mnie nie zawiódł. Nawet nie wiem u kogo teraz jest. Ale to jeszcze z tych starych bez ściągaczy. Korzystałam z niego na zmianę z wełniakiem babyIdea. A później i do końca już pieluchowania wystarczył storcz2
ania mania
11-12-2012, 13:04
Mamru, czyli może w drodze pewnego kompromisu zdecydować się na formowanki rozm 2 z troczkami. Trudno, później nie będą mogły mi posłużyć jako trenerki ale może przynajmniej nie wydam majątku, kupując 1 a później 2 :) Mam już na pierwszy okres kilka malutkich pieluszek Apple Cheeks, Jedną Białą Doskonałą, Teeny Fit i duuuużo tetry, ze trzy otulacze. Może damy radę, nawet jeśli te formowanki będą musiały nieco poczekać ??? I jeszcze dopytam dla pewności, formowanki 2 lepiej pasują do otulacza S czy M na takim 3 miesięcznym, 6 kg szkrabie? Bardzo Wam dziękuję za pomoc :)