Zobacz pełną wersję : Formowanki bambinex bambusowe
jak się sprawują?? czy ta wkładka dopinana ma z jednej strony polar ?
rozumiem że sama muszę sprawdzić ?? :wink:
O ile dobrze pamiętam, to na forum pieluszkarni coś pisały dziewczyny o bambinexach
O ile dobrze pamiętam, to na forum pieluszkarni coś pisały dziewczyny o bambinexach
a gdzie jest to forum ? bo ze strony pieluszkarni nie mogę znaleźć
Biedronka
21-12-2008, 11:14
hanti nie mam bambinexów u siebie ale z tego co pamietam nie maja polarku
sa mieciuteńkie i fajnie chlonna bo to bambus
link masz w moim podpisie
stronkę sklepu to ja znam, o to forum mi chodziło, ale jak nie ma żadnej warstwy izolującej wilgoć od skóry to już po ptokach :lol:
Biedronka
21-12-2008, 11:17
stronkę sklepu to ja znam,
to kliknij na strone pieluszkarni i jak byk po prawekj stronie jest napis FORUM :lol: :wink:
a żeby zniwelować wilgoć próbowałaś zwykłego kawalka polaru ?
bardzo fajnie działa
o matko, ale wstyd :hide: :hide: :hide:
Biedronka a można gdzieś w Wawie ot tak po prostu zobaczyć te pieluchy ??
Kiedyś mieli swoje półki w Świecie Dziecka, a teraz ??
Biedronka
21-12-2008, 11:24
o matko, ale wstyd :hide: :hide: :hide:
Biedronka a można gdzieś w Wawie ot tak po prostu zobaczyć te pieluchy ??
Kiedyś mieli swoje półki w Świecie Dziecka, a teraz ??
hmmm...a nie fajniej np. umówic sie z Ewcią i przyjechac do nich na kawe i takie spotkania na temat pieluszek ekologicznych ?
Jest baaaaardzo sympatycznie .ok 5 rodzin z maluchami .Dzieciaki sie bawią a rodzice rozmawiaja na temat pieluszek :)
Takie spotkania dadzą odpowiedz na wszytkie pytania :)
prosze tu masz linka do takich spotkań :)
http://pieluszkarnia.pl/index.php?d=informacje&id=13
a tu gdzie znajdziesz pieluszki z pieluszkarni :
http://pieluszkarnia.pl/index.php?i4,gdzie-kupic
dzięki za rozjaśnienia wszelkie :D
dział "gdzie kupić" widziałam ale tekst "wybrane produkty Imse Vimse" nie zachęca do wycieczki z czwórką dzieci :wink:
więc jedyny sklep to ten w Pyrach, a z mojego końca Warszawy to 1,5 godzinki jazdy.
Tak na marginesie, to jeden z powodów, dla których używanie pieluch wielorazowych i chust nie jest popularne, bo nie dość że to drogie "zabawki" to jeszcze z dostępnością kiepsko.
bardzo fajnie działa
Najzwyklejszy kawałek polaru wystarczy ? A jakiego polaru? Takiego zwykłego np choćby od bluzy? I jaki kawałek? Taki jak np wkładki "sucha pielucha"? I po prostu wystarczy włożyć do każdej pieluszki formowanej? A do tetry też można?
bardzo fajnie działa
Najzwyklejszy kawałek polaru wystarczy ? A jakiego polaru? Takiego zwykłego np choćby od bluzy? I jaki kawałek? Taki jak np wkładki "sucha pielucha"? I po prostu wystarczy włożyć do każdej pieluszki formowanej? A do tetry też można?
ja mam na wkładkach i to wystarczy żeby mała nie miała wilgotnej pupy
myślę ze zwykły polar będzie ok, polar po prostu daje uczucie suchości przy skórze.
Gdyby nie to że Kamyk wrażliwiec jest i od razu ma czerwone krosty na tyłku, to ja bym się wogóle nie bawiła, ale ona w bambusie bez polaku odparzyła sobie solidnie tyłek, a przewijam ją baaardzo często
a może jest uczulona na bambusa?
a może jest uczulona na bambusa?
w tetrze muślinowej i zwykłej to samo :roll: księżniczka na ziarnku grochu :lol:
Delikatna pupencja i musi miec sucho:-)
Bo od proszku to to nie jest reakcja, bo jak tylko polarkowa warstwa jest to wszystko elegancko wygląda?
A jest jakaś różnica pomiędzy zwykłym polarem a mikropolarem?
I jeszcze czy kolor nie ma znaczenia? Może być np granatowy polar z bluzy? Czy lepiej jakiś jasny? A jaka duża wkładka do formowanej pieluchy?
też najpierw posądziłam o to płyn do prania, ale ubranka ma w tym samym prane, a tylko pod pieluszką się skóra paskudzi i tylko wtedy kiedy polarku nie ma
Kurcze mam niewielki kocyk, wydaje mi sie, że z polaru, ale pewności nie mam. Czy 100% polyester to będzie polar ?
A jest jakaś różnica pomiędzy zwykłym polarem a mikropolarem?
I jeszcze czy kolor nie ma znaczenia? Może być np granatowy polar z bluzy? Czy lepiej jakiś jasny? A jaka duża wkładka do formowanej pieluchy?
Ja pocięłam zwykły polarkowy dziecięcy szalik na wkładki. Wyszły z niego 3 szt. - troszkę krótsze niż wkładki z pieluchy one size ale sprawdzają się super.
Planuję sobie kupić kawał polaru w sklepie z materiałami i naprodukować więcej wkładek :)
Kocyk będzie OK.
Ten kocyk jednak oszczędzę. Ale szalik gdzieś powinnam mieć, czerwony i biały. Co z kolorem? Obojętne, czerwony i granatowy może być, czy lepiej jakiś jasny ??? Czyli wielkość taka np jak wkładka do bum geniusa ta większa czy ta mniejsza?
Nie mam BG więc nie wiem jakie mają wkładki :(
Co do koloru to chyba każdy będzie OK. Ja mam różowe :)
Popatrz na te wkładki:
http://www.gugu-gaga.pl/index.php?page= ... &Itemid=11 (http://www.gugu-gaga.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=455&category_id=75&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=11)
przeróżniaste kolorki :)
Aaaaa rzeczywiście paleta kolorów niezła. Dzięki. ;)
steffburton
11-04-2009, 19:56
zastanawiam sie nad takim cudem:
http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?p295,bambinex-pieluszka-bambusowa
ma ktos? polecacie?
dla dziewczynki 6,9kg 69cm wzrostu dobry bedzie ten mniejszy rozmiar? czy moze te wieksze beda juz ok?
Ja mam jedną taką pieluszkę w mniejszym rozmiarze. Moja córeczka waży teraz 6 kilo i ta pieluszka niedługo jej posłuży, tak więc radzę kupić większy rozmiar. A co do wrażeń - no nie wiem, na pewno jest dość chłonna, ale ja i tak po każdym siku zmieniam. W każdym razie przyjemna w dotyku i zgrabna :)
aluta 23
18-04-2009, 13:53
Dziewczyny , czy któraś z Was ma formowanki bambinex bambusowe ? Zastanawiam sie nad ich kupnem, jak sie sprawdzają w praktyce , czy rozmiar 1 nie będzie za duży dla noworodka i czy otulacz NB IV nie będzie dla nich za mały?
Ale zakręciłam :D
Nie wiem, jaki jest mniejszy rozmiar, ale ten duży jest spory - moja ma 80 cm i jakieś 10 kilo i ma dużo luzu. Ale rzep jest taki, że można spokojnie zapiąć nawet na mniejszym dziecku, pielucha się powinna ułożyć. Tylko możesz mieć problem z wciśnięciem w mały otulacz. Sam pieluszka jest mięciuteńka i bardzo miła w dotyku, co do chłonności to nie porównam, bo oprócz niej uzywam tylko kieszonek, a to zupełnie inna bajka:) Tak czy siak - polecam
Nie wiem, jaki jest mniejszy rozmiar, ale ten duży jest spory - moja ma 80 cm i jakieś 10 kilo i ma dużo luzu. Ale rzep jest taki, że można spokojnie zapiąć nawet na mniejszym dziecku, pielucha się powinna ułożyć. Tylko możesz mieć problem z wciśnięciem w mały otulacz. Sam pieluszka jest mięciuteńka i bardzo miła w dotyku, co do chłonności to nie porównam, bo oprócz niej uzywam tylko kieszonek, a to zupełnie inna bajka:) Tak czy siak - polecam
Witam ciepło.Pieluszki bambusowe-bambinex używamy od 3ech miesięcy.Mamy nieco większą wersie bo Martynka ma 17scie miesięcy.Ja jestem nimi zachwycona.Jesli chodzi o uzytkowanie to mi jedna para starcza na cały dzień pod warunkiem że małą wysadzam w krzaczkach : :D Pieluszki te nabierają większej chłonności przy każdym praniu.Możesz śmiało napisać do Ewy z pieluszkarni po więcej informacji.Ciesze się że są mamy które nie kisza swoje dzieci w pampersiakach!trzymajcie se dziewczyny!jesteście naprawdę fantastyczne mamy!:)
Polecam ci stronkę www.pieluszkarnia.pl (http://www.pieluszkarnia.pl) tam Ewa mama wychowująca bezpieluchowo na wszystkie pytania odpowie.Ja używam te pieluchy i jestem zachwycona.Możesz do tych pieluch wkładać jakiś stary pocięty polar wtedy te pieluszki będą bardziej chłonne.I jak chcesz to prześlę Tobie meil ile i co potrzebujesz dla Twojego maluszka.Całusy dla dzielnej mamy która od dnia narodzin nie chce kisić malucha w pampersach i słowa uznania!
Biedronka
27-04-2009, 15:54
Polecam ci stronkę http://www.pieluszkarnia.pl tam Ewa mama wychowująca bezpieluchowo
dla sprostowania ...Ewcia nie wychowuje bezpieluchowo Jeremiasza ....i jakos tak strasznie reklamowo ten post napisany ......
mimo to miło ze zadowolona ejstes z bambinexów bo fajne pieluszki :lol:
Szkoda że tak zostałam odebrana bo nie o reklamę mi chodziło...a napisałam tak o Ewie bo to naprawdę kompetentna osoba.Pozdrawiam
Biedronka
27-04-2009, 16:10
Szkoda że tak zostałam odebrana bo nie o reklamę mi chodziło...a napisałam tak o Ewie bo to naprawdę kompetentna osoba.Pozdrawiam
wiem że konkretna i miło mi że jestes zadowolona z zakupów u nas :)
tylko tak jakos ...spamowo reklamowo zabrzmiało :wink:
pozdrawiam
steffburton
27-04-2009, 17:00
ja akurat kisze :)
ciagle jakies wazniejsze wydatki mam, a paczke pampersów czasem babcia czy ciocia w odwiedziny przychodzac przyniesie i sie tak kisimy juz 7 miesiecy
steffburton
27-04-2009, 17:01
ładnie to tak na entuzjastycznego uzytkownika tak reagowac? :) :lol:
ciagle jakies wazniejsze wydatki mam, a paczke pampersów czasem babcia czy ciocia w odwiedziny przychodzac przyniesie i sie tak kisimy juz 7 miesiecy
a ile kosztuje paczka pampków? bo ja nie w temacie :)
Biedronka
27-04-2009, 18:23
a ile kosztuje paczka pampków? bo ja nie w temacie :)
tyle co jedna porządna pielucha :lol:
która starczy na CAŁY okres pieluchowania :wink:
Biedronka
27-04-2009, 18:25
ładnie to tak na entuzjastycznego uzytkownika tak reagowac? :) :lol:
ciesze się że to uzytkownik faktyczny :)
super spotkac takowych na swojej drodze 8))
a sprawa niedomówien juz została wyjasniona :wink:
a wracajac do tematu ....Jak wam sie podobaja bambinexy bambusowe ?
zadowolone jesteście z tych pieluch ?
steffburton
27-04-2009, 19:32
mi na razie barzo sie podobaja - ale tylko na zdjeciu. niech no tylko przeleja mi wyplate ; :D
steffburton
27-04-2009, 19:41
no nie kazda na caly - czasem jednak dzieci wyrastaja.
choiaz ogolnie sie zgadzam ze to kiepki biznes - ae biedny placi dwa razy - kupuje 82 piluchy za necale 50 zlotych i na pol miesiaca starcza, czasem nawetna dluzej.
no i moge tez upic za to jedna wielorazowke. tylko ze jedna na miesiac nie starczy :roll: ale jak premie dostane t poszaleje. mt, welniany otulaczyk, orzeszki pioroca, pare bmbusikow, fotelik do krmienia. moze nawet mi na buty starczy :lol:
Według mnie bardzo fajne pieluszki, super chłonne, rzepy świetnie trzymają, moje po kilku praniach nadal są mięciutkie i milutkie. Ja stosuję je na noc z otulaczem i spisują się świetnie, myślę że w lecie to mała po domu w samych będzie ganiac. Acha i co dla mnie ważne było to to, że bambus ma podobno właściwości bakteriobójcze.
Nam bardzo pasują, mięciutkie i chłonne :)
P.S. A z tego, co wiem, to Ewa wychowuje bezpieluchowo, bo Jeremiasz już pieluszek nie używa :lool:
Poważnie 82 pieluchy starczają na pół miesiąca :shock: . Byłam przekonana że 10 w ciągu dnia zejdzie. Czyli według moich wyliczeń 8 dni i po paczce 8))
Biedronka
28-04-2009, 08:54
no nie kazda na caly - czasem jednak dzieci wyrastaja.
miałam na myśli One Size ;)
raz wydajesz kase i starcza ci do końca
ew. cos odsprzedajesz i za te pieniądze kupujesz inne na spróbowanie
...ale zawsze jestes do przodu z kasą niz jak bys uzywala wielorazówek
...o zdrowiu i EKO juz nie wspomne :hide:
madzik0711
28-04-2009, 09:02
I tak wychodzi taniej odkad uzywamy wielorazowek nie mamy odparzen, a za kase wydana na pupowe specyfiki kupilabym z 5 porzadnych pieluch, a paczka pampków starczala mi na 5 dni i to te po 90 pakowane( na poczatku tak jest), bo :baby: baczka pusci i juz pielucha do zmiany :?
To przecież zależy od wieku dziecka. U nas szło ok. 40 na tydzień, bo Zosia często robi na nocnik. Ale odkąd używamy wielorazówek schodzi mniej. Wiaderko już zaczyna pachnieć, a ja ciągle mam czyste pieluchy, a wcale nie mamy dużo!
steffburton
28-04-2009, 09:22
mój chuscioszek ma juz 7 miesiecy i kupa jest raz na pare dni. sik tez jakos nie porazajaco czesto, chociaz bywa roznie :roll: jak wracam z pracy to troche wietrze tyłek - czasem na drzemko-podwieczorek tetre zakladam. bede te praktyki czesciej uskuteczniac jak otulaczyk nabede. od piatku sprawdzam mbank kilka razy dziennie ale wyplaty jak nie bylo tak nie ma :)
sens eko sam w sobie jest mi za mala motywacja :hide: wiem wstyd. bardziej przekonuje mnie zdrowotny - o ile do nieawna tyłek byl w idealnym stanie tak teraz nie moge odparzenia doleczyc.
a z one sizów tez dzieciaki wyrastaja :) w innym watku dziewzyny pytaja ktory one size jest wiekszy bo w tego juz sie dziec nie miesci :)
a na nocnik nie posadze bo sie kiwa jeszcze.
Ogromniaste całuski dla Biedronki.Ona już wie co narobiła :kiss:
Ogromniaste całuski dla Biedronki.Ona już wie co narobiła :kiss:
nie wiem czy Alutę-autorke wątku interesują całusy dla Biedronki,ale prosiłabym o wrócenie do tematu, bo:
jest to wątek opiniotwórczy, więc ważny też dla innych osób używających wielorazówek.
prosiłabym nie zaśmiecać go,a umieszczać w nim konkretne opinie (i błagam,nie reklamujcie tak nachalnie, bo to kwas :roll: ).
Pampy są wygodne sama wiem bo tez jakaś życzliwa duszyczka mi zawsze podrzuci...Ale najważniejsze to się przełamać i mieć na względzie że zaczyna być coraz cieplej i można maluchy z gołymi pupami puszczać-w zanadrzu trzymając np.tetrówki.i pamiętać że jak upał to w majtach Nam gorąco a dziecku w pampie... :(
Anna Nogajska
28-04-2009, 21:39
ja uzywam od razu rozmiaru 20 podwijam przód. tylko, żę ja mam wersję bez rzepów, zapinam na klamerkę snappi.
aluta 23
28-04-2009, 21:47
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :D mam juz parę pieluszek:
-2 BG
-1 JBD
-1 pop-in aio
-1 easyfix popolini
- 2 otulacze NB IV
- 20 tetry
- 2 wkładki sucha pielucha i 5 z polaru , chociaż nie wiem czy na lato to dobry pomysł
Dokupie jeszcze parę formowanek, może na bazarku się coś trafi :) Myślę że na początek pieluszkowej przygody wystarczy :?
Anna Nogajska
28-04-2009, 21:51
POWODZENIA!!!!!
pisz w trakcie używanie, ciekawa jestem twoich doświadczeń :)
Co do bambinexów to są super skrojone, pięknie wykonczone, milusie w dotyku, ale nie znam pieluchy ktora by tak długo schła. Nawet na słoncu 2 doby. Jak ktoś planuje miec malo pieluch to raczej odpadają :ninja:
Anna Nogajska
30-07-2009, 13:13
ja swojego czasu testowałam wszystkie pieluszki bambinex. wkłądki są do nich oddzielnie.
jednak nie polubilismy się zupełnie, chociaż chłonnośc mają bardzo przyzwoitą.
jedyne, z którymi jako tako się dogadaliśmy to były te bez zadnego zapięcia, spinałam na snappi.
z bambinexu zostały u nas tylko otulacze one size.
bardzo lubie te formowanki bambusowe ich minusem jest brak poloarku i ze dodatkowe wkładki nie sa przypinane
ale poza tym sprawują się świetnie i maja dość szeroką rozmiarówke
ja bardzo lubię tą formowankę, bo jest taka milusia i chłonna. moim zdaniem dobrze skrojona, nigdzie sie nie wpija, jedyny minus to taki, że straaasznie sługo schnie, ale mam nadzieje, że juz niedługo na ciepełku będzie z nią lepiej. :)