Zobacz pełną wersję : Nowy len Didymosa
macierzanka
24-11-2009, 19:26
http://www.didymos.de/bilder/muster-gr/417.jpg
Taki nie chustowy, nie podoba mi się!
ursus_arctos
24-11-2009, 19:34
fuj, ale brzydactwo!
przez chwilę się zastanawiałam czy dzisiaj nie prima aprilis i czy sama tych sów macierzanko nie wykombinowałaś :lool::lool::lool::duh:
sorki :hide:
po prostu jakoś nie mogłam uwierzyć, że didek mógł nam to zrobić.
a jednak mógł :?
idealny na zaslonkę do dziecięcego pokoju!
macierzanka
24-11-2009, 19:47
przez chwilę się zastanawiałam czy dzisiaj nie prima aprilis i czy sama tych sów macierzanko nie wykombinowałaś
Też przecierałam oczy ze zdumienia:roll:.
A wełny? Jakieś sensowne wełny, kiedy będą?
Takie indio z czekoladową nitką:).
idealny na zaslonkę do dziecięcego pokoju!
Dokładnie to samo pomyślałam.
:hmm: i kolor i wzor kiepsciutki, ale.... to samo mowilam o zarze i indio :hide:
"Nocna Zmora" Didymosa.
Nie podoba mi się i to bardzo :ninja:.
Czy oni na głowy poupadali? z lupą tych sów na chuście będzie trzeba szukać... nie mogli dać porządnych sów, wielkości ślimaków albo gekonów?
Też przecierałam oczy ze zdumienia:roll:.
A wełny? Jakieś sensowne wełny, kiedy będą?
Takie indio z czekoladową nitką:).
ja specjalnie poleciałam na stronę didka bo serio myślałam, że chcesz nam psikusa zrobić i sfotografowałaś pościel swoich dzieciaków :mrgreen:
myślę sobie, nie będę taką naiwniaczką, nie dam się podstępowi :lol:
wchodzę do didka a tam... sowy :omg:
chciałabym zobaczyć tego projektanta - łosia, który nam to zrobił.
Czy oni na głowy poupadali? z lupą tych sów na chuście będzie trzeba szukać... nie mogli dać porządnych sów, wielkości ślimaków albo gekonów?
no dokładnie.
takie byyycze sówska! przynajmniej byłoby coś z jajem :lol:
edit: albo sowiszcza ;)
A mnie sie podoba :) Tylko kolor nie teges jak dla mnie, za to sowy jak najbardziej fajne. Może wieksze byłyby lepsze ale i tak fajne są. Takie jajcarskie są :lol:
myślałam, że pierwsza się wyłamię ale lemonka mnie ubiegła ;)
sowy są fajowe :D fakt, mogły by być większe ale generalnie są fajne :D tylko kolor nie mój
No mnie sie tez podoba :D
Za to gekony są obrzydliwe :P
Pisałam kiedyś, że jeszcze czekam na pająki do kompletu do gekonów i amonitów:duh:
Aaaaa, jeszcze są trylobity i wije (krocionogi):duh:
ninuczka
24-11-2009, 20:17
a to takie małe nie na grzędach to duszki ?:)
Za to gekony są obrzydliwe :P gekony są najładniejszym didkiem imo :D
za to millefiori mnie wprost obrzydza, dobry wzór na kuchenny fartuszek ale nie na chustę ;)
:lool:
tyle komentarza...
Taki jakiś... dziwny jest :hide:
no ja juz w jakims watku pisalam, ze im te chusty jakis maniakalny biolog chyba zaczal projektowac... nawet pamietam typy co bedzie nastepne - zuki i foki mialy wziecie... a tu - prosze - sowy ;)
wzorek nawet niczego sobie, ale chyba nie na chuste...
No mnie sie tez podoba :D
Za to gekony są obrzydliwe :P
Pisałam kiedyś, że jeszcze czekam na pająki do kompletu do gekonów i amonitów:duh:
Aaaaa, jeszcze są trylobity i wije (krocionogi):duh:
A ja mysle ze następne będą owsiki :applause:
:lool:
i tasiemce!! i może... taka malutka, milusia... motyliczka wątrobowa!! :)
Kałamarnice w trakcie wyrzutu atramentu (jeżeli czegoś nie poplątałam). Ale widzę taką w ruchu, z odnóżami w różnych pozach i z chmurą atramentu za sobą.....
zabawny jest :)
cieszy mnie, że pojawia się coraz więcej chust z wzorami
Ten tekst najlepiej mi się podoba:lol:
no w końcu przerwali monotonię!
A mi się podoba, zimowo- zadumiasta chusta w klimacie Weihnachtsmarkt.
i przypomina mi się wierszyk
"Idzie niebo ciemną nocą......"
jesteście bezlitosne ;)
moja pierwsza reakcja - :lool:
"dziwny" jak napisała Dagmara, też chyba oddaje moje uczucia...
ale generalnie wzór jest zarąbisty! Tylko nie wiem czy na chustę, ciekawe jak to w akcji wygląda
ps. czarne gekony są naprawdę C U D O W N E
sylvetta
24-11-2009, 21:45
:lol::lol::lol::lol: jak dla mnie wzor w pyte!!! te sowy sa z lekka psychodeliczne i niepokojące - zalatuje mi to Buką z Muminków, kolor trochę słaby, ale sowy ok...:D
Ania z Tulikowa
24-11-2009, 22:40
to jakiś koszmar nocny :shock:
Sylvetta piękny avatar :thumbs up:
ja chyba straszną konserwą jestem, z didków podobają mi się tylko indio z dwukolorowymi nitkami, nino i elipsy, no i jedwabne ptaszki jeszcze. a pawie, ślimaki, gekony, sowy, a fuj... no chyba, że mi się odmieni :)
garlicgirl
24-11-2009, 22:54
ja mogę tylko powtórzyć za macierzanką, gdzie do stu piorunów są wełny, grube, puchate, nowe wełny!
lawendax
24-11-2009, 22:57
Wg zdjęcia jest taki sam z obu stron, a te sówki i księżyce no cóż, lepsze to niż gekony :lol:
Panny z TBW chciały sowy, ale chyba inne sowy chciały....
Pająki nie, ale projekt z pajęczynami był!
Mnie sie podoba, ale chyba na panel do MT raczej, bo te sówki to chyba się pogubią po zawiązaniu.
jak mi IwontaG zasmowała,ze didek wydał sowy, to akurat samochodem jechałam. Szóstke wrzuciłam,zeby szybciej w domu byc i sie rzucić,bom wielka sów fanka jest,ale....weszłam....otworzyłam....i......:con fused:
nawet sowy mozna popsuc......:frown
sowy jak sowy, ale ten kolor :omg::omg::omg::omg:
bardzo podnoszacy na duchu plus ta pogoda za oknem i dół gotowy :lol::lol::lol:
Najpierw przeczytalam na SuT 18 stron peanow na czesc tworcy chusty (facet z nikiem fruba zaprojektowal ja dla swojej corki i udalo mu sie przekonac do tego projektu Didymosa). A na chusty.info calkiem inny klimat.
Moj slownik tlumaczy Nachtschwärmer jako bibosz, czyli:http://www.sjp.pl/co/bibosz
Wedlug mnie to ktos, kto noca lazi po dworze i gapi sie w okna i gwiazdy i rozmysla nad zyciem.
wzór i kolor ekstra:ninja:
Kolor taki pewnie dlatego, że to noc :) Mi na chustę nie pasuje, chodź sówki lubię - te w noszeniu pewnie znikną :( Za to naprawdę nie obraziłabym się za zasłonki do Leny pokoju w tym stylu :)
imho wzór fajniutki, taki idealnie pasujący do zimy.
znając życie kolor pewnie w realu, będzie dużo ładniejszy.
nie miałabym żadnych oporów, żeby w sówkach nosić, czego nie mogę powiedzieć o amonitach, milleflori, laurze (paskuda, że szok) czy liściach...
vatanaya
25-11-2009, 11:16
dokladnie!!
mi sie nie podoba. kolor ok, ale te sowy jak duchy wygladaja.
sowy jak sowy, ale ten kolor :omg::omg::omg::omg:
bardzo podnoszacy na duchu plus ta pogoda za oknem i dół gotowy :lol::lol::lol:
tulipowna
25-11-2009, 11:17
a mi sie baardzo podoba
uwielbiam sowy, a moj maksiu kocha ksiezyc :)
szkoda, ze motania juz nie kocha :(
Zdjątka na Stillen und Tragen: :)
http://www.stillen-und-tragen.de/forum/viewtopic.php?f=146&t=98518&start=180
na real foto prezentuje się jeszcze fajniej-nawet kolor mi się spodobał :D i te sowy wcale nie takie maleńkie :D
nie wiem czego Wy chcecie sowy są bomba :D
Mayka1981
25-11-2009, 14:38
fajne - ale za ciemne trochę...
a mi sie całkiem nawet podoba;) dobrze, że sówki małe - delikatne są... kojarzy mi się ta chusta natomiast z Laną Sonnenstern i Star kojarzy;)
chusta na wieczór... taaaa... jako kołderka dla dziecia...
nie podbiła mego serca :roll:
obejrzałam real foto i.....podoba mi sie!!!!!!nawet bardzo,bardzo, bardzo!!!!!!!!!
http://www.thebabywearer.com/forum/showthread.php?t=368411
oczywiscie wklejone przez stephmaus :)
oczywiście na zdjęciach czyichś wygląda o wiele lepiej, jednak jakoś nie widzę jej w moim skromnym stosiku. Ale jak bym miała ze 20 chust to całkiem fajna:hide:
kaka-llina
01-12-2009, 22:13
tak patrzę i patrzę. i nie.. nie podobają mi się żadne zwierzątka didka.. te też nie kolor ładny ale wzór nie specjalnie- ale mi to się pasiaki podobają..
Poprosiłam jakiś czas temu dziewczyny ze Stillen un Tragen, żeby pomogły w tłumaczeniu nazwy tej chusty. Z ich opisu wynika, że Nachtschwarmer są to wszystkie stworzenia, które są aktywne i towarzyskie w nocy. Zalicza się tu m.in. sowy, duchy, gwiazdy, ćmy, nietoperze, ale ludzie też mogą być Nachtschwarmer.
To bardzo dobrze, że się sówki nie podobają. Baaardzo dobrze... Może będą się kiepsko sprzedawać i zostaną drastycznie przecenione ;)
Bo mnie się podobają ogromnie i bardzo bym takie chciała. I wzorek, i kolor, i klimat. Księżyc, sowy, gwiazdki, huhu - rewelacja :)
Ale ja dziwna jestem, w końcu zupełnie nie rozumiem fascynacji indio :hide:
Ja też własnie odkryłam, że piękne te sówki:)
:) Na pawie też na początku wszyscy narzekali a potem były najbardziej poszukiwanymi stworzeniami chustowymi ;). Ciekawe czy sowy mają szansę powtórzyć ten sukces, czy może trzeba poczekać na innego zwierza.