Zobacz pełną wersję : Chustowe plany - portugalskie forum chustowe JUZ OTWARTE!!!
Przyznam sie do pewnych przemyslen. Od jakiegos czasu knuje, jak tu by podbic portugalski rynek i zarazic tutejszych chustomania... W glowie ukladam plany marketingowe, chcialabym zostac reprezentantka jakiegos chustowego producenta, otworzyc sklep internetowy, zaczac promocje i moze tez wziasc sie za organizacje chustowych spotkan... Ogolnie tak knuje i knuje, a Luis, jako na razie jedyny wtajemniczony popiera i wspiera duchowo... A musze sie chyba wziasc za konkretne knucie, bo ktos inny mi tu robi promocje;-) Znajomy opowiadal, ze dzis w telewizyjnym programie poludniowym jakas pani pokazywala chuste i wiazanie... Szkoda ze nie widzialam...
Chusty w okolicy to "nowosc", mysle, ze pomysl by chwycil, jestem bardzo podekscytowana moim wstepnym chustomaniactwem.
Bardzo bym chciala, nie to ze sie boje, ale potrzebowalabym zacisnietych kciukasow i myslowego wsparcia.
Bo to ze warto promowac, tego jestem jak najbardziej pewna, a czy mi sie to uda...
Ze sie do mojego knucia przyznalam, to juz pierwszy krok;-)
Znlazlam tutejszych netowych sprzedawcow Dydimos i Storch...
Dziewczyny, jak myslicie, czy warto????
Nie mowie o kwesti materialnej, ta tez sie liczy, ale na razie mysle o kwestii zarazania chustomania i promocji chustonoszenia...
7kate007
12-03-2008, 23:45
Ulinha, oczywiscie ze warto :) tak jak my Grudniowki zostalysmy zarazone, pora zarazac inne mamy.
powodzenia zycze.
p.s. i pamietaj ze masz byc z nami jutro myslami na spotkaniu ;)
3mamy kciuki,bardzo mocno :)
Z takim zapalem podchodzisz do sprawy ,ze napewno Ci sie uda :thumbs up:
pisz koniecznie jak Ci idzie ,bedziemy kibicowac:)
Pewnie że warto. Nie tylko didki i storcze są na świecie! na pewno się uda i jeszcze jakaś kasa też ci wpadnie. POWODZENIA
Chustomanki wszystkich krajów łączcie się :) Działaj, działaj. A ostatnio mąż mojej koleżanki, którą zaraziłam chustami, stwierdził, że ktoś na tym niezły biznes robi - życzę, żeby w Twoim przypadku to się sprawdziło :)
Chustomanki wszystkich krajów łączcie się :) Działaj, działaj. A ostatnio mąż mojej koleżanki, którą zaraziłam chustami, stwierdził, że ktoś na tym niezły biznes robi - życzę, żeby w Twoim przypadku to się sprawdziło :)
No pewnie, że zaczynaj działanie! Trzeba rozszerzac dobre pomysły, a i zarobic myśle, że można :D
polaquinha
13-03-2008, 09:34
Ulinha, pogrzeb dokladnie w sieci na portugalskich stronkach.
Wiem,ze jest juz jakies srodowisko chustomaniaczek w Portugalii, bo pod podobnym kontem szukalam.
Odwagi i do dzieła, na pewno się uda, bo noszenie w chuście to fantastyczna sprawa, a jeśli jest tak jak mówisz, że rynek wolny to tym bardziej jest pole do popisu :thumbs up:
Mocno trzymam kciuki!!!
Ambitny plan.
Rozkręcaj biznes chustowy i bierz się za zarażanie innych mam.
Trzymamy kciuki! A czy warto? Odpowiedź jest jedna :lol: :lol: :lol:
mamy te same imiona w rodzinie ;)
Twoj chlop Luis, moja corka Luisa
Twoja corka Ines Maria, ja Agnieszka Maria
jezeli Ulinha ma cos wspolnego z Ula, to juz w ogole padlam ;)
HIhihihi
Ulinha to tutejsza Ulka, a Ines to nasza Agnieszka;-)))
Moze jeszcze jestes zodiakalnym rakiem???;-)
Fajne podobienstwa :D
Zaczynaj :) Zobaczysz jaką będziesz miała jak pomysł chwyci, a że chwyci to nie mam żadnych watpliwości. POWODZENIA :lol:
Wyciagam moj stary watek.
Dlugi szmat czasu zajelo mi przystapienie do dzialania, Maryska podrosla, czasu mam wiecej.
Postanowilam, biorac wzor z tutejszego miejsca, stworzyc forum o tematyce chustowej po portugalsku, dla tutejszych chustonoszek, aby w jednym miejscu sprobowac zebrac wszystkie informacje i osoby zainteresowane chustonoszeniem w Portugali.
Przegladajac tutejsze fora dzieciowe zauwazylam, ze pojawia sie coraz wiecej pytan, coraz wiecej doswiadczen, ktore rozbite po tych forach wzbudzaja zainteresowanie chustami.
Po raz kolejny prosze o zacisniete kciuki. Na razie jeszcze forum jest zamkniete. Tworze regulaminy i opisy podforow, aby wszystko bylo czytelne i latwe w uzyciu;-) Mam jednak nadzieje, ze juz wkrotce forum zostanie oficjalnie otwarte, ze przyjmie sie w tutejszym netowym swiatku.
Forum bedzie sie "dzialo" tutaj:
http://slingpt.forumeiros.com/index.htm
Pozdrawiam cieplo
ula
Brawo Ulinho :applause:!
Powodzenia!
monika999
19-11-2009, 07:34
trzymamy mocno kciuki!!! napewno sie uda!!!:)
strona mi się podoba, jest jasna i przejrzysta. zachęcająca.
trzymam kciuki, mam nadzieję, że uda ci się stworzyć tak fajne miejsce w sieci dla portugalskich mam, jakie nam stworzyła Jazoo :thumbs up:
mamy te same imiona w rodzinie ;)
Twoj chlop Luis, moja corka Luisa
Twoja corka Ines Maria, ja Agnieszka Maria
jezeli Ulinha ma cos wspolnego z Ula, to juz w ogole padlam ;)
HIhihihi
Ulinha to tutejsza Ulka, a Ines to nasza Agnieszka;-)))
Moze jeszcze jestes zodiakalnym rakiem???;-)
Fajne podobienstwa :D
sklonowaly sie czy co??
no niezle dziewczyny :thumbs up:
Forum bedzie sie "dzialo" tutaj:
Pozdrawiam cieplo
ula
hmm... portugalskiego nie znam ale stronka prezentuje sie ladnie i slonecznie :) jest tam moze jakies przejscie na jezyk angielski?
Brawo :) trzymam kciuki za powodzenie!
OT - czy warto pojechac do Portugalii w lutym?? czy jest "zimno"? tak mnie wczoraj naszło ;)
paskowka
19-11-2009, 10:26
Ulinko trzyma kciuki!!! Podziwiam, bo na pewno to niełatwa robota, szkoda że nie znam portugalskiego, bo bym troszkę i tam poczytała jak juz się rozkręci:)
ursus_arctos
19-11-2009, 14:39
knuj, knuj! powodzenia i trzymam kciuki!
sylvetta
19-11-2009, 17:03
Jeezu! jak sie cieszę! Gram w zespole brazylijskimi dzieki temu uczyłam sie portugalskiego - ale w naszej europejskiej wersji. Kocham Portugalie - chociaz jak dotąd byłam tam tylko 2 razy. oststni raz w te wakacje - wyjechalismy z namiotem, trzy dni po ślubie, a ja w 6 miesiacu ciązy - więc moja miesieczna Blanka tez kocha Portugalię. A gdzie mieszkasz? My bylismy na południu w Algarve, ale ja omiajałam te wszystkie kurorty i np. bylismy w takiej miescinie Fuseta - ja bym tam mogła starości dożyc:D! Potem w Tavirze, w Lagos i potem juz w Lizbonie. Ale to wszystko za mało, chciałabym wszystkie regiony objechac, obejrzec. Bardzo Ci zazdroszcze!
I jesli Ci się uda z tym forum, to moze bym sobie podszlifowała portugalski???I podłapała troche portugalskiego slangu chustowego! powodzenia!:thumbs up:
asia.asz
19-11-2009, 17:18
hej Ulinha:)
czekam na info kiedy bedzie stronka dzialac to sobie portugalski doszlifuje
a poki co nosze jaska w kolkowej wiec w jakims sensie propaguje idee chustowania na miejscu w pt;)
pozdrowionka i caluski dla Maryski
ps. myslalam o spotkaniu ale jasko poszedl do zlobka i walczymy ostatnio z chorobami:cryy:
kasia wska
28-11-2009, 10:03
ulinha, parabens!
dam namiar noszącym koleżankom z pt, a przy okazji popytam, czy jest jakieś miejsce w necie, gdzie się gnieżdżą i wysiadują :D
(jestem portugalistką i trochę mam tam znajomych).
powodzenia!
Mayka1981
28-11-2009, 10:06
Eee super! A może jakiś anglojęzyczny wątek dla zaprzyjaźnionych chustonoszek z innych krajów?
:thumbs up:
bardzo ładne kolory na tej stronie :)
Trzymam kciuki i życzę powodzenia :)
ulinha> z Kobiecej Polonii?;-)) tak pytam tylko, bo wiem, ze to Ty.
Trzymam kciuki, na pewno sie uda. A Portugalie kocham od pierwszego wejrzenia. Studiowalam w Aveiro daaawno temu.
Ulinha trzymam kciuki żeby Ci się powiodło!
OT właśnie na dniach lecę do Lizbony i mam nadzieję ma super wrażenia.
Dziekuje za wszystkie kciukasy!!!
Dzialam, ale musze rozpedu nabrac;-) Chce jednak wszystko w miare sensownie przygotowac.
Oczywiscie zaprosze na wirtualne przeciecie wstegi na otwarcie;-)
Dzis sie za siebie wzielam, troszke poorganizowalam i mysle, ze na spokojnie moge drzwi chustowego forum po portugalsku otworzyc:-)
ZAPRASZAM!!! I po cichutku prosze wszystkie osoby portugalskojezyczne o wszelkie krytyki zwlaszcza w temacie potencjalnych bledow jezykowych (bo nie watpie ze takie sa...). Taka pomoc bardzo mi sie przyda!!!
Tadadadammmmmm:dancing:
I kciuki nadal potrzebne!!!
Jasnie Pani :)
29-11-2009, 23:55
:thumbs up:
Świetny pomysł i wykonanie :thumbs up:
Gratuluję i trzymam kciuki za powodzenie!!!
No proszę jak ładnie :applause:
Gratuluję, aby się ładnie rozwinęło
Gratuluję i życzę powodzenia!
Jak będzie Topikos o Los Chustas talibas to daj znać to się dopiszę ;)
kasia wska
01-12-2009, 15:58
ale fajnie!
@ ulinha - przy okazji pani prof Ci rzuci okiem na sprawy językowe;) (na priv, of kors), ale nie martw się tym za bardzo!
jeszcze raz gratulacje:)
@ mucha - hihihi
gratulacje i od nas i kciuki mocne:D
julianka.
01-12-2009, 19:31
Ulinha pomysł i realizacja super. Życzę powodzenia :)
OT: Ja bede lansowac chusty (i siebie w chustach ;) ) w Portugalii na przełomie kwietnia i maja, jak ktos mnie zaczepi z zainteresowaniem wyśle go na Twoje forum.
sylvetta
01-12-2009, 22:43
no pogratulowac! bardzo sie cieszę1 Kurde, ale masz zaparcie i prędkosć działania!:applause::applause::applause:
moja przyjaciółka mieszka w porto
na przełomie roku urodzi trzecie dziecko
ale ją jakoś chustami nie mogę zarazić
może jej podeśle linka do nowego forum po portugalsku
gratuluje
Reni, no koniecznie podsylaj!!!
Forum zainicjowane, na razie zainteresowanie watle, ale licze ze znajda sie zainteresowane portugalskie chustonoszki;-) Kciukasy nadal potrzebne;-)
(w Portugalii wszystko tak woooolno sie rozkreca;-))