Zobacz pełną wersję : Dojrzalam do decyzji
Syn mi sie trafil wrazliwy i mokry pampers to z miejsca mega ryk :( . W sumie mu sie nie dziwie, bo sie bardzo latwo odparza. Ze starszaczka nie mialam takich problemow.
I przez kilka dni przemyslen, co bedzie latem, doszlam do wniosku, ze probujemy z wielorazowymi i moze nawet czesciowo bezpieluchowo.
Inaczej mi sie mlody zakrzyczy na amen...
Na razie jestem na etapie zebrania informacji o producentach i wybrania produktow. Mlody lezy obok, spi i nie podejrzewa, jaki zamach na niego planuja :lol: , chlop sie w leb puka :lol: .
witaj w klubie! :D my z Hela nie mielismy zadnych problemow skornych ale decyzje przejscia z moltexow na wielorazowki nie zalujemy!!! co ma sie nie udac!
CZe ZMIENIC PIELUSZKE
Trzymam kciuki i liczę na wzajemność bo też chcę spróbować EC przy drugim dziecku.
Powodzenia, my z wielorazowkami z prawdziwego zdazenia,dopiero zaczynamy,wczesniej byl otulacz +tetra lub flanelka.
Pampersy byly tylko na wyjscia i na noc .
trzymam kciuki - ale co sie ma nie udac?????
u nas moltexy już tylko są grane jak pieluchy nie doschną na czas... 8))
trzymam kciuki - ale co sie ma nie udac?????
u nas moltexy już tylko są grane jak pieluchy nie doschną na czas... 8))
u nas tez :D z ta roznica, ze nie moltexy tylko kukurydziane pieluchy eko...
uda sie uda, to naprawde proste jest... tylko nalog taki sam jak chusty :wink: ja ostatnio wszystko przeliczam na pieluchy, otulacze i chusty... :roll:
Anna Nogajska
20-04-2008, 23:43
trzymam kciuki bardzo mocno. szczególnie za próby EC. pamiętnika strasznie jestem ciekawa. mnie nie starczyło samozaparcia, chociaż bloga nawet założyłam...
Jako ze pare osob nam kibicuje, to chcialam powiedziec, ze sprawa jak dotad nie posunela sie do przodu.
Skora taka sobie, bo on ma potezne faldki na nozkach i jak mu sie taka faldka spotka z pieluszka to z miejsca odparzenie. Inna sprawa, ze na szyi tez ma odparzenie od faldek :? , a tego na pieluchy zrzucic sie nie da.
nie zebym Cie chciala straszyc, ale u nas sie tak alergia zaczela objawiac :( tylko tych odparzen bylo duzo - pod pachami, szyja, faldki w lokciach, kolankach, odparzona pupa...
ale pupa w wielorazowkac i tak wydaje mi sie lepsza niz w pampku, wiec warto :)
Hmmm, wiem. I szczerze mowiac i tak sie ciesze, ze nie jest gorzej. Po pierwsze, moje dzieci sa genetycznie w grupie ryzyka. Po drugie, wiesz pewnie, ze w tym wieku alergia to sie bierze z jelit. A Mlody mial na poczatku przeboje antybiotykowe, teraz ma candide i lamblie :cry: I nie jest latwo leczyc takiego malucha...
Mamy pierwszy zakup w kierunku... koc armii szwajcarskiej. 100% welna, do sfilcowania. Teraz musze poczekac, az mi koles przysle.
I w pieluszkach tez jakies pierwsze rozeznanie zrobilam, w wolnej chwili podlnkuje i poprosze o opinie. Dobra, jak sojka za morze, ale powoli jakis schemat dzialania sie pojawia. Moze sie uda go dokonczyc, zanim sie mlody odpampersuje tradycjnie :lol: :lol: :lol: