Zobacz pełną wersję : poranne przesikiwanie-poradźcie!
ewelajna0
06-03-2010, 06:54
Dziewczyny, potrzebuję porady. Mój prawie 5 miesięczny Synek przesikuje pieluchy i o 6.30 mamy pobudkę a on mokre plecy:frown Próbowalismy kieszonek Yetty z polarkiem i załądowaną wkładką bambusową i Tots Bots AIO bambusowy też z dodatkową wkładką bambusową. O 3.30 wstaje do jedzenia i jest ok, ale potem przez 3 godziny to nie wiem ile on litrów pakuje do tej pieluchy:( Czy zostały nam tylko pampersy?? Plizzzz poradżcie, co jeszcze moglibyśmy przetestować. A może powinnam go zacząć wysadzać po tym nocnym karmieniu?:hmm:
anitanelka
06-03-2010, 07:32
Ale zmieniasz na nową Pieluchę o tej 3.30 ??
bianka2009
06-03-2010, 07:51
Powinnaś zmienić pieluchę przynajmniej raz w nocy jeśli dziecko tak dużo sika przy jednorazówkach tak samo.
kamuszyca
06-03-2010, 08:12
spróbuj może dać dodatkową wkładkę do babyetty. u mnie nigdy nie przeciekła. mało tego - po całej nocy skóra jest zawsze sucha, bo ten polarek jakis czarodziejski chyba jest ;) wkładki mokre jak kwacz, a skóra sucha. ja daję spinana wkładke bambusową babyetty i dodatkową wkładkę z mikrofibry.
a najlepsze są i tak formowanki. u mnie jednorazówki nie przetrzymywały nocy przy dwulatce. a formowanki tak. teraz używam flexi tots (ale do kieszonki i tak wkładam zawsze jakiś dodatkowy wkład) i lulu nature (też dokładam do kieszonki grubszą wkładkę).
gouraanga
06-03-2010, 08:21
na noc tylko formowanka bambusowa!
syn idzie spać ok.21 , budzi się ok.6-7 rano. żadnych przecieków odkąd zaczęłam go pakować w bambusa.
taką mamy: http://sklep.ekodzieciak.pl/mala-bambusowa-p-285.html
jamamajka
06-03-2010, 08:39
U nas też wsio przesikane - wonderki, nie wonderki, wkłady dodatkowe... nic nie dało rady.
Teraz używamy formowanki PD Mała bambusowa noc + gatki Storchenkinder i jest OK.
Co formowanka to formowanka! :D
słoneczny_blask
06-03-2010, 08:40
...
gouraanga
06-03-2010, 09:08
słoneczny blasku - patrz posty powyżej :)
ewelajna0
06-03-2010, 09:38
Ale zmieniasz na nową Pieluchę o tej 3.30 ??
Tak!!! Zmieniam zmieniam:) Chociaż jakoś o tej porze jest nie za dużo zasikane. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. W takim razie zaopatrzę się w jakąś bambusową formowankę i spróbujemy:) Może jeszcze jakieś pomysły??
mama-japonka
06-03-2010, 11:08
Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja) - nawet mój 3-latek (który w nocy jeszcze sika :-( jej nie przesikuje i ma całkiem sucho. U mnie z małą problem z sikaniem w nocy pojawił się, jak zaczęłam wieczorem podawać kaszkę - teraz kaszkę daję godzinę przed spaniem i całą noc sucha, ale pewnie u Ciebie jeszcze tylko cyc??
zochmama
06-03-2010, 18:09
Mnie Zośka w nocy przesikiwała przez zapięcie z przodu, od kiedy mamy otulacz mother-ease zapinany po bokach jest sucho :)
Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja)
ten polar wsadzasz oddzielnie czy sa juz gotowe formowanki z mikropolarem? jesli tak to jakie?
ten polar wsadzasz oddzielnie czy sa juz gotowe formowanki z mikropolarem? jesli tak to jakie?
są takie formowanki. Na pewno jest wiele, ale ja znam np. eco babeco, Nature Babies Micro Dizzy, Yetta :)
ewelajna0
06-03-2010, 21:29
Najlepiej formowankę wielkopupiastą z mikropolarem i otulacz wełniany (my mamy Loveybums jak gatki - rewelacja) - nawet mój 3-latek (który w nocy jeszcze sika :-( jej nie przesikuje i ma całkiem sucho. U mnie z małą problem z sikaniem w nocy pojawił się, jak zaczęłam wieczorem podawać kaszkę - teraz kaszkę daję godzinę przed spaniem i całą noc sucha, ale pewnie u Ciebie jeszcze tylko cyc??
Tak, jeszcze tylko cyc:) Gacie wełaniane mamy, więc pewnie spróbujemy.
słoneczny_blask
06-03-2010, 21:45
są takie formowanki. Na pewno jest wiele, ale ja znam np. eco babeco, Nature Babies Micro Dizzy, Yetta :)
Mozesz któreś szczególnie polecić?
Fajne takie gacie wełniane, ale Tymek chyba na wełne uczulony, bo kiedyś mąż go nosił w MT na wełnianym swetrze i była masakra.
u mojego prawie 2.5 latka z potężnym sikiem świetne są naughty baby onesize. Do tego 2 wkłady z mikrofibry albo 1 bambusowy,1 mikrofibra. Na to dodatkowo wkładką zrobiona przeze mnie z koca polarowego z ikea. Wielki koc za 6 zł a wkładek całe mnóstwo. Zmieniam taki zestaw raz w ciągu nocy (choć nawet bym nie musiała, bo tylko wkład chłonny jest mokry)
Mozesz któreś szczególnie polecić?
Fajne takie gacie wełniane, ale Tymek chyba na wełne uczulony, bo kiedyś mąż go nosił w MT na wełnianym swetrze i była masakra.
Jest już osobny wątek o formowankach z polarem :)
A co do gaci wełnianych, to właśnie są robione z wełny merynosów, która nie uczula, jest milutka i delikatna w dotyku, szczególnie polecana alergikom :)
słoneczny_blask
07-03-2010, 22:35
...
Dzięki :)
To jeszcze spytam o te gacie.
Jeśli synek będzie miał tyle siku w środku, że normalnie by się przesikał, tylko te gacie będą go chroniły, to nie będzie mu niemiło?
Nie wiem, czy dobrze się zrozumiałyśmy, ale do tych gatek wkładasz albo składaną pieluszkę, albo formowankę, więc on czuje tak samo, jak zawsze. Tyle, że w szortach wełnianych zaleca się zmieniać pieluszkę po każdym siknięciu (stąd polecane są przy EC, ale nie tylko), bo jeśli dziecko mocno uciśnie mokrą pieluszkę, to siusiu może przelecieć przez szorty.
Ale dla mnie to najwygodniejszy (wkładam tylko tetrę złożoną w prostokąt) i najtańszy sposób. Poza tym lubię zmieniać po każdym siku, bo nie chcę, by dziecko siedziało w moczu :)
słoneczny_blask
08-03-2010, 09:02
Po domu strasznie fajne :)
Po domu strasznie fajne :)
Dokładnie :thumbs up: My tak w domu latamy, ale na wyjścia i na noc to się nie nadaje, ale to już tylko dodatek :lol:
w nocy też zmieniasz po każdym siku? Ja bym w nocy nie dała rady
w nocy też zmieniasz po każdym siku? Ja bym w nocy nie dała rady
W nocy nie, dlatego na noc zawsze coś "extra" (wonderos, formowanka z otulaczem, ale ostatnio mamy już sucho w nocy). Też bym nie dała rady :D Ale jak się obudzi, to wysadzam i jeśli ma mokro, to zmieniam.
:rolleyes:
na noc tylko formowanka bambusowa!
syn idzie spać ok.21 , budzi się ok.6-7 rano. żadnych przecieków odkąd zaczęłam go pakować w bambusa.
taką mamy: http://sklep.ekodzieciak.pl/mala-bambusowa-p-285.html
To ja zapytam: jaki materiał ta mała bambusowa noc ma w kontakcie ze skórą : polar czy bambus?
ewelajna0
23-03-2010, 18:44
Ta bambusowa noc w kontakcie ze skórą ma polar. Właśnie zakupiliśmy i wypróbowaliśmy na noc z otulaczem (a dokładnie o 3.30 do 6.30 czyli porę megasikania) i NARESZCIE NIE PRZESIKANE NIC:mrgreen::thumbs up::jump::lool::high: Dziękuję wszystkim za rady. Chyba przerzucimy się na bambusowe formowanki:)