PDA

Zobacz pełną wersję : Co wybrać - porada dla koleżanki

miedziana
25-05-2009, 09:59
Moja koleżanka bardzo chciałaby zaopatrzyć się w MT, nie jest jednak pewna, czy u nich się sprawdzi.
Jej synek na początku czerwca kończy 11 miesięcy, obecnie waży 12 kg. Czy MT wystarczy na długo ? A może lepiej polecić jej nosidło ergonomiczne ??
Proszę o radę, bo ja nie jestem - jeszcze tak doświadczona w tym temacie - Mt próbowałam jedynie na spotkaniach, obecnie noszę w nosidle czasami, ale szczerze mówiąc ja na razie najbardziej lubię chustę :) A koleżanka chusty nie chce.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.. i przepraszam, jeśli podobny temat już był, ale nie mam czasu się przekopywać przez wątki, a moje zapytania w wyszukiwarce nie przyniosły efektu :(

Jasnie Pani :)
25-05-2009, 10:29
IMO wszystko jedno czy nosidlo, czy MT, byle pasy byly dobrze wypelnione i panel wystarczajaco szeroki, zeby siegal pod kolanka.

miedziana
25-05-2009, 10:31
Jasnie Pani dzięki wielkie :kiss: , całe życie się człowiek uczy, ja myślałam, że MT to raczej wszystkie w standardowych wymiarach :)

Czyli szukam MT, ino o szerokim panelu ?? ( a szeroki to jaki ;) ?? ).

lillyofthevally
25-05-2009, 10:34
od kolanka do kolanka :) trza wymierzyć - tak na żabkę

nie wiem czy logicznie wytłumaczyłam
coś dzisiaj szwankuję :D

miedziana
25-05-2009, 10:36
od kolanka do kolanka :) trza wymierzyć - tak na żabkę

nie wiem czy logicznie wytłumaczyłam
coś dzisiaj szwankuję :D

Ja chyba też ;)

Ok postaramy się wymierzyć ;) dziękuję !!

Anna Nogajska
25-05-2009, 10:37
jeśli będziesz kupowała zagranicą to zwykle określa się ten rozmair jako toddler, chociaż roczne dziecko nie jest jeszcze tak duże. najlepiej zawiązać w chuście np. podwójny x i zmierzyć odległość od jednego kolanka do drugiego. mysle, że panel musi miec szerokość minimum 40 cm, co do wysokości to trudno mi się wypowiadać, też trzeba zmierzyć.

Mag
25-05-2009, 11:01
Miedziana, przy tej wadze to miętek tylko ze sztruksu,na pewno skonstruowany i szyty jak MT Ani z Tulikowa i Anntenki.
nosidło typu ergo i manduca,czyli grubsze,solidniejsze w pasach i panelu.

ale bardziej polecam MT,bo o wiele łatwiej go dopasować od razu, choć długie pasy moga odrzucać na początku.
jak już się dziewczyna przyzwyczai to może na nosidło przeskoczyć.
wg. mnie dla początkującej osoby wbrew pozorom miętki są wygodniejsze niż nosidła.
na roczniaka to 40cm w sam raz.