Zobacz pełną wersję : Kieszonka Bum Genius v Wonderoos one size
Hej
własnie jestem na etapie kupna kieszonek :rolleyes: no i własnie nie wiem które lepsze :confused: Bum Genius czy Wonderoos wszystkie one size. Wiem ze najlepiej samemu wyprobowac lub chociaz pomacac ale chyba nie bede miała okazji.Tak wiec prozba o pomoc. Kto za a kto przeciw jednej lub drugiej kieszonki ! bede bardzo wdzieczna za odzew :)
Obie kieszonki znacznie sie roznia. Mają zupełnie inne kroje, BG jest na rzepy a WROO na napy. BG jest wezszy w kroku, a WROO bardzo szeroki. Nie wiem czy opinie cos ci dadzą. Chyba musisz sama wyprobowac i sie przekonac. Ja mam i jedną i drugą, jakbys chciała, to moge pozyczyc, moglabys im sie przyjrzeć z bliska i pomierzyc. :D
ekomummy
14-08-2009, 22:07
Witam,
Ciężko wybrać pomiędzy tymi dwoma bo obydwie kieszonki są fajne. Myślę, że można zacząć najpierw od preferencji na zapięcia (jak wspomniała Yetta):
-Czyli jeżeli wolisz zapięcia na rzepy to bumGenius a jeżeli na nappy to Wonderoos. W miarę jak dziecko robi się starsze to czasami odpina rzepy ale nie wszystkie dzieci wpadają na takie genialne pomysły :D
-Pieluszki Wonderoos przy wyższych dzieciach starczają na dłużej. Np. mój bumGenius nie wystarczył do końca pieluszkowania bo zrobił się za krótki z przodu (a to szczególnie przeszkadza u chłopca). Wonderoos za to pasował bez problemu
-Z drugiej strony bumGenius ma swoje fanki, które uważają, że te pieluszki są naj, naj, naj. Chyba jednego bumGeniusa każdy powinien mieć i się przekonać jak jest z tą technologią V3 :lol:
Tak więc pomimo tego co wspomniałam o moich małych problemach z bumGenius, to widząc, że masz dziewczynkę (6 miesięczną) polecam bumGeniusa.
Powodzenia!
tak jak pisała Yetta, znacznie różnią się krojem. jeśli jesteś mamą szczuplaczka, to BG ma szanse lepiej dopasować się do budowy ciała dziecka.
mój syn właśnie jest bardzo drobny i BG leży na nim idealnie. WONDER w porównaniu jest bardzo szeroki, synu wygląda w nim pokracznie i właśnie pozbywamy się łondera.
fakt, rzepy mają krótszy żywot, szkoda.
Mi wonderosy nie podeszły, ponieważ miałam wrażenie, ze gorzej się dopasowują niż np. BG, czy nawet inne pieluchy na napy. Jakieś takie luźne mi się wydawały, a zaznaczam,że córa raczej krągła jest dziewczyna;)
My już używamy i BG i W.
Ja wole W , a mój M BG - i bądź tu mądry.
Wydaje mi sie ,ze różnice w jakości użytkowania są indywidualne dla każdego.
Nie spróbujesz, nie będziesz wiedzieć:)
namieszać trochę? :ninja:
jak chcesz kupować jedną, to kup od yetty :)
jak kupujesz więcej, to kup obie. ja mam dwie i choć wolę BG (wonderoos mi się trudno dopasowuje), to wonderoos też nie leży odłogiem.
na noc jest super.
dodam, że kupowałam w ekobaby, a tam są obie.
kupowałam hance jak ok 6 m-cy miała.
Miałam 4 Wonderosy i 4 BG.
Mam wysokie, szczupłe dziecko i BG wydawał się...za krótki! już w 8 miesiącu:lol:
Teraz mamy 8 wonderów i choć nie są super zgrabne, to bardzo je lubię.
Ale pieluszka yetty, to jest to!
ło matko !!!!!! wy to doradzic potraficie :)
staneło na tym poki co :
1 BG + 1 łonderek + musze w KRK pogadac z Yetta :)
mamy chwilowo obie i choc BG wyglada jak szmata to chyba jednak wolimy BG. ze względu na to ze wklad się trzyma bo kieszonka jest na zakładkę : i te nieszczęsne rzepy- ma wieksza regulacje co przy moim tluszCzaku jest plusem :)
Anna Nogajska
27-08-2009, 23:13
kiedyś mówiłam tylko BG i koniec :mrgreen: jak się julka urodziła to wonderoosy zaczęłam stosować na większą skale i bardzo je lubię. stosujemy głownie na noc, ale z jedną wkładką i na dzień. wbrew pzoorom woneroos nie jest szerszy w kroku od bumgeniusa :) ma trochę inny krój.
na bardzo szczupłe dziecko zdecydowanie będzie pasował bumgenius. dla dzieci o masywniejszych udach-wonderoos. bumgenius leży dobrze od 3 kg, wonderoos od 4,5-5.
obydwie pieluszki bardzo lubię i zawsze pozostane zwolenniczką mieszania amrek w stosiku.
hi hi moj tluszczak jest a lepiej leza bg..
we'll see za jakis czas :)
za to fuzzy buns srednio podpasował, bedziemy kombinowac :)