Zobacz pełną wersję : A które kieszonki i AIO najlepsze?
Bo coś bym sobie kupiła, ale nie wiem co. Na rzepy najchętniej, chociaż może czas napki wypróbować. AIO chętnie wypinane.
Pomóżta, dobre ludzie.
Foxy Lady
23-11-2009, 21:51
ja niezmiennie jestem fanką Fuzzi Bunz - po wypróbowaniu kilku innych, ale nie mam one size, tylko takie na rozmiar
bardzo wygodne, chłonne, super
My używamy Close Parents i są super, w otulacz można włożyć wszystko jak wkładki schną.
Bo coś bym sobie kupiła, ale nie wiem co. Na rzepy najchętniej, chociaż może czas napki wypróbować. AIO chętnie wypinane.
Pomóżta, dobre ludzie.
ja kieszonki testowalam:
wonderoo, bum genius, baby kangas, fuzzy buns rozmiarowe i one size.
bardzo mi sie podobaja baby kangas ale najlepiej mi sie sprawdzaja niestety paskudne bum geniusy.
jak chcesz to Ci moge dołożyć jedno bg do paczki :)
testowałam BG, Wonderoo, FB, TT, HH, Nature Babies, Naughty Babies, kieszonki yetty, miounico, Kushies, IB,
najlepsze pod wzgledem nieprzeciekania to Fuzzi bunz, Itti bitti, wonderoo i Tiny Tushies
natomiast z tych czterech wybieram FB bo IB sie ciezko zapina jak dla mnie, wonderoo jest wielkie, w TT wkladka jest gruba i przy zapieciu odstaje, natomiast FB rozmiarowe jak i onesize idealne, chociaz rozmiarowe to juz w ogole najlepsze :)
ale IB to nie kieszonki :P
w temacie jest tez AIO, a IB AIO mam :)
poza tym tez pytanie o AIO wypinane a takie sa SIO ktore tez mam
aa, moj mozg przeczytal tylko kieszonki, he he
Ja jestem wielką fanką BG, nie znoszę niczego na napy. Mam tez AIO z closeparent i jest rewelacyjna :)
green_naranja
27-11-2009, 23:36
jesli chodzi o AIO, to jako uzytkowniczka goraco polecam Real Easy.
uwazam ze to najlepsze dostepne AIO za cene nie powodujaca spazmow.
wklad konopiany jest przyszyty tylko z jednej strony, tak wiec mozna go do prania i suszenia wyjac z kieszonki (dynda sobie wtedy:) by szybciej sie wysuszyl. poza tym sa sliczne, a jak cos jest sliczne i praktyczne, to nic tylko sie cieszyc:)
IB mnie tak nie porwaly...bo sa tylko sliczne, za to malo praktyczne. juz lepiej sie sprawuja jako otulacze po odpieciu tych wkladow. ale tez nienajlepsze te oyulacze, bo za bardzo waskie i dopasowane...
a skad masz real easy? podobaja mi sie, podobne do fuzzi bunz jesli chodzi o zapiecia
magdulinska
07-12-2009, 14:47
Ja też się dopiszę z moją ulubioną pieluszką. A mianowicie BG "organic" Moja córa ma wrażliwą pupę na polarek dla tego musi mieć wszystko co bawełniane. BG :organic" schną bardzo długo ale są niesamowicie chłonne, nie przeciekają i mega zgrabne no i kolory ładne ;-)
Ostanio kupiłam 3 pieluchy Close Parent - wersja bawełniana i jakoś dziwnie one mokną przy nóżkach. Normalnie warstwa nie przepuszczalna staje się mokra :hmm: ciekawe o co chodzi???
CP sa z mikrofibry i z bambusem, a używasz 2 wkładek czy tylko jednej? Otulacz może zrobic sie lekko wilgotny jak zbyt długo nie zmieniasz wkładki., my tez uzywamy CP i jak za długo przytrzymam to mam właśnie wrażenie, że otulacz wilgotnieje.
ursus_arctos
13-12-2009, 15:36
ja jestem fanka Bum Geniusow- i kieszonek i AIO. AIO mam one size z organicznej bawelny i bardzo, bardzo lubie. Kieszonki tez one size i zdecydowanie w codziennym uzyciu.
lubie tez bardzo kieszonki od Yetty w kombinacji z wkladem blueberry, takiego: http://www.blueberrydiapers.com/products/inserts_and_doublers/oscombins
nie lubie fuzzi bunz (one size), uzywam czasami ale nie przepadam.
mam jeszcze AIO bambinex, ale strasznie nieforemne sa.
Bardzo Wam dziękuję :) Póki co stałam się fanką IB, uwielbiam, jedyne, które nie mokną w kroku po mocniejszym siknięciu.
monika999
10-01-2010, 12:21
Bardzo lubie nowe kieszonki PUL minkee uszyte przez Yette, jako jedyne wytrzymuja u nas noc, do tego swietnie sie ukladaja, idealnie dopasowuja, nie uciskaja nozek dziecka, co zdarzalo sie w pieluszkach Naughty Baby.
na drugim miejscu wsrod kieszonek wyroznilabym FuzziBunz one size-maja w srodku gumeczki , ktore mozna samemu regulowac, rozmiarowki wbrew pozorom gorzej wspolpracuja.
na trzecim- Bum Genius- chociaz nie przepadam za nimi, maja za krotkie rzepy.
wsrod AIO- najmilsze i najciekawsze sa Cushie Tushies i Itti Bitti.
podbijam temat. która kieszonka godna polecenia??