PDA

Zobacz pełną wersję : ubranka do wielorazówek

magnolia
21-05-2009, 21:11
Dziewczyny, wszystkie mamy problem z ubrankami do wielo, wiadomo. Dzisiaj przez przypadek znalazłam body takie fajowe smukłe ale długaśne, jakby idealne do wielorazówek. Znalazłam je w takim sklepie snc (super niskie ceny) - myślę, że to jakiś sieciowiec i pewnie w wielu miastach jest. Body ładne z disneya, z krótkim rękawem za 5zł a z długim za 10 (bez grosza). Materiał też wyglądał w porządku, bawełna oczywiście ale nie taka sztuczna jak to w tym tanim badziewiu tylko taka normalna. Jutro kupię wypróbuję to napiszę. A jeszcze kiedyś też kupiłam body firmy tup tup i też są takie długie ale dopasowane, nie trzeba kupować większego rozmiaru. :lool:
Może ktoś jeszcze trafił na jakieś kontkretne ubranka na wielorazówki? Podzielcie się

ala
21-05-2009, 21:58
u nas na wielo niewygodne są tylko dzinsy, reszta ubranek jest ok - jakoś szczególnie nie wybieram ubranek pod kątem wielo

mamru
21-05-2009, 22:18
a ja właśnie przestaję używać body :hide: Weronice już od jakiegoś czasu nie zakładam, a Marcie od dzisiaj :) tylko długa koszulka i bawełniane spodenki

Lotna
21-05-2009, 23:12
Ewentualnie rozpięte body :D Ale też właśnie jesteśmy na etapie przerzucania się na podkoszulki.
Trochę mam problem ze spodniami bo za wąskie w pupie są, staram się kupować takie z gumkami na dole, wtedy mają szeroką pupę, H&m ma takie :)

Gertruda
22-05-2009, 11:52
Ja używam normalnych ubranek, niedawno zaczęliśmy stosować wielo i nawet nie musiałam wyciągnąć ubranek w większym rozmiarze...

magnolia
22-05-2009, 12:20
no ja niestety mam problem, mój mały jest chudziutki ale długaśny, większość body sie nie dopina :? też koszulek trochę używamy ale one się niestety zawijają, ale w lecie będą ok myślę :D

esther
22-05-2009, 12:45
H&M ma idealne body. Długaśne i fajnie dopasowane do wielo :-) mie są najtańsze, bo 20 zl, ale z bawełny organiczej i śliczne :-)

Aloha
22-05-2009, 21:27
ja zawsze lubiłam bodziaki H&M , bo wydawało mi się, że rosną razem z dzieckiem, tak się jakoś wyciągały :)

A tak generalnie to my po domu tylko body zazwyczaj - oczywiście porozpinane :mrgreen:

A czy posiadacie może skarpetki trzymające się małych stópek? Bo jak dla mnie skarpetki niemowlęce to jakiś straszny niewypał jest.

esther
22-05-2009, 22:15
hehehe :-)
jeśli o skarpetki chodzi to też wygrywa H&M :-)
razem z bodziakiem zakupiliśmy skarpetki - idealne! nie dość, że trzymają się stópek (WSZYSTKIE inne spadały, albo odciskały się tragicznie na nóżkach), to jeszcze można je podciągnąć do opcji podkolanówek :-) czyli do chusty jak znalazł! (trzy pary 15 zł, czyli cena też w porządku)

magnolia
23-05-2009, 13:21
ja kupiłam podkolanka na 2 latka, mamy więc długie zakolanka dla 5cio miesięczniaka, a stopa juz prawie dorosła do nich:)

Noriska
23-05-2009, 18:13
Welna rulez!! Zaczelam z kupnymi bodziakami i spodenkami w H&M - rozmiar 56 starczyl na 3 miesiace (bawelniane 62 juz byly w uzyciu w drugim miesiacu. W 56 nie miescily sie pieluszki!). Welna jest razciagliwa i znakomicie oddycha - co widze na moich bawelnianych bluzkach po noszeniu malej. Teraz dziergam bodziaka sama :)

Karolaino
24-05-2009, 13:45
Ja z ubranek uwielbiam tuniczki na noc, spodenki plus o rozmiar wieksze body na dzien u maluszka a u starszaka koszulki plus spodenki frugi, ktora maja suuuperasny kroj i jakosc (tylko ta cena...). Nigdy nie wcisnelam dzieci w zadne dzinsy. Wlasnie ida do mnie welniane body od Vegi, zobaczymy, jak je sie nosi. Norisko,a jak welenka sprawdza Ci sie w cieplejsze dni?

Noriska
24-05-2009, 22:50
Jestem bardzo zadowolona z ubranek z welny. Nie sa tanie...ale starczaja na dluzej bo sa bardziej rozciagliwe - zatem summa sumarum wychodzi tyle samo :fire:
Jesli chodzi o utrzymywanie temepratury kiedy jest cieplo (a jest ostatnio u nas ponad + 20) to na glowe bija bawelne, w ktorej moja mala wychodzi z chusty mokra na brzuszku. Ubranko z welny jest tez wilgotne (ale tylko troche - powodem jestem ja - bo przystaje do mojej bawelnianej bluzki :oops: ) ale malej jest cieplo i nie czuje wilgoci.
Jak skoncze bodziaka to wkleje zdjecie :)

Karolaino
24-05-2009, 23:22
Super!Dziergasz te cudeńka z wełny merynosa, czy zwykłej?Chyba uśmiechnę się do babci...:)

Anna Nogajska
25-05-2009, 23:22
wełna, wełna i jeszcze raz wełna :)

niecierpię bodziaków, wystkie, które dostałam zostały obcięte :twisted:

podkoszulki kupuję na ramiączkach, nie podwijają mi się. mam taki malutki sklepik w okolicy u rodziców, gdzie podkoszulki na ramiączkach nawet na 62 mają no i kosztują ma 6 zł. pomimo, że jakość bardzo OK...zawsze jak tam jestem to hurtem kupuję:).

poza tym nic nie kupuje innego pod kątem wielo. pewnie to zależy też od tego jakich wielo się używa.

madzik0711
26-05-2009, 22:18
Bodziaki są w C&A długie i chude, jakby ktoś chciał to sluże pomocą :P

ann_a30
27-05-2009, 13:00
Powoli przestawiam się na gacie wełniane i koszulkę. Do tej pory wełniane gatki zakładaliśmy na noc tylko, a teraz myślę, żeby zamiast otulacza dawać wełnę, no chyba, że zakładam kieszonkę...
W tej sytuacji to mam za dużo kieszonek, a za mało formowanych.
Ale to nic - zaraz pewnie nakupię :lol:

Karolaino
27-05-2009, 13:09
Doszły do mnie dzisiaj wełniane bodziaki od Vegi - REWELACJA. Niesamowite jest,że 2 sztuki (w dwóch różnych rozmiarach) posłużą nam od 3 m-ca do 2,5 lat (myślę,że dłużej, bo Ignaś wchodzi w nie spokojnie). Zapłaciłam krocie ale warto było...W ogóle wełna u nas rządzi a pule leżą odłogiem.

Noriska
09-06-2009, 21:31
Super!Dziergasz te cudeńka z wełny merynosa, czy zwykłej?Chyba uśmiechnę się do babci...:)
Z merynosa - cieniutka dwunitkowa wloczka oraz z merynosa z domieszka jedwabiu. Oto obiecane zdjecie (w koncu zmobilizowalam sie i kupilam guziki) body z merynosowojedwabnej wloczki:
http://picasaweb.google.com/noriska/Dro ... 0695553042 (http://picasaweb.google.com/noriska/DropBox?authkey=Gv1sRgCMnGiseHicjTeg&pli=1&gsessionid=Uwaw-Oh65msKKHTzH-GeMA#5345411630695553042)

Noriska
09-06-2009, 21:33
Doszły do mnie dzisiaj wełniane bodziaki od Vegi - REWELACJA.
Gdzie mozna takie kupic? U mnie sa tylko body od 3 do 18 miesiecy (regulowany dol):
http://www.krusedull.net/krusedull/viewitem.php?id=644

mamru
09-06-2009, 21:46
Norisko to właśnie o te body chodzi.
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_catego ... 13&lang=pl (http://www.nowamatkapolka.pl/go/_category/?idc=id_13&lang=pl)

Noriska
09-06-2009, 21:51
Dzieki - ponad 100 NOK taniej niz w Norwegii :fire:
Krysia zajmuje mnie na tyle, ze nie mam czasu na dzierganie (a lubie!) wiec czesc ubranek kupuje.

Karolaino
09-06-2009, 22:13
Śliczne to Twoje rękodzieło!A gdzie kupiłaś taką włóczkę, bo ja szukałam i nic nie znalazłam :(. A generalnie po testach wełny w naprawdę ciepły dzień mam ochotę pozbyć się całej bawełny :twisted:

Noriska
09-06-2009, 23:21
Śliczne to Twoje rękodzieło!A gdzie kupiłaś taką włóczkę
W Norweskim sklepie internetowym. 100 g kosztuje 168 NOK - wychodza dwa bodziaki - rozmiar 5-6 miesiecy - jeden z dlugimi rekawami drugi z krotkimi. Szkoda, ze nie mam czasu na dzierganie - w sumie jedno body zajelo mi miesiac!!!

Mama Jasia
10-06-2009, 21:28
Hej. Witam serdecznie. To mój pierwszy post. Z body rzeczywiście jest problem. Zobaczcie co znalazłam kiedyś w necie. Widziałyście takie coś w Polsce?
http://babyidea.fi/vauvanhoidosta/manym ... opala.html (http://babyidea.fi/vauvanhoidosta/manymonths/bodynjatkopala.html)

Karolaino
10-06-2009, 22:15
Świetny patent!Ubranka tej firmy sprowadza Vega (mam nadzieję,że sprowadzać jeszcze będzie!), więc może i to by ściągnęła na Ojczyzny łono :D !A bodziaczki MaM (tak jak już wspominałam) są naprawdę REWELACYJNE!U Ignasia odpiełam już bodziakowy dół i ma teraz bluzeczkę.Szkoda, że więcej firm nie robi takich przyjaznych dzieciom i rodzicom ubranek...

Bogusia
10-06-2009, 23:31
a mi sie wełna z czymś takim bardzo ciepłym kojarzy , widziałam ubranka z wełny i te gigant majty otulacze z wełny to pod pachy chyba sięgają ???
Napiszcie więcej o tej wełnianej bieliźnie dla niemowląt .Mój to odpieluchowany ale ma przyszłość chcę wiedzieć

Karolaino
11-06-2009, 13:03
Myślę,że i Twojemu Synkowi może przydać się jeszcze wełniana bluzeczka. Testowałam w różnych warunkach - wełna jest świetna zwłaszcza na taką dziką, kompletnie nieprzewidywalną pogodę jaka jest u nas w górach czymś normalnym. Tj. świeci słonko i jest straaasznie gorąco, nagle zaczyna wiać i robi się zimno i tak na zmianę. W koszulkach bawełnianych zawsze muszę to zakładać, to zdejmować bluzę. Z wełną nie ma tego problemu - rozbrykany Ignaś nigdy się w niej nie spocił. Tymuś dziś spedził w wełence i w chuście dwie godziny. Brzuszek (który prawie zawsze jest mokry od mojego ciepła) był suchutki. Sama też mam koszulkę wełniano-jedwabną, uwielbiam ją, zwłaszcza latem!

Karolaino
11-06-2009, 13:05
A otulacze wełniane są różne. Mam Storchenkinder w rozmiarze S - bynajmniej nie zakrywa Tymciowi brzucha ale kupiłam używany, więc może był jakiś "zbiegnięty" ;). Uwielbiam otulacze IV - są cieniutkie i trzymają jak beton. Moim zdaniem na lato są najlepsze!Miałam też przez jakiś czas disanę - była dla mnie za wysoka, za grubaśna i wyglądała mi na łatwo się mechacącą...Tyle :)!

mamru
12-06-2009, 12:09
Napiszcie więcej o tej wełnianej bieliźnie dla niemowląt .Mój to odpieluchowany ale ma przyszłość chcę wiedzieć

Bogusiu, ale wełenka nadaje się nie tylko dla pieluchowców :) Ja używam ubranek wełniano jedwabnych firmy Engel. Możesz je kupić u Ani w ekobaby. Są cudowne! Mięciutkie dla skóry, delikatne. Wełna termoreguluje, a jedwab jest cudownie delikatny! Mój trzylatek biega w tych bluzkach, i odkąd ich używa nie zauważyłam NIGDY mokrych pleców! Zachwalam tak, i polecam wszystkim, ale gdyby na to nie zasługiwały, nie pisałabym o nich wcale. Z tego co wiem Ania będzie robić zamówienie wełniaczków, więc niebawem będzie większy wybór http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=12
Widzę też, że Vega sprowadziła bluzeczki wełniane do sklepu tylko ta cena :hide: i tu ubranka od Ani ciut wygrywają, bo są tańsze :)

biedronki-3
12-06-2009, 13:30
karolaino napisz mi proszę jaki rozmiar body kupiłaś dla Ignasia, bo ja się zastanawiam jaki będzie lepszy, mój synek ma 15 mies i zaczął nosić ubranka na 80, czasem 76 tez zakładam.

mamru
12-06-2009, 13:42
rozmiar: „Adventurer” 1-2/2,5, roku, „Conqueror” 3-4,5/5 lat
Biedronki-3 myślę, że spokojnie możesz kupić Adventurer:)

biedronki-3
12-06-2009, 13:47
dziękuję, a co do ubranek wełnianych to ja tez uwielbiam, mam kilka dla synalka, niektóre nawet kupiłam w odzieży używanej, kosztowały grosze, tylko, że już za małe a kilka bluzeczek na 92 i 110, ale wzięłam, poczekają. Te z wełenki merynosów są tak cieniutkie, że dziecku jest cieplutko i wygodnie, cuda, szkoda, że dla nas takich nie ma.

Karolaino
12-06-2009, 14:00
Zazdroszczę łowów 8)) !Może powinnyśmy przyszturmować Anię i Kasię i namówić do sprowadzenia kolejnych partii :roll: . Chyba nie mam wyjścia, bo na 98 u Ani nic już nie ma a u Kasi też towar mocno przetrzebiony...Engela nie testowałam - jedwabik kusi bardzo!MaM są super w przypadku dzieci w niedużym odstępie czasu, przepinam tylko guziczki i zakładam ;) (oczywiście mówię o czasie przyszłym , bo na razie Ignaś przy Tymciu jest oooogromny!)

mamru
12-06-2009, 14:01
biedronki-3 aż zazdroszczę tych połowów w szmateksie! Chyba wreszcie będę się musiała wybrać, bo dawno w żadnym nie byłam :hide:

mamru
12-06-2009, 14:03
Karolaino! Już przyszturmowałam Anię :lool: Może w lipcu zamówi więcej! Krzysiu nosi rozmiar 104 i jest na niego odrobinkę za duża, ale one się tak cudownie dopasowują do ciałka! Musimy się spotkać wreszcie to sobie zobaczysz na żywo :)

biedronki-3
12-06-2009, 14:42
no to fajnie, że będą, ja bym potrzebowała na 80-86cm. Dziewczyny a czy leginsy macie może i się u Was sprawdziły?, bo ja boję się, że mogą się zaciągać, chyba, że w zimę pod spodnie. Fajne są czapki, rękawiczki, bluzeczki :love: tylko skąd fundusze na to brać :(

mamru
12-06-2009, 16:32
ja mam te: http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=40&id=35&ec=0
są super! żadnych zaciągnięć i mechaceń. I jeszcze jedno, zalanolinowałam je i teraz zakładam jako otulacz na formowankę :)i mam gatki i otulacz w jednym :lool:

biedronki-3
12-06-2009, 19:16
a rozmiar s do kiedy, ilu kg Ci starczył, szkoda, że jest tylko granat

mamru
12-06-2009, 20:31
z Ski jeszcze korzystamy i posłuży na pewno jeszcze jeszcze... Z metki do 6 miesiąca, ale śmiem twierdzić, że u nas dłużej. Zależy od budowy ciała dziecka, bo wiadomo, że drobniejsze dzieciaki dłużej ponoszą. Pisałam już do Ani czy będzie jeszcze sprowadzać te legginsy, więc jak dostanę odpowiedź to skrobnę. A póki co możesz/możecie sobie zerknąć na produkty firmy Engel i zobaczyć jakie fajne mają te ciuszki http://www.engel-natur.de/content/e/framesE.html trzeba ściągnąć sobie ten katalog :)

mamru
12-06-2009, 20:32
Te z wełenki merynosów są tak cieniutkie, że dziecku jest cieplutko i wygodnie, cuda, szkoda, że dla nas takich nie ma.

Są Kochana!! :) na stronie firmy Engel pooglądaj sobie :)

biedronki-3
12-06-2009, 20:55
ja to bym chciała śpiworek do spania i cos dla siebie, ciekawe czy Ania mogłaby zamówić?

mamru
12-06-2009, 21:59
Myślę, że zamówi :)! Myślę też, że możesz do Niej napisać-albo tu na forum, albo na email sklepu :) Śpiworki są cudne i jeszcze te kombinezony do chusty będą extra :applause: