Zobacz pełną wersję : co można uszyć chusty?
nosidła, nerki i smycze z mody nie wychodzą, ale ciekawych i oryginalnych uszytków coraz więcej :)
jakie znacie rodzaje uszytków, kto szyje, do kogo warto po co uderzać? :)
ja kojarzę: torby i torebki, nerki i hipsterki, portfele, espadryle, spódnice, kapelusze, muszki, szelki...
z firm: czepirkowo, blueberry, coolawoola, pracownia rodzinna, poppy handmade
podpowiedzcie co znacie, żebym wiedziała co i u kogo można uszyć jeśli mi się chusty nie sprzedadzą ;)
Ja widziałam na fb ze chustowe pieluszki wielorazowe ktoś uszył...
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Rojkowa piękne rzeczy szyje :)
Jakiś czas temu pytałam na forum co można uszyć z części 'cmentarnej szmaty'...
Część oddałam już wcześniej na aukcje...
Drugą część zostawiłam sobie i bardzo długo używałyśmy do noszenia na biodrze. Jednak już od dwóch lat leży w szafie, bidulka...
Torby mnie już nie ciągną, pieluchy tym bardziej ;)
Na poduszki / pościel mi szkoda...
Chętnie podepnę się pod pytanie...
Espadryle mozna uszyc! Piekne :)
Portfel, bizuterie, notes sobie mozna oprawic...
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Chustkę dla dziecka na szyję? Szal albo czapkę sobie? Ochraniacz na rączkę do wózka? Plecaczek? Wiszącą "półkę" zrobić? Hamak na działkę? Daszek nad piaskownicę? Saszetkę na kosmetyki?
Kombinować dalej? :)
Chustkę dla dziecka na szyję? Szal albo czapkę sobie? Ochraniacz na rączkę do wózka? Plecaczek? Wiszącą "półkę" zrobić? Hamak na działkę? Daszek nad piaskownicę? Saszetkę na kosmetyki?
Kombinować dalej? :)
Dobrze Ci idzie...
Choć ja w tym temacie dość wybredna jestem...
Espadryle mozna uszyc! Piekne :)
Portfel, bizuterie, notes sobie mozna oprawic...
A znasz kogoś kto szyje?
A znasz kogoś kto szyje?
Ale co? Buty? Na fb jest stronka, moge poszukac linka jesli chcesz.
kornflejka
13-06-2017, 10:56
tez widzialam te epadryle na fb. super wyglaly
Espadryle szyje blueberry,bardzo ładnie się prezentują na fotach,na żywo nie widziałam
Ja tam zamierzam sobie uszyć kapę na wyrko :)
moja córka ma z chusty uszyty ochraniacz na ścianę przy łóżku i poduszki dekoracyjne na łózko
Odświeżę i podepnę się.
Chciałabym cos praktycznego, coś co starczy na dłużej i się szybko nie znudzi. U mnie trochę kolor ogranicza możliwości. Przeczytałam wasze propozycję i najbardziej wpadły mi w oko: plecaczek, kolejna nerka może, portfel, nosidło.
Co jeszcze byście zaproponowały? Tak myślę o czymś do domu, może poszewki na poduszki?