PDA

Zobacz pełną wersję : Bemowo/Izabelin/Babice - poszukuję spotkań chustowych lub pomocnych chustomam

Katt
07-03-2016, 16:25
Są takowe?

Jestem spod Warszawy, mamy z mężem jeden samochód i on zwykle zabiera do pracy, a ja z dwójką (różnica wieku 2 lata) hiperruchliwych dzieci wolę nie zapuszczać się na drugi koniec Warszawy. Najbliżej mi na Bemowo.

Zastanawiam się też nad zakupem chusty tkanej - do tej pory miałam elastyczną, tfu, dobrze, że mnie rehabilitantka oświeciła, że to już mocno za długo na mojego dziecia - 6,5 miesiąca i 9 kg :-P Nawet czułam, że coś jest nie tak, ale nie wiedziałam o co chodzi. Teraz czytam i czytam forum... i hmm... :-P i nie wiem którą chustę tkaną na ten etap. Chętnie bym popatrzyła na bardziej doświadczone mamy - jakie wiązania, jaka długość chusty najlepiej... itd.

Są tu jakieś mamy z Bemowa? A może przypadkiem ktoś doświadczony z okolic Izabelina/Babic się znajdzie?

kura
08-03-2016, 14:40
Do specjalnie doświadczonych nie należę, natomiast jestem z okolic Izabelina/Babic. Mogę dać pomacać szmatki ;)

bere
08-03-2016, 20:35
My z Bemowa jakby co;)

Katt
16-03-2016, 15:22
Dzięki za szybki odzew. Mnie samej dłużej nie było w tym wątku.
Kura - może w takim razie jakiś wspólny spacer? Chętnie poznam chustomamę z najbliższej okolicy :-) Tylko muszę się doleczyć, bo aktualnie jestem na antybiotyku. Piszę do Ciebie priv.
Bere - to w takim razie też chętnie się spotkam, ale to tym bardziej muszę się doleczyć na dłuższą wycieczkę. Odezwę się na priv :-)

P.S. Chustę już wybraliśmy i zamówiliśmy - najprostszą tkaną bawełnianą lenny lamb. Teraz pozostaje kwestia wiązań i dociągania, nie takie proste jak się wydaje... :-P

Katt
16-03-2016, 15:26
Dzięki za szybki odzew. Mnie samej dłużej nie było w tym wątku.
Kura - może w takim razie jakiś wspólny spacer? Chętnie poznam chustomamę z najbliższej okolicy :-) Tylko muszę się doleczyć, bo aktualnie jestem na antybiotyku. Piszę priv.
Bere - w takim razie też chętnie się spotkam, ale tym bardziej muszę się doleczyć na dłuższą wycieczkę. Odezwę się na priv :-)

P.S. Chustę już wybraliśmy i kupiliśmy - zwykłą tkaną bawełnianą lenny lamb. Teraz kwestia wiązania i dobrego dociągania, co nie jest takie proste jak się wydaje... :-P

samasia
16-03-2016, 15:26
Ja z Bemowa, okolice Hali Woli :) Też nie jakoś bardzo doświadczona, ale jedno dziecko wynosiłam, chusty na stanie mam do pomacania :) Tylko aktualnie nieszczególnie mobilna, ale do jakiejś kawiarni (np. Ciuciubabki) pewnie się dotelepię.

Noelka
13-06-2016, 13:51
Podbijam. Ja z okolic ciuciubabki i za Chiny nie umiem plecaka dociągnąć. To mi za luźni przy szyi, to chusta spod pupy ucieka... ktoś pomoże?

samasia
13-06-2016, 15:29
Noelka, ja plecakowo niezbyt ogarnięta, ale zapisz się na Facebookową grupę "Bemowskie mamusie" i zapytaj, tam jest trochę osób chustujących.

Noelka
13-06-2016, 19:26
Tylko że ja niefacebookowa jestem :roll: